in

UFC 222: Underdogs på huvudkortet

UFC 222

Underdogs på huvudkortet

Nedan bjuder vi på två intressanta speltips. Jag har tidigare underskattat Brian Ortega och det har kostat mig varje gång. Till sist återstår inget annat än att inse att han är ett reellt hot mot alla i toppen av divisionen. Cat Zingano har varit borta länge men är i sina bästa stunder en legit contender. Av intervjuer att döma är hon i balans nu och dessutom rejält motiverad. Det gör henne till en farlig motståndare.

Frankie Edgar (1.54) vs. Brian Ortega (10.00) Ohmbet

Vi vet vilken sorts fighter Frankie Edgar är. Han är erfaren och oerhört wellrounded. Han har egentligen inga direkta svagheter i sitt game. I sin senaste fight tog han sig an en annan ung talang. Han fullständigt demolerade Yair Rodríguez och gav ynglingen en riktigt tuff läxa. Edgar har emellertid hunnit bli 36 år och börjar närma sig slutet av sin karriär. Han har länge tillhört toppen och hans fightingstil har studerats i många år. Trots det har han sedan 2013 endast förlorat mot Jose Aldo.

Brian Ortega är en livsfarlig grappler med skapligt stående game. Tack vare sitt livsfarliga markgame är han inte särskilt orolig över att bli nedtagen. Det gör honom farlig i det stående. Om Ortega får tag på sin motståndare behövs inte mycket för att han ska hitta ett avslut. Hans opportunistiska submissiongame har gett honom 7 avslut. Även ett erfaret svartbälte som Cub Swanson var fullständigt hjälplös när Ortega fick vittring.

Mot bakgrund av förutsättningarna anser jag att oddsen är alltför generösa mot Frankie Edgar. Jag ser den här fighten som betydligt jämnare än vad oddsen antyder, och med Ohmbets fina oddsboost på hela 10x pengarna är det svårt att inte spela på Ortega – odds 2.50 Ohmbet
TA DEL AV KAMPANJEN PÅ OHMBET


Cat Zingano (2.20) vs. Ketlen Vieira (1.62) Unibet

Detta är en mycket intressant matchning mellan två kompetenta damer – nummer #5 ställs mot nummer #6. Zingano har inte vunnit i oktagonen sedan 2014 när hon besegrade den nuvarande mästarinnan Amanda Nunes. I matchen därefter förlorade hon i en titelfight, i februari 2015, mot den vid tidpunkten oslagbara Ronda Rousey.

Zingano har inte tävlat sedan den 9 juli 2016 när hon förlorade mot Julianna Pena. Det var en jämn match och alla tre domare gav segern till Pena med siffrorna 29-28.

Zingano är, trots inaktivitet och motgångar, ett rejält kliv uppåt i motstånd för den unga brasilianskan. Vieira är en offensivt lagd grappler som ofta använder sin storlek och styrka för att ta kontroll över matcher. Hon är talangfull men aningen oerfaren. Vieira är en pressorienterad fighter med stabil bas inom grappling.

Mot Zingano ställs hon mot en mycket stark och tuff fighter med brottningsbakgrund. Det blir alltså inte lätt att köra över henne med hjälp av storlek och styrka. Press blir viktigt för Vieira men det är knepigt mot en fighter som Zingano. Cat har mycket starkt toppgame men klarar sig skapligt även på rygg.

Det är svårt att bedöma Zinganos form efter det långa uppehållet. Hon har gått genom några tuffa år och det är omöjligt att veta hur påverkad hon idag är av det. Om Zingano är motiverad och i form har hon goda möjligheter att skrälla. Hon är en mycket vass fighter och har definitivt verktygen som krävs.

Vinnaren av denna batalj står troligen näst på tur för en titelchans. Det måste rimligen vara en god motivationskraft för Zingano. Till oddset 2.20 hos Unibet ser vi spelvärde på Cat Zingano.
RYGGA BETTET PÅ UNIBET

___________________

Frasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *