in ,

UFC 221: Bettinganalys underkort

Underkortet

Underkortet

Nedan går vi igenom matcherna på underkortet och väljer ut den fighter vi ser som trolig vinnare. Det är en bra vecka för bettingentusiaster med en del intressanta odds.  

155 lbs.: Damien Brown (2.28) vs. Dong Hyun Kim (1.63) betsafe  

Damien Brown (17-11) är 33 år och 178 cm lång. Han har ett UFC-record på 2-3 och kommer från två raka förluster. Senast förlorade han en mycket jämn fight mot Frank Camacho. Brown har avslutat 8 av sina motståndare – 6 submissions.

Dong Hyun Kim (15-8-3) är 29 år och 180 cm. Han har ett UFC-record på 2-2 med två raka vinster. Senast besegrade han den japanske veteranen Takanori Gomi. Kim har avslutat 12 av sina 15 vinster – 6 KO och 6 submissions.

Dong Hyun Kim är något av en brawler med skaplig grappling och bra kraft i slagen. I sin näst senaste vinst implementerade han takedowns och stabil grappling. Gör han det igen vinner han troligen igen. Brown visade i sin förra match att han är mycket tuff och stryktålig. Han är wellrounded men inte tillräckligt bra inom något område för att höra hemma i UFCs lättvikt, som är en tuff viktklass. I denna match kommer koreanen styra matchen med sin grappling och ta hem segern. Vinnare Dong Hyun Kim – odds 1.63 betsafe


185 lbs.: Israel Adesanya (1.31) vs. Rob Wilkinson (3.55) Bethard  

Israel Adesanya (11-0) är 28 år och 190,5 cm (reach: 203 cm). Han är obesegrad i MMA med 11 vinster men har dessutom ett record på 65-5-2 record i kickboxing. Han är alltså en mycket duktig och erfaren striker. Adesanya föddes i Nigeria men flyttade 2001, tillsammans med sin familj, till Nya Zeeland. Han gjorde professionell mma-debut 2012 men tävlade även parallellt i kickboxning fram till 2017.

Rob Wilkinson (11-1) är 25 år och 188 cm (reach: 193 cm). Han arbetade som PT innan han började med mma. Han gjorde professionell debut i oktober 2011 och hade samlat ihop ett record på 11-0 när han signades av UFC. I sin debut ställdes han mot den tuffe och hårdslående Siyar Bahadurzada som gav Wilkinson sin första förlust. Av hans 11 vinster har 10 kommit via avslut – 4 KO och 6 submissions.

Adesanya, som är en utpräglad striker, har haft vissa problem med sitt nedtagningsförsvar. Han har jobbat hårt på detta och har förbättrat både sin defensiv som sina nedtagningar. Han vill hålla fighten stående för att få utrymme för sin fina kickboxing – får han det vinner han garanterat. Hans timing och ’shot selection’ är av högsta klass. Han har dessutom rejäl kraft i sina tekniker.

Wilkinson är en hyfsat wellrounded fighter utan någon riktig spetskunskap. Han har ett okej stående game men är ljusår från Adesanya. Han har okej brottning och grappling. Hans brottning och toppkontroll är troligen inte tillräcklig för att hålla kvar Adesanya där några längre stunder. I det stående vinner debutanten 99 ggr av 100. Vinnare Adesanya – odds 1.31 Bethard


145 lbs.: Jeremy Kennedy (2.50) vs. Alex Volkanovski (1.53) Betfair  

Jeremy Kennedy (11-0) är 25 år och hela 180 cm lång vilket är mycket för viktklassen. Han har tre raka vinster i UFC och besegrade senast Kyle Bochniak.

Alex Volkanovski (16-1) är 29 år och 168 cm lång. Han har också tre raka vinster i UFC och besegrade senast Shane Young. Volkanovski har avslutat 12 av sina motståndare – 9 KO’s.

Kennedy är främst en stark brottare med hyfsad men basic striking. Han är en grinder som nöter ned sina motståndare med brottning, clinch-arbete och toppkontroll. Volkanovski har solid brottning och farlig striking. Han har okej teknik men rejäl KO-kraft. Han är atletisk och mycket kraftfull som fighter. Han har dessutom riktigt bra cardio. Sammantaget bör det räcka mot Kennedy. Kanadensaren har ett klart längdövertag men saknar tekniken för att dra full nytta av det. Hans brottning är bra men Volkanovskis defensiva brottning och fysik gör honom mycket svår att kontrollera. Stärkt av hemmapublikens stöd tar Volkanovski hem detta och behåller sin segersvit intakt – odds 1.53 Betfair


125 lbs.: Jussier Formiga (1.80) vs. Ben Nguyen (2.00) Mobilebet

Jussier Formiga (20-5) är 32 år och 165 cm lång. Han har ett record på 6-4 i UFC – samtliga förluster har kommit mot högt rankade motståndare (Borg, Cejudo, Benavidez, Dodson). Han är en mycket erfaren fighter som har tävlat i mma sedan 2005. Formiga har inga KO’s på sitt record men han har däremot 9 submissions. I sin senaste match besegrade han Ulka Sasaki via submission.

Ben Nguyen (17-6) är 29 år och 165 cm lång. Han har ett record på 4-1 i UFC och vann senast mot den svåre Tim Elliott. Han har sin bakgrund inom taekwondo och sedermera även kickboxning. Han har avslutat 14 av sina motståndare – 9 KO och 5 submissions (Tapology).

Detta är nummer 4 mot 8 på rankingen i flugvikt, i vad som kan bli en mycket intressant drabbning. Det är åtminstone en mycket svårtippad match och oddsmakarna har den som helt jämn.

Formiga har ett övertag i räckvidd men hans striking är nog inte tillräcklig för att utnyttja detta. Han har däremot ett livsfarligt submissiongame och minsta misstag från Nguyen kan innebära att matchen tar slut. Formiga har otroligt fin kontroll på marken. Han är mer erfaren och har mött (förlorat mot) betydligt bättre motstånd. Nguyen är ung och hungrig med ett fint momentum. Han har dessutom påtaglig KO-kraft, vilket är ovanligt i flugvikten. Detta är en fråga om Nguyens nedtagningar och scrambles räcker för att inte fastna under brassen. Jag tror han kan klara det då flugvikt är en svår division att behålla toppkontroll. Stående bör Nguyen ha ett klart övertag och tack vare det tror jag han vinner denna ”slantsingling” – odds 2.00 Mobilebet


UFC Fight pass prelims

155 lbs.: Ross Pearson (1.68) vs. Mizuto Hirota (2.25) Bethard

Ross Pearson (21-14) är en riktig veteran med 23 matcher i UFC. Han har hunnit bli 33 år och han mäter 173 cm. Pearson är känd för sin fina boxning och sin orädda fightingstil. Han har även hyfsad brottning och bra ground-and-pound. Han har dessvärre inte sett bra ut på sistone. Han har 4 raka förluster och har de senaste två åren endast vunnit en match, på 6 försök.

Mizuto Hirota (19-8-2) är 36 år gammal och 170 cm lång. Han är en erfaren fighter med bakgrund inom amatörboxning och sumobrottning. Hirota kom till UFC 2013 men efter två raka förluster fick han sparken. Efter en fin vinstsvit utanför UFC tog han sig tillbaka 2015 och har sedan dess ett facit på 1-1-1. I sin senaste match förlorade han via domslut mot den tuffe Alexander Volkanovski. Efter 2014 har Hirota bara gått tre matcher. Det väcker vissa frågor angående form och hälsa.

Detta är två veteraner som ställs mot varandra. De gör det i en match där japanen troligen handplockats för att Pearson, som är en skugga av sitt forna jag, ska kunna avsluta sin karriär med värdighet. Den tidigare så explosiva och hårdslående boxaren har inte längre de fysiska förutsättningar som hans fightingstil kräver och han har inte heller lyckats anpassa / utveckla sin stil. Tvärtom har han sett alltför långsam och lättläst ut. Hirota är tuff och uthållig och gillar att byta slag på boxningsdistans. Det är just vad Pearson vill, men frågan är om hans haka klarar det. Hirota kan möjligen använda sin sumobakgrund för att pressa och grinda Pearson om det skulle behövas. Detta är en svårtippad match men jag följer hjärtat och chansar på att Pearson har en sista gnutta fight i sig. Att han kan ta sig förbi en handplockad motståndare som även han är i slutet av sin karriär. Pearson som vinnare – odds 1.68 Bethard


135 lbs.: Teruto Ishihara (2.75) vs. Jose Alberto Quinonez (1.45) betsafe

Teruto Ishihara (11-4-2) är 26 år och 170 cm lång. Efter vissa motgångar tar han nu klivet ned till bantamvikt. Han har ett record på 3-2-1 i UFC och besegrade i sin senaste match den måttligt talangfulle Rolando Dy.

Jose Alberto Quinonez (7-2) är 27 år gammal och 173 cm. Han kom in i UFC via TUF Latin America och har ett record på 3-1 i organisationen. Han har tre raka vinster och besegrade senast Diego Rivas. Quinonez är i grunden en hyfsat teknisk boxare med skaplig bjj. Han tränar tillsammans med Dominick Cruz på Alliance MMA i San Diego.

Ishihara är en minst sagt ensidig fighter. Han är southpaw och har en livsfarlig vänsterhand. Det är dock tyvärr det enda han har. Hans brottning och bjj är mediokra och han har en tendens att tröttna under matcher. Det är inte bra mot en wellrounded volym-puncher som Quinonez. Om mexikanen kan undvika Ishiharas vänsterslägga bör han ta hem detta. Han har ett bredare game och bör kunna trötta ut motståndaren och ta hem en poängseger. Quinionez som vinnare – odds 1.45 betsafe


170 lbs.: Luke Jumeau (2.10) vs. Daichi Abe (1.71)

Luke Jumeau (12-4) är 29 år och 180 cm lång. Han vann i sin UFC-debut mot Dominique Steele men i sin andra match förlorade han mot japanen Shinsho Anzai. Nya Zeeländaren Jumeau, som har sin bakgrund inom taekwondo, är stark och har bra kraft i sina tekniker. Han gjorde professionell debut 2008 och har sedan dess avslutat 9 av sina 12 vinster.

Daichia Abe (6-0) är 26 år och 180 cm. Han är ny inom sporten och gick sin första mma-match 2016. Han gjorde UFC-debut i september 2017 och besegrade då Hyun Gyu Lim. Abe har avslutat 4 av sina 6 vinster via T/KO. Abe har sin bakgrund inom judo.

Detta är en svårtippad fight. Det är två ganska aggressiva fighters som ställs mot varann. Vi såg i matchen mot Anzai att Jumeau inte har något nedtagningsförsvar. Hans markgame är inte heller bra. Det borde den japanske judokan kunna utnyttja för att styra matchen. I det stående har Jumeau möjligen ett litet övertag men ’overall’ bör den hårdslående japanen vara den bättre fightern. Abe vinner via domslut – odds: 1.71 Mobilebet


__________________________________

FrasseKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *