in

UFC 222: Intressanta spel på underkortet

UFC 222

John Dodson (1.53) vs. Pedro Munhoz (2.50) Unibet

Dodson är en hårdslående herre. Han är liten till växten, atletisk och explosiv. Han har bra fotarbete och är snabb. På det hela taget är han en svårfångad fighter som tenderar att röra sig mycket bakåt. Dodson är svår att ta ner och helt omöjlig att hålla kvar på marken. En kritik som riktats mot Dodson är att han inte har utvecklats som fighter.Munhoz har fint momentum med 4 raka segrar – 3 av dessa via bonusvinnande submissions (giljotin). Han är ingen utpräglad tekniker men är orädd och har ett hyfsat stående game med bra slagkraft. Han har ett stabilt markgame och är opportunistisk när det kommer till submissions. Munhoz är betydligt större än Dodson och har troligen ett styrkeövertag. Hans positiva momentum och det faktum att Dodson under en period tycks ha stått still i sin karriär, får mig att tro att Munhoz har en god chans att ta hem denna. Odds 2.50 Unibet. 
RYGGA BETTET PÅ UNIBET

Cody Stamann är en explosiv och mycket kraftfull brottare som gör sitt tredje framträdande i UFC. Han har vunnit de två tidigare och senast besegrade han den rejält hypade Tom Duquesnoy. Det var en fight där Stamann var hårt nederlagstippad men lyckades överraska.

Bryan Caraway är en veteran som fightats i mma sedan 2005, och som tävlar i UFC sedan 2011. Han brottades i college och bytte därefter till mma. Han har 2 raka vinster men har pga skador och personliga problem inte gått match sedan i maj 2016. I sin senaste match besegrade han Aljamain Sterling.

Det är två duktiga fighters som ställs mot varandra. Båda två har bakgrund inom brottning. Caraway är en wellrounded fighter med bra teknik och solid grappling. Han har okej striking och bra cardio. Han är en grinder vars stora erfarenhet gör att han sällan fattar dåliga beslut i buren. Hans fightingstil är inte särskilt underhållande men den tenderar att vara effektiv. Stamann är kompakt byggd och mycket explosiv fighter. Han har ganska basic teknik men bra slagkraft. Hans hunger och aggressivitet gör honom farlig. Caraway är dock ett stort steg uppåt ifråga om kvalitet på motstånd.

Pga det långa skadeuppehållet är det väldigt svårt att bedöma var Caraway står. Trots det förvånade det mig att se att Stamann är favorit i denna fight. Det är dock intressant utifrån spelvärde då jag tror att Caraway bör kunna ta hem segern tack vare erfarenhet och list. Caraway som vinnare – odds 2.30 Unibet
RYGGA BETTET PÅ UNIBET

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *