in , ,

Speltips: Spika Valentina Shevchenko i matchen mot Joanna Jedrzejczyk

Som titelmatchen i damernas flugvikt varit efterlängtad. Bältet i UFC:s senaste viktklass har varit utan ägare sedan UFC fråntog Nicco Montano titeln tidigare i höstas efter att hon dragit sig ur en match mot Valentina Shevchenko.

Nu till helgen på UFC 232, som äger rum i Toronto, kommer Shevchenko att göra upp om titeln mot forne stråviktsdrottningen Joanna Jedrzejczyk.

Den här matchen är årets näst mest profilerade match inom damernas MMA. Jedrzejczyk är som bekant en flerfaldig ex-mästare i den lägre viktklassen och har gjort sig poppis bland fansen för sin stil och attityd utanför buren. Polskan har ett record på 15 segrar och 2 förluster.

Hennes motståndare Shevchenko är också hon ny i flugvikt, bara en match har 30-åringen hunnit med i viktklassen som då slutade med övertygande seger. Till skillnad från sin motståndare så har Shevchenko gått ner en division och bör därför vara något större än Jedrzejczyk rent fysiskt. Hennes record är 15 segrar och bara 3 förluster.

Shevchenko är fysiskt större

Trots att Jedrzejczyk är en tidigare mästare så kommer hon enligt flesta expertutlåtanden att vara en underdog. Jedrzejczyk brukar vara vassare än sin motståndare när det kommer till den tekniska delen av stående fighting men nu möter hon en motståndare som har minst lika bra meriter.

På marken måste Shevchenko anses ha fördel då hon i sina matcher ändå visat mer kompetens inom framför allt grapplingen. Men den största skillnaden mellan tjejerna är den befarade storleksskillnaden.

Ex-mästaren ger höga odds

Precis som de flesta tror är Shevchenko är väldigt stark favorit enligt spelbolagen. Det finns inte så många vägar för Jedrzejczyk att vinna matchen. Samtidigt saknar hon den där riktiga slagkraften för att åtminstone leva på en “punchers chance”.

Shevchenko har en uppåtgående formkurva medan situationen är den motsatta Jedrzejczyk. 31-årige polskan har nämligen två raka förluster på kontot mot nuvarande stråviktsmästaren Rose Namajunas. Att spika spel på Shevchenko är det smarta valet.

Unibet håller Shevchenko som favorit till 1.29 medan Jedrzejczyk ger 3.40 gånger pengarna.

Mobilebet håller Shevchenko som favorit till 1.27 medan Jedrzejczyk ger 3.60 gånger pengarna.

Betfair håller Shevchenko som favorit till 1.30 medan Jedrzejczyk ger 3.40 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *