in

UFC 222: Bettinganalys huvudkort

UFC 222 – Cyborg vs. Kunitskaya

UFC 222 – Cyborg vs. Kunitskaya

På lördag bjuds vi på UFC 222 från T-Mobile Arena i Las Vegas. Det är ett hyfsat intressant kort för oss som gillar betting. Det finns en rad jämna matcher där oddssättsrna varit aningen skeva i sina bedömningar. Nedan går vi igenom kortet och väljer ut troliga vinnare. Under veckan kommer det, i vanlig ordning, mer specifika speltips baserat på spelvärde. Missa inte det!

Huvudkort

145 lbs. Cris Cyborg (1.04) vs. Yana Kunitskaya (9.00) Unibet

Cris Cyborg (19-1) är 32 år och 173 cm lång. Hon har ett record på 4-0 i UFC och försvarade senast sin titel mot Holly Holm. Cyborg gick sin första mma-match 2005 – hon förlorade debuten men sedan dess är hon obesegrad i 19 raka matcher (16 TKO/KO). Cyborg har en fightingstil som har sin grund i muay thai-baserad striking. Hon är kraftfull och slår mycket hårt. Hon har bra grappling och förbättrad brottning. Hon är vrålstark och har ett farligt clinch-game. Hennes stil präglas av aggressivitet och “killer instinct”.

Yana Kunitskaya (10-3) är 28 år och 173 cm lång. Hon gör UFC-debut och besegrade i sin senaste match Raquel Pa’aluhi. Dessförinnan blev hon utstrypt av Tonya Evinger, som i sin tur blev demolerad av Cyborg för inte alltför länge sedan. Kunitskaya är en stående fighter som tidigare har tävlat nationellt i bl.a taekwondo och thaiboxning.

Cyborg kommer att göra som hon alltid gör. Hon pressar framåt, stänger distansen och jobbar med hårda slag och sparkar. Hon vill placera motståndaren med ryggen mot buren för att kunna jobba med powerstrikes och växla in nedtagningar. Hennes konstanta press och hotet om KO är svårt att stå emot – såväl fysiskt som psykiskt är det dränerande. Kunitskaya har ett skapligt spark-game och måste använda detta. Hon måste röra sig konstant och cirkla på utsidan. Hon bör satsa på att kontra med långa tekniker och sedan backa ut innan cyborg hinner svara. Detta är lättare sagt än gjort. Allting tyder på att oddsmakarna får rätt och de anser att utmanaren ska ligga på 9.00x i odds. Allt, precis allt, tyder på att Cyborg kommer köra över ytterligare en underlägsen motståndare.

Vinnare Cris Cyborg – odds 1.04 Unibet , NU BOOSTAD TILL HELA 10.00X PENGARNA

Till UNIBET och 10X


145 lbs. Frankie Edgar (1.55) vs. Brian Ortega (2.45) Betsafe

Frankie Edgar (21-5-1) är 36 år och 168 cm lång. Han är en mycket erfaren fighter med hela 22 UFC-matcher på sitt record (16-5-1). Han gjorde UFC-debut 2007. Edgar kommer in med 2 raka vinster och senast besegrade han Yair Rodríguez via TKO.

Brian Ortega (13-0) är 27 år och 173 cm lång. Han gjorde UFC-debut 2014 genom att besegra Mike de la Torre. Matchen ändrades i efterhand till en No Contest. Ortega har nu 5 raka vinster i UFC och besegrade senast Cub Swanson via submission. Ortega är en fenomenal grappler med hyfsad boxning.

Frankie Edgar personifierar begreppet ’wellrounded’. Han har ett i praktiken sömlöst game som utgår från hans starka brottning och boxning. Han är oerhört erfaren och har bra fight-IQ. Brian Ortega är en ung supertalang med mycket stor potential. Han är i första hand en grappler men har även fin boxning. Hans fina markgame gör att han inte oroar sig för att bli nedtagen.

Det blir viktigt för Edgar att använda sin snabbhet och sitt fina fotarbete för att inte fastna i clinch med Ortega. Edgar kommer mixa sitt game och plocka poäng från utsidan. Ortega är livsfarlig om han hittar minsta öppning för att gå för submission. Edgars erfarenhet och goda strategiska förmåga gör att han har vad som krävs för att vinna. I en trerondersfight kan Edgar plocka poäng med slag och nedtagningar och säkra segern på domarkorten. Frankie Edgar som vinnare – 1.55 betsafe

Till Betsafe


135 lbs. Sean O’Malley (2.10) vs. Andre Soukhamthath (1.72) Betfair

Sean O’Malley (9-0) är 23 år ung och mäter hela 180 cm vilket är mycket för en bantamviktare. Den hypade ynglingen gör sin andra match i UFC efter att i debuten ha besegrat den handplockade Terrion Ware. Av hans vinster har 6 kommit via T/KO och 1 via submission.

Andre Soukhamthath (12-5) är 29 år gammal och 175 cm lång. Den hårdslående Soukhamthath förlorade sina 2 första matcher i UFC och hade kniven mot strupen när han i sin förra fight hoppade in på kort varsel mot den hypade Luke Sanders. Han räddade sitt jobb genom att vinna på T/KO i andra ronden.

Detta är en jämn matchning mellan två relativt oerfarna fighters. O’Malley är den mer talangfulle av de två men han är ganska vild och slarvar en hel del. Han har fin dynamisk striking och bör ha ett litet övertag i det stående. Åtminstone om han håller sig till sin gameplan och inte stannar i pocket och byter tunga slag. Soukhamthath är en mycket hårdslående kille och får han träff kan matchen vara över. Jag gissar att O’Malley – som är UFC’s favorit – lyckas ta sig förbi den handplockade motståndaren. Sean O’Malley vinnare – odds 2.10 Betfair

Till Betfair


265 lbs. Stefan Struve (1.50) vs. Andrei Arlovski (2.50) LeoVegas

Stefan Struve (32-9) har hunnit bli 30 år gammal och ”Skyscraper” mäter otroliga 213 cm. Han debuterade i UFC redan 2009 och gör nu sin 20:e fight i organisationen med ett facit på 12-7. Struve sågs länge som en talang men han har egentligen aldrig motsvarat förväntningarna på honom. I sin senaste fight förlorade han mot Alexander Volkov via T/KO.

Andrei Arlovski (26-15) har hunnit bli 39 år gammal och mäter 193 cm. Arlovski är en mycket erfaren fighter som gjorde UFC-debut i november år 2000. Han är f.d. tungviktsmästare men mycket vatten har passerat under broarna sedan dess. Han hade fem (5) raka förluster innan han i sin senaste fight lyckades besegra brassen Junior Albini.

Arlovski såg okej ut i matchen mot Albini men det ska påpekas att brassen underpresterade rejält. Arlovski hade fem raka förluster av en anledning. Hans haka är slut. Han är en betydligt mer teknisk striker än Struve, men holländarens otroliga räckvidd är svår att handskas med. Om Struve snuddar vid Arlovskis haka kan fighten ta slut. Struve har även ett hyfsat markgame och om han tar ned gamlingen har han sannolikt ett klart övertag. Struve jobbar metodiskt från utsidan och plockar poäng med långa raka slag. Det räcker för att övertyga domarna. Stefan Struve som vinnare – odds 1.50 LeoVegas

Till Leovegas


135 lbs. Cat Zingano (2.25) vs. Ketlen Vieira (1.64) Mobilebet

Cat Zingano (9-2) är 35 år gammal och mäter 168 cm. Hon gör comeback efter 20 månaders frånvaro. Hon debuterade i UFC redan 2013 men har bara gått 4 matcher sedan dess. Hon har ansetts vara en stor talang men skador och personlig tragedi har kommit ivägen för hennes karriär. Hon har ett record på 2-2 i UFC. I sin andra fight i UFC besegrade hon den nuvarande mästarinnan Amanda Nunes. Hon kommer in till denna fight med två förluster – senast mot Julianna Pena.

Ketlen Vieira (9-0) är 26 år gammal och mäter 173 cm. Hon gjorde UFC-debut 2016 och är en duktig grappler med bakgrund inom bjj och judo. Hon är obesegrad och har ett record på 3-0 i UFC. I sin senaste match besegrade hon den tuffa amerikanska brottaren Sarah McMann via submission.

Detta är en svårtippad fight. Två duktiga fighters men Zinganos långa frånvaro gör att det är svårt att veta var hon står. Vieira däremot har varit aktiv och presterat bra. Hon har dessutom visat god utveckling från match till match.

Zingano är en wellrounded fighter med brottningsbakgrund och hyfsad thaiboxning. I det stående bör hon ha ett litet övertag mot Vieira. Hon är atletisk och fysiskt stark. Zingano har stark toppkontroll och ’gnp’, men när hon hamnar på rygg får hon problem. Vieira är en stor och stark grappler som gillar att sätta hård press på motståndarna. Hon slår hårt men tekniskt är hennes striking underutvecklad. Vieira bör sätta hård press på Zingano och söka clinch och nedtagningar. På marken har hon ett övertag men det kan bli svårt att ta ned Zingano. Om Vieira sätter hård press på Zingano kommer hon kunna undvika utdragna slagdueller och förr eller senare får hon en takedown. Det räcker sannolikt för en tight poängvinst. Vieira vinnare – odds 1.64 Mobilebet
Till Mobilebet

________________________
Frasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *