in

UFC 218 – Kvinnliga underdogs

TUF 26 Finale

125 lbs.: Roxanne Modaffieri 2.75x vs. Nicco Montaño 1.51x – Bethard

Nicco Montaño (4-2) är 28 år, hon är southpaw och började med kickboxning i college – sedermera även med bjj (lilabälte). År 2013 började hon med mma och gjorde professionell debut i november 2015. Hon är alltså en nybörjare. En väldigt duktig nybörjare, men fortfarande en nybörjare. Hon är främst en grappler med ett mycket basic stående game. Hon är stark i clinch med hyfsade knän och har starka höfter. Hon är svår att ta ner och är fysiskt stark. Hennes nedtagningar är okej och hon har bra ground-and-pound. Hon är på det hela taget en oerfaren men tuff och uthållig fighter.

 

Roxanne Modaffieri (21-14) är 35 år gammal innehar brunt bälte i judo och bjj. Hon tränade taekwondo och karate under tonåren men bytte sedermera till judo och till sist bjj. Hon gjorde mma-debut redan 2003. Innan hon kom in i TUF 26 hade hon 2 raka vinster. Modaffieri har, till skillnad från Montano, stor erfarenhet av mma på hög nivå. Hon har 28 fighter fler än Montano vilket säger något om deras respektive skill set. Hon har mött många duktiga fighters och har alltså gedigen burerfarenhet. Hon är well-rounded och har inga uppenbara svagheter i någon del av sitt game.

Under TUF 26 såg Montano väldigt nybörjaraktig ut i stand up-delen. Modaffieri har alltså troligen ett övertag i striking. Hon är inte någon stor tekniker och har inte heller KO-kraft i händerna, men hon är orädd och har hyfsat god precision i sin striking. Montanos främsta tillgång är hennes styrka, rent fysiskt. Hon är stark för viktklassen och har mycket bra clinch. I clinch jobbar hon med knän och effektiv kontroll. Hon gör dock inte jättemycket skada. Montano har ett helt okej mark-game, men Modaffieri har stabil grappling och är för rutinerad för att bli submittad av en nybörjare i sporten. Hon är dessutom för erfaren och har alltför många verktyg för att fastna i ett clinch-krig i 25 minuter. Hon har definitivt vad som krävs för att knipa ett domslut. Kanske tom ett avslut från topposition. Det lutar åt att Modaffieri har en god chans att ta hem denna.

Som underdog till 2.75x – Bethard pengarna ser vi spelvärde på Modaffieri.

UFC 218

115 lbs.: Felice Herrig 1.76x vs. Cortney Casey 2.20x – Bethard

Felice Herrig (13-6) är 33 år gammal och har bakgrund inom muay thai och kickboxning med ett record på 23-5. Hon är även lilabälte i bjj. Herrig kom in i UFC 2014 via The Ultimate Fighter. Hon har ett record på 4-1 i organisationen. Herrig är en erfaren och well-rounded fighter. Hon är från början en hyfsad stående fighter med vissa “ground-skills”. Hon har förbättrat alla delar av sitt game sedan hon kom in i UFC. Hon har framför allt förändrat inställning och arbetar idag mer målmedvetet och fokuserat på att utveckla sitt game. Detta har betalat sig. Idag är hon en bättre fighter inom såväl striking som grappling.

Cortney Casey (7-4) är 30 år gammal och är hela 170 cm lång. Hon är brunbälte i bjj och började träna mma 2009. Hon gjorde professionell debut 2013 och signades av UFC 2015. Hon har ett record på 3-3 i organisationen och besegrade senast den tuffa mexikanskan Jessica Aguilar. Casey är främst en kraftfull striker som vill pressa sina motståndare. Hon är stor och väldigt stark fysiskt. Hennes längd och reach gör henne till ett problem för flertalet stråvikt. Hon har ett okej mark-game och riktigt farlig ground-and-pound. Hon är svår att ta ner och är pga sin längd och styrka en vass clinchfighter. Hon är aggressiv och söker avslut.
Detta är en mycket jämn matchning. Troligen jämnare än vad oddsmakarna anser. Herrig är mer erfaren och har sett riktigt bra ut på senare tid. Det har dock även Casey gjort. Hennes förlust mot Claudia Gadelha är inte något negativt. Tvärtom var det en nyttig och lärorik erfarenhet. I övrigt har hon sett riktigt vass ut. Casey har vad som krävs för att besegra Herrig och det är främst en fråga om hon kan få det att stämma i buren. Till 2.20x pengarna för Casey som vinnare ser vi visst spelvärde. Möjligen även Casey via decision för 3.00x.

Cortney Casey som vinnare 2.20x – Bethard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *