in

UFC 223: Bettinganalys huvudkortet

155 lbs.: Max Holloway (4.50) vs. Khabib Nurmagomedov (10.00) Unibet

Max Holloway (19-3) är 26 år ung och 180 cm lång (reach 175 cm). Han har ett UFC-record på 15-3 med inte mindre än 12 raka vinster. Han kommer senast från dubbla vinster över den f.d. mästaren, legenden, Jose Aldo. Holloway är en wellrounded fighter med mycket fin striking och utmärkt fotarbete. Hans tempo och konstanta rörelse gör honom mycket svårhanterad.

Khabib Nurmagomedov (25-0) är 29 år gammal och 178 cm lång. Han har ett record på 9-0 i UFC och besegrade i sin senaste match Edson Barboza. Nurmagomedov är känd för sin ostoppbara kombination av brottning och grappling. Hans nedtagningsgame är troligen det bästa i UFC. Hans toppkontroll och ground-and-pound är också av yttersta världsklass. Det har han visat exempelvis i sina dominanta vinster mot Michael Johnson och Edson Barboza. Han har förbättrat sin striking men alla vet vad hans game syftar till.

Nu ställs han mot en mycket duktig och dynamisk striker i Max Holloway. En smart och tuff fighter med enastående fotarbete och bra nedtagningsförsvar. Under andra omständigheter hade jag gett Holloway en hyfsad chans. På mycket kort varsel och kort tid efter skada ser det mörkare ut. Nurmagomedov, den livsfarlige grapplern, kommer dessutom ha ett klart övertag i styrka och storlek. Sammantaget talar det för att dagestaniern tar en säker seger. Odds 10.00 gånger pengarna hos Unibet, som är ett exklusivt erbjudande för alla MMABetz läsare. 

Till Unibets Oddsboost

115 lbs.: Rose Namajunas (2.05) vs. Joanna Jędrzejczyk (1.77) Betsafe

Rose Namajunas (8-3) är 25 år ung och mäter 165 cm. Hon har ett UFC-record på 5-2 och i sin senaste match tog hon titeln från Joanna Jędrzejczyk. Namajunas är en wellrounded och mycket aggressiv fighter. Hon är en opportunistisk grappler och har numera riktigt bra striking.

Joanna Jędrzejczyk (14-1) är 30 år gammal och 168 cm lång. Hon har ett record på 8-1 i UFC och förlorade senast titeln till Namajunas. Jedrzejczyk försvarade titeln 5 gånger och har bevisat att hon är en fantastisk fighter. Hennes striking håller högsta klass och med ett, näst intill, ogenomträngligt nedtagningsförsvar kan hon hålla fighten inom sin föredragna disciplin.

På pappret är Jedrzejczyk den något bättre fightern. Hon har betydligt mer erfarenhet av fighting på hög nivå och hon har striking av yttersta världsklass. Hon har solid defensiv brottning och grappling men har å andra sidan sällan blivit testat på marken. I den här fighten finns det några svårbedömda faktorer som spelar in. Vi vet inte hur Jedrzejczyk kommer hantera pressen och förväntningarna i denna för henne nya situation. Hon har visat sig vara aningen instabil psykiskt och hon tog inte förlusten – hennes första – särskilt bra. Jag tror att det blir en jämn match men Namajunas tar nog ändå hem det i slutändan. Hon är mer wellrounded och har fler vägar till seger. Hon är aningen ojämn i sina prestationer men har visat stadiga förbättringar från match till match. Namajunas som vinnare – odds 2.05 Betsafe

Rygga bettet på Betsafe


145 lbs.: Calvin Kattar (1.67) vs. Renato Moicano (2.10) LeoVegas  

Calvin Kattar (18-2) är 30 år gammal och 180 cm lång. Han har ett record på 2-0 i UFC och besegrade senast den talangfulle Shane Burgos. Innan dess tog han, i sin debut, en mycket imponerande seger mot Andre Fili.

Renato Moicano (11-1-1) är 28 år gammal och 180 cm lång. Han har ett record på 3-1 i UFC och i sin senaste match förlorade han mot Brian Ortega. Han ledde sannolikt matchen när han i tredje ronden fastnade i en giljotin.

Kattar har mycket fina händer, något han visade när han KO:ade den duktige strikern Shane Burgos. Hans boxning är vass och han har en effektiv jabb. Han har dessutom skapliga nedtagningar. Renato Moicano är en lång och aggressiv fighter med hyfsad striking och riktigt giftig grappling. Han hade 3 raka vinster i UFC när han i somras förlorade mot Brian Ortega. Det var hans första förlust i karriären. Kattar har betydligt bättre teknik i det stående men Moicano har ett klart övertag på marken. Detta är en svårtippad fight men jag tror att amerikanen lyckas försvara nedtagningar och hålla det stående. Det räcker till vinst för Kattar – odds 1.67 LeoVegas

Rygga bettet på Leovegas


155 lbs.: Michael Chiesa (1.71) vs. Anthony Pettis (2.10) Mobilebet

Michael Chiesa (14-3) är 30 år och 185 cm lång. Han har ett record på 7-3 i UFC och förlorade senast mot Kevin Lee via submission. Chiesa är en lång lättviktare med okej striking och riktigt farligt markgame.

Anthony Pettis (20-7) är 31 år och 178 cm lång. Han är f.d. lättviktsmästare och har ett UFC-record på 7-6. Han förlorade senast mot Dustin Poirier i en mycket underhållande fight. Pettis har ett giftigt markgame med farliga submissions. Han är dock mest känd för sin fina striking. Han har ett varierat sparkgame och är vassast på distans.

Chiesa har bäst chans om han lyckas ta fighten till marken. Han har en något bredare grapplingrepertoar än Pettis. Han hade 3 raka vinster mot bra motstånd innan förlusten mot Kevin Lee. Den forne mästaren är en något bättre striker men han är inte längre samme fighter. Han är erfaren och väldigt kompetent men hans form har svajat på senare tid. Han får det inte riktigt att stämma i oktagonen och han har inte visat prov på tydlig utveckling de senaste 2-3 åren vilket har lett till ett record på 2-4 sedan han förlorade titeln i mars 2015. Sammantaget får det mig att luta åt att Chiesa tar hem segern – odds 1.71 Mobilebet

Rygga bettet på Mobilebet


155 lbs.: Al Iaquinta (1.80) vs. Paul Felder (2.00) Betfair  

Al Iaquinta (13-3-1) är 30 år och 175 cm lång. Han har ett record på 8-2 i UFC, med 5 raka vinster och senast besegrade han Diego Sanchez.

Paul Felder (15-3) är 33 år gammal och 180 cm lång. Han har ett record på 7-3 i UFC, med 3 raka vinster och senast besegrade han Charles Oliveira via brutal KO.

Iaquinta är en tuff, wellrounded fighter med solid brottning och fin boxning. Han har fin teknik och rejäl kraft i nävarna. Hans game är hyfsat varierat och han kan sätta samman och växla mellan striking och grappling på ett sätt som Felder inte kan. Iaquinta kan använda sin fina boxning för att dölja nedtagningar. Detta blir viktigt mot ”The Irish Dragon”.

Felder är en mycket giftig Muay Thai-striker med brutal kraft. Han är stor för viktklassen och mycket stark. Han har förbättrat sin defensiva brottning och grappling rejält. Felder bör hålla distans och pricka med hårda sparkar och slag. Härigenom kan han försvåra för Iaquinta att stänga avståndet. Felder har tidigare misslyckats när han har ställts mot tuffare motstånd. Sedan dess har han utvecklat sitt game och är idag bättre på att styra matcher på ett sätt som låter honom utnyttja sina styrkor bättre. Han har ett fint momentum tack vare sin fina vinstrad. Iaquinta har gått en match på 3 år. Han vann förvisso via KO men det var mot en väldigt dålig version av Diego Sanchez. Detta är en mycket jämn och svårtippad match men jag tror på Felder. Han kniper ett tight domslut – odds 2.00 Betfair

Rygga bettet på Betfair
____________________

Frasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *