in

UFC 218: Bettinganalys på underkortet

Det är ett intressant underkort vi bjuds på. Det finns några riktigt spännande fighters, bl.a en svensk striker vid namn Teymur som vi verkligen ser fram emot att se. Han är inte den ende duktige strikern på detta ’övre’ underkort. Vad sägs om namn som Paul Felder, Charles Oliveira, Alex ”Cowboy”Oliveira och Yancy Medeiros. De är alla offensiva och underhållande fighters.
Det finns även några intressanta spel vilket lovar gott inför lördagen.

Underkort

155 lbs.: Charles Oliveira (1.86) vs. Paul Felder (1.90)

Charles Oliveira (22-7) är 28 år gammal och 178 cm lång med en reach på hela 188 cm. Brassen är favorit på 1.83 hos Betfair. Oliveira började träna bjj när han var 12 år och har svart bälte under Ericson Cardoso. Han tävlar professionellt sedan 2007. Oliveira är en erfaren fighter med 30 matcher på sitt record. Av hans vinster har 6 kommit via KO och 14 via submission. Han gjorde UFC-debut 2010 och gör på lördag sin 19:e match i organisationen. Oliveira besegrade senast Will Brooks via submission. Innan dess förlorade han två raka.

Oliveira är en aggressiv fighter både stående och på marken. Han är så trygg i sitt mark-game att han är orädd för att bli nedtagen. Stående har han en thaiboxningsorienterad stil. Han håller hög guard och gillar att pressa framåt med kombinationer av sparkar och slag. Han har bra frontkicks, knän och armbågar som han mixar in bl.a i clinch. Han har förbättrat sin brottning och har skapliga nedtagningar och nedtagningsförsvar. Oftast använder han sig av sin giftiga grappling – tex en grym giljotin – när motståndaren går för nedtagningar. Hans grappling är aggressiv och offensiv. Mycket underhållande men det lämnar ibland defensiva luckor som gjort att han har fastnat i submissions mot sämre grapplers.

Paul Felder (14-3) är 33 år gammal och mäter 180 (räckvidd 178 cm) och är underdog på 1.90 Betfair. Han började med kampsport vid 12 års ålder – taekwondo och karate. I college började han träna thaiboxning och tog sedermera klivet över till mma. Han gjorde professionell debut 2011. Han har 9 vinster via KO och 1 via submission. Han signades 2014 och gör sin tionde UFC-fight på lördag – record i UFC 6-3. Felder kommer in med två vinster och senast besegrade han Stevie Ray via KO (armbågsgodis).

Felder är en utpräglad och mycket vass muay thai-striker. Han har fin teknik och stenhårda slag och sparkar. Han är orädd och byter gärna tekniker “muay thai-style”. Han har bra långa tekniker men är också vass på boxningsdistans och i clinch – han är alktså bekväm på de flesta distanser. Han är aggressiv och söker aktivt efter avslut. Han har hyfsade nedtagningar men är på det hela taget en medioker brottare. Han har starka höfter och är relativt svår att ta ner. Han är inte direkt något hot på marken, inte såvitt avser submissions, men han har vass ground-and-pound. Han har helt okej defensiv grappling

Detta är en mycket intressant matchning mellan två tuffa och aggressiva fighters. Felder har ett övertag i storlek och kraft. Oliveira brukar vilja gå framåt och det passar Felder bra som har precisa och hårda tekniker. Felder är den bättre strikern av de två och om han kan hålla matchen stående ska han plocka isär Oliveira och vinna detta. Oliveiras farliga submissions gör att han aldrig kan avfärdas. Om han lyckas ta ner Felder, vilket är högst tänkbart, kommer brassen att ha ett stort övertag på marken. Vi tror dock att Felder lyckas freda sig genom defensiv medvetenhet och lite tur. Han dominerar Oliveira i det stående och försvarar nedtagningar. Felder vinner detta på domslut – 4.55 på Betfair

Charles Oliveira (1.86) vs. Paul Felder (1.90)

 • Speltips: Paul Felder via domslut
 • ODDS: 4.55 gånger pengarna
 • 100% välkomstbonus upp till 1000kr

170 lbs.: Alex Oliveira (1.42) vs. Yancy Medeiros(2.45)

Alex Oliveira (17-3-1) är 29 år gammal och mäter 180 cm – reach 196 cm (!). Brassen är favorit på Betsafe på 1.42. Han är en stand up fighter med 3 kickboxingmatcher på sin meritlista. Han började med mma när han var 22 år och gjorde professionell debut 2011. Han signades av UFC 2015 och har hunnit gå 10 matcher sedan dess. Han kommer in med en fin streak på 4 raka vinster. Senast KO:ade han den farlige Ryan LaFlare.

Cowboy är en mycket giftig striker som har bra kraft i slag och sparkar. Han har bra armbågar och knän, både i clinch och i det öppna. Han är bra på att utnyttja sin räckvidd och rör sig bra. Han har en aggressiv stil och gillar att gå framåt. Han har vissa luckor defensivt men är tuff och kan ta en smäll. Hans grappling är ganska ojämn – 3-3 i submissions. Från topposition har han riktigt elak ground-and-pound. Oliveiras brottning är medioker och han har haft problem att försvara nedtagningar.

Yancy Medeiros (14-4) är 30 år gammal och mäter 180 cm med en räckvidd på 192 cm, och är underdog på 2.45 hos Betsafe. Medeiros började träna karate som barn och senare brottades han i high school. Han gjorde professionell debut 2007 och tävlade bl.a i Strikeforce innan han 2013 följde med över till UFC (5-4, 1 NC). Noterbart är att Medeiros inledde sin karriär som lätt tungviktare och gick sedan ner. Han har 2 raka vinster och besegrade senast Erick Silva via TKO.

Medeiros är i första hand en stående fighter – en kickboxare med bra kraft och snabbhet. Han har bra teknik rent offensivt hyfsat fotarbete, men är relativt enkel att träffa (hans haka är aningen tveksam). Han är tuff och drar sig inte för att växla slag. Han har starka höfter och bra defensiv brottning och är svår att ta ner. Medeiros är inte känd som någon grappler men har 4-1 i submissions och är inte helt ofarlig.

Oliveira har haft svårt mot brottartyper som pressat honom bakåt, clinchat och tagit ned honom på marken. Han är absolut vassast i det stående och därför kan det vara klokt att undvika det. Medeiros har dessutom kortare reach än brassen. Problemet är bara att Oliveira är stark och kraftfull. Troligen för stark för att Medeiros ska kunna grinda ner honom och hålla honom på marken. Medeiros tenderar även att vara för tuff för sitt eget bästa. Han har kraft i slagen men det är riskabelt att byta slag med Cowboy. I synnerhet om man har problem med hakan. Båda dessa fighters har vad som krävs för att avsluta den andre, men Oliveira är den mer sannolike att lyckas med det. Han har helt enkelt fler faktorer till sin fördel och vi tror att han lyckas vinna denna match. Oliveira som vinnare – 1.42 Betsafe

Alex Oliveira (1.42) vs. Yancy Medeiros(2.45)

 • SPELTIPS: Alex Oliveira vinner ganska komfortabelt
 • ODDS: 1.42 gånger pengarna
 • SPELSTOPP: 3 december 01.00
 • Bästa MMA utbudet. Dubbla din första insättning upp till 1000kr

155 lbs.: David Teymur (1.58) vs. Drakkar Klose (2.55)

David Teymur (6-1) är 28 år gammal och och mäter 175 cm med en reach på 185 cm och är favorit på 1.58 på Bethard. Han har gått hela 41 kickboxningsmatcher (39-2) innan han tog steget över till mma. David gjorde mma-debut 2013. Han tog sig till UFC via The Ultimate Fighter: McGregor vs. Faber. Han har en fin streak på 6 raka vinster och senast besegrade han den mycket farlige Lando Vannata.

På grund av sin bakgrund är David en utpräglad striker med utsökt muay thai. Han har fin teknik och dessutom stenhård attityd. Han är southpaw och han är bra på att utnyttja detta mot ortodoxa fighters. Han är en metodisk fighter med god förmåga att kontrollera distansen med hjälp av slag och sparkar – samt stenhårda knän. Han har bra fotarbete, är en duktig counter striker och läser sina motståndare väl.

David är pga sin muay thai väldigt stark och riktigt giftig i clinch. Hans svagheter är sannolikt hans brottning och grappling. Dessa delar är under utveckling och även om han gör framsteg så är detta hans mindre starka delar. Det gäller alltså att undvika att hamna på rygg.

Drakkar Klose (8-0-1) är 29 år gammal, 173 cm lång och har en räckvidd på 180 cm. Han är underdog på 2.55 på Bethard. Han är en mycket kompetent brottare med erfarenhet från såväl high school som college. Efter college flyttade han till Arizona för att satsa på mma. Han signades av UFC 2016. Han har 3 raka vinster och senast besegrade han den hypade Marc Diakiese. Klose har 4 vinster via KO och 4 via submission.

Han är en explosiv och vrålstark brottare. Han är kraftigt byggd och har ett brottningsorienterat game. Han har bra press-game och får flertalet av sina nedtagningar mot buren. Hans fysiska styrka gör honom farlig i clinch. Hans striking är under utveckling och håller ganska basic nivå. Han är orädd och vågar kliva in för att avfyra och har kraft i slagen. Han har stenhårda bensparkar mot vaden, något han använde framgångsrikt mot Diakiese.

Tyvärr är detta en matchning som passar Klose väldigt väl. Han visade i matchen mot Diakiese att han har vad som krävs för att neutralisera farliga strikers. Han bör i denna fight pressa Teymur bakåt, klistra fast honom mot buren och söka nedtagningar. Även om han inte får ned svensken ska han grinda och trötta ut de duktige strikern genom att ge honom mjölksyra i armar och axlar. För Teymur gäller det omvända. Att vara oförutsägbar, röra på fötterna och straffa Klose hårt när denne försöker stänga distansen. Han har även ett litet övertag i räckvidd vilket gynnar en duktig striker.

Om Teymur kan hålla matchen övervägande i det stående tar han hem detta. Han har precision och kraft för att straffa Klose och även om den frenetiske brottaren, tuff som han är, fortsätter att pressa framåt så kommer domarna ge poäng för Teymurs fina träffar. David Teymur som vinnare – troligen via domslut – 1.58 på Bethard.

David Teymur (1.57) VS Drakkar Klose (2.60)

 • SPELTIPS: David Teymur vinner detta
 • ODDS: Just nu 1.58 för David Teymyr
 • SPELSTOPP: 2 december ca 02.00
 • BETHARD GARANTERAR VÄRLDENS HÖGSTA ODDS PÅ TEYMUR

115 lbs.: Felice Herrig (1.73) vs. Cortney Casey (2.10)

Felice Herrig (13-6) är 33 år gammal och 163 cm lång (reach 165 cm) och favorit på LeoVegas på 1.73. Hon har gedigen bakgrund inom muay thai och kickboxning med ett record på 23-5. Hon är dessutom lilabälte i bjj. Herrig kom in i UFC 2014 via The Ultimate Fighter. Hon har ett record på 4-1 i organisationen. Hon har nu 3 raka vinster och besegrade senast Justine Kish.

Herrig är en erfaren och well-rounded fighter. Hon är från början en hyfsad stående fighter med vissa “ground-skills”. Hon har tidigare i karriären kämpat med den mentala delen men verkar ha fått ordning på det nu. Hon har förbättrat alla delar av sitt game sedan hon kom in i UFC. Hon har framför allt förändrat inställning och arbetar idag mer målmedvetet och fokuserat på att utveckla sitt game. Detta har betalat sig. Idag är hon en bättre fighter inom såväl striking som grappling.

Cortney Casey (7-4) är 30 år gammal och är hela 170 cm lång och underdog på LeoVegas på 2.10. Hon är f.d. fotbollsspelare på universitetsnivå men tvingades sluta pga en skada. Hon är brunbälte i bjj och började träna mma 2009. Hon gjorde professionell debut 2013 och signades av UFC 2015. Hon har ett record på 3-3 i organisationen och besegrade senast den tuffa mexikanskan Jessica Aguilar.
Casey är främst en kraftfull striker och gillar att pressa sina motståndare. Hennes längd och reach gör henne till ett problem för flertalet stråviktare. Trots sin slanka kroposbyggnad är hon överraskande stark. Hon har ett okej mark-game och riktigt farlig ground-and-pound. Hon är svår att ta ner och är pga sin längd och styrka en habil clinchfighter.

Detta är en jämn matchning. Troligen jämnare än vad man kan tro. På pappret har 9-rankade Herrig ett övertag gentemot 11-rankade Casey. Hon är mer erfaren och har sett riktigt bra ut på senare tid. Det har dock även Casey gjort. Hennes förlust mot Claudia Gadelha är inget att skämmas för. I övrigt har hon sett riktigt vass ut. Detta är en intressant matchning mellan två lovande fighters med liknande skill set. Vi tror att Herrig pga erfarenhet och lite större verktygslåda lyckas överlista den långa och starka Casey. Herrig är lite för duktig rent tekniskt för att låta sig bli ‘musklad’ – bullied – i tre ronder. Hon växlar striking med clinch och nedtagningar för att störa Caseys rytm. Det tror vi räcker för att få till ett fördelaktigt domslut. Vinnare Felice Herrig – 1.73 LeoVegas

Felice Herrig (1.73) vs. Cortney Casey (2.10)

 • Speltips: Felice Herrig som vinnare
 • ODDS: 1.73 gånger pengarna
 • ALLTID 100% upp till 1000kr i insättningsbonus

Text: Frasse på MMABetz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *