in

UFC 222: Bettinganalys Underkortet

UFC 222 – Cyborg vs. Kunitskaya

Nedan följer en kortfattad genomgång av matcherna på underkortet av helgens gala. Det är ett ganska bra kort med flera intressanta matcher.

Underkort

115 lbs. Ashley Yoder (4.00) vs. Mackenzie Dern (1.22) Unibet  

Ashley Yoder (5-3) är 30 år gammal och 170 cm lång. Hon gör sin tredje UFC-fight och med två raka förluster i bagaget. I sin första match i UFC förlorade hon mot Justine Kish och senast mot Angela Hill. Det innebär med stor sannolikhet att Yoder måste vinna mot Dern för att vara säker på att få behålla sitt jobb.  

Mackenzie Dern (5-0) är 24 år och 163 cm lång. Hon är obesegrad och gör debut i UFC. Dern är en fenomenal och mycket meriterad grappler som vunnit medaljer i alla stora tävlingar de senaste 3-4 åren. Dern, vars far är en dekorerad grappler, började träna bjj vid 3 års ålder och kan alltså sägas ha grappling i blodet. Av hennes 5 segrar har 3 kommit via submission.

Det är ingen hemlighet att Mackenzie Dern vill ta ned fighten på marken för att använda sin vassa grappling. Hon har jobbat hårt för att utveckla sin striking men det återstår mycket jobb. Yoder är även hon en grappler men hon är flera klasser sämre än Dern. Många tror att Derns största utmaning blir att klara vikten, något hon tidigare har haft stora problem med. Jag är benägen att instämma i den bedömningen. Vinnare Mackenzie Dern – odds 1.22 Unibet

Till UNIBET


155 lbs. Beneil Dariush (1.27) vs. Alexander Hernandez (3.75) Betsafe  

Beneil Dariush (14-3-1) är 28 år och 178 cm lång. Han har tävlat i UFC sedan 2014 och har ett record på 8-3-1 i organisationen. Hans senaste fight, mot Evan Dunham, slutade oavgjort. Matchen innan den förlorade han mot Edson Barboza via KO efter att ha dominerat matchen.

Alexander Hernandez (8-1) är 25 år ung och 175 cm lång. Han har 6 raka vinster på regionala galor. Han hoppar in på mycket kort varsel och tar sig an den svåre Dariush. Han ersätter Bobby Green som skadade sig. Hernandez är en atletisk och wellrounded fighter som är bekväm såväl stående som på marken. Trots detta använder han sig uteslutande av sin brottning. Hernandez är en ”power wrestler” med bra toppkontroll och ’gnp’. Det kommer dock inte räcka mot Dariush som är betydligt bättre än någon han tidigare ställts mot. Dariush är en wellrounded fighter med giftig grappling och underskattad striking. Han tar hem detta utan att ta ut sig. Vinnare Beneil Dariush – odds 1.27 Betsafe

Till BETSAFE


135 lbs. John Dodson (1.61) vs. Pedro Munhoz (2.25) Betfair  

John Dodson (20-9) är 33 år och blott 160 cm lång. Han är en erfaren fighter med gedigen brottningsbakgrund. Han är en hårdslående southpaw som tränar på Jackson-Wink. Han tog sig till in i UFC genom att vinna TUF och har ett record på 8-4 i organisationen. Han kommer senast från en förlust på delat domslut mot Marlon Moraes.

Pedro Munhoz (15-2-1) är 31 år och 168 cm lång. Munhoz, som är svartbälte i bjj, har avslutat 8 motståndare via submission. Han har ganska basic striking men drar sig inte för att hålla det stående. Hans förluster i UFC har kommit mot mycket duktiga motståndare – Raphael Assuncao och Jimmie Rivera. Han har nu samlat ihop fyra raka vinster – senast mot den duktige Rob Font.

Dodson är atletisk och explosiv som fighter. Han är liten till växten men har bra fotarbete och är mycket snabb. Han är lite av en kontringsstriker men har bra krut i händerna. Han är svår att ta ner och näst intill omöjlig att hålla kvar på marken. Detta är en mycket intressant matchning mellan två duktiga fighters. Dodson har länge tillhört toppen och hans förluster har kommit mot toppmotstånd. Munhoz å sin sida har, tack vare 4 raka segrar, ett mycket fint momentum. Jag ser detta som en slantsingling och båda fighters har vad som krävs för att vinna. Dodson är en erfaren och mycket svårläst fighter. Munhoz har fint momentum och är nog mer av ett framtidsnamn än amerikanen.  Min gissning är att Munhoz lyckas få med sig ett tight domslut – odds 2.25 Betfair

Till BETFAIR


185 lbs. CB Dollaway (2.10) vs. Hector Lombard (1.67) LeoVegas  

CB Dollaway (17-9) är 34 år och 188 cm lång. Han är erfaren och gör sin nittonde UFC-match med ett facit på 10-8. Han hade tre raka förluster när han i sin senaste fight besegrade en annan veteran i Ed Herman. Före fighten mot Herman (juli 2017) hade Dollaway inte gått match sen 2015.

Hector Lombard (34-8-1) är 40 år gammal och 175 cm lång. Även om han är byggd som en tank är han för liten för viktklassen. Han har ett record på 3-6 (1 NC) i UFC. Han kommer närmast från 4 raka förluster och 1 No Contest. Han har inte vunnit sedan i mars 2014.

Detta är en svårtippad match mellan två näst intill pensionsmässiga fighters. Lombard har brutal KO-kraft och UFCs sämsta cardio. Han öppnar stenhårt och tröttnar efter 3-4 minuter. Han har dessutom 5 raka utan seger. Dollaway har opolerad striking, dålig defense och tveksam haka. Han är hyfsat aggressiv och tenderar att glömma sin brottning när han kliver in och byter hårda slag. Något som är livsfarligt mot Lombard. Om Dollaway följer sin strategi och använder brottning mot Lombard, åtminstone i första ronden, kommer han vinna detta. Dolllaway som vinnare – odds 2.10 LeoVegas

Till LEOVEGAS


170 lbs. Mike Pyle (3.45) vs. Zak Ottow (1.35) Ohmbet

Mike Pyle (27-13-1) har hunnit bli 42 år och mäter 183 cm. Han har meddelat att detta blir hans sista fight. Pyle är en veteran med 18 matcher i UFC (10-8). Han kommer från 2 raka förluster via brutala avslut (T/KO).

Zak Ottow (15-5) är 31 år och 180 cm lång. Han gör sin femte fight i UFC med ett record på 2-2. Senast förlorade han mot Li Jingliang via TKO. Ottow är hyfsat wellrounded utan några tydliga svagheter. Han har inte heller några uppenbara styrkor.

Ottow är en skaplig grappler Med hela 9 avslut via submission. Pyle har bra markgame och mycket stark clinch. Han kan göra rejäl skada från närdistans. Hans haka är dock slut och det torde vara tillräckligt för att Ottow ska kunna dra fördel av det. Vinnare Ottow – odds 1.35 Ohmbet

Till OHMBET


135 lbs. Bryan Caraway (2.30) vs. Cody Stamann (1.57) Unibet

Bryan Caraway (21-8) är 33 år och 173 cm lång. Han har ett record på 6-2 i UFC vilket är ganska lite med tanke på att han fightats i organisationen sedan 2011. Han har 2 raka vinster men har inte gått match sedan i maj 2016.

Cody Stamann (16-1) är 28 år och 168 cm lång. Han gör sin tredje match i UFC och har ett record på 2-0. I sin senaste match besegrade han den kraftigt hypade fransmannen Tom Duquesnoy.

Detta är två duktiga brottare som ställs mot varandra. Stamann är en kompakt byggd och mycket explosiv fighter med bra slagkraft. Caraway är en mer wellrounded fighter med bra teknik och solid grappling. Han har hyfsad striking och bra cardio. Pga det långa skadeuppehållet är han svårbedömd men han bör kunna ta hem segern tack vare erfarenhet och list. Caraway som vinnare – odds 2.30 Unibet

Till UNIBET


205 lbs. Jordan Johnson (1.27) vs. Adam Milstead (3.55) Mobilebet  

Jordan Johnson (8-0) är 29 år och 188 cm lång. Han gör sin tredje UFC-fight efter att ha inlett med två fina vinster. Senast besegrade han Marcel Fortuna. Johnson började träna brottning i sjätte klass och gick vidare till att bli en division 1-brottare på University of Iowa.

Adam Milstead (8-1) är 30 år gammal och mäter 190,5 cm. Han kliver ned till lätt tungvikt efter att ha gått sina två första UFC-matcher i tungvikt. I sin första fight besegrade han Chris de la Rocha via TKO. I sin senaste fight (februari 2017) blev han fullständigt överkörd av Curtis Blaydes men matchen dömdes i efterhand till en No Contest pga marijuana. Samtliga av Milsteads vinster har kommit via avslut – 6 KO och 2 submissions.

Milstead kommer tillbaka efter 13 månaders frånvaro pga skada. I sin senaste match blev han överkörd av den duktige brottaren Curtis Blaydes. Nu ställs han mot ytterligare en mycket duktig brottare i Johnson. Det blir sannolikt en tuff kväll för Milstead. Om han inte lyckas knocka Johnson tidigt kan han se fram emot många minuter på rygg med den vasse brottaren över sig.

Vinnare Johnson – odds 1.27 Mobilebet
Till MOBILEBET

____________________________

Frasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *