in

Superodds på Ricardo Lamas via submission

Ricardo ”The Bully” Lamas (18-6) är en veteran i sporten. Lamas har varit rankad inom topp tio hela sin UFC-karriär men aldrig nått hela vägen fram. Det närmaste Lamas kommit guld var titelmatchen mot Jose Aldo på UFC 169 i juni 2014, en match han förlorade klart på domslut. Efter en submissionvinst mot Charles Oliveira och en TKO-vinst mot Jason Knight var det egentligen meningen att ”The Bully” skulle gå en returmatch mot Jose Aldo. Aldo fick dock ersätta en skadad Frankie Edgar i titelmatchen mot Max Holloway så Lamas fick möta Josh Emmett istället. Det slutade med att Emmett knockade Lamas i den första ronden. Det är från denna förlust som 36-åringen nu ska försöka revanschera sig genom att besegra supertalangen Mirsad Bektic (12-1).

Det har snackats länge om Bektic som nästa stora stjärna i fjäderviktsdivisionen. Den 27-årige ATT-fightern har endast förlorat mot #10 Darren Elkins, en match som han dominerade fram till slutet av sista ronden.

Lamas är en opportunistisk gammal räv som kommer att kapitalisera på minsta misstag. Bektic har en tendens att lägga lite för mycket kraft i sina slag och sättet han förlorade mot Elkins var orutinerat. Om Bektic täppt igen hålen i sitt game och lärt sig att vara mer kylig tar han den här matchen komfortabelt. Jag känner mig dock inte så trygg med det, och Lamas som segrare via submission på 10.00 gånger pengarna lockar allt för mycket.

Lamas får träff, följer Bektics till marken och stryper ut honom med en Rear-Naked Choke.

Rygga här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *