in

UFC 223: Bettinganalys underkortet

115 lbs.: Karolina Kowalkiewicz (1.53) vs. Felice Herrig (2.50) Unibet

Karolina Kowalkiewicz (11-2) är 32 år gammal och 160 cm lång. Hon har ett UFC-record på 4-2 och besegrade i sin senaste match Jodie Esquibel. Dessförinnan hade hon 2 raka förluster, mot Joanna Jedrzejczyk och Claudia Gadelha. Polskan är en duktig striker med skapligt nedtagningsförsvar.

Felice Herrig (14-6) är 33 år gammal och 163 cm lång. Hon har ett record på 5-1 i UFC, med 4 raka vinster. I sin senaste match fick hon med sig ett mycket tight domslut mot Cortney Casey. Herrig har på senare tid förbättrat många delar av sitt game. Det har möjliggjort hennes finna vinstrad. Skulle hon vinna övertygande mot Kowalkiewicz är hon troligen inte långt ifrån en titelchans.

Detta är en intressant fight mellan två duktiga fighters. Kowalkiewicz blev fullständigt dominerad av Claudia Gadelha men kom därefter tillbaka med en vinst mot Jodie Esquibel. Hon har dessutom en fin vinst mot den nuvarande mästarinnan Rose Namajunas och pressade Joanna Jedrzejczyk till ett domslut i hennes titelmatch. Kowalkiewicz är en duktig striker. Hon är orädd och jobbar med press och hög intensitet. Herrig har bakgrund inom kickboxning och är en stabil striker. Hon har dock betydligt bättre grappling än polskan. Problemet är bara att hon inte har tillräckligt vass brottning för att ta matchen till marken. Därför kommer Kowalkiewicz kunna använda sin striking och med hjälp av press och volym ta hem ett domslut – odds 1.53 Unibet

Rygga bettet här

155 lbs.: Evan Dunham (1.66) vs. Olivier Aubin-Mercier (2.20) Mobilebet

Evan Dunham (18-6-1) är 36 år och 178 cm lång. Han är rankad som nummer 14 och har ett record i UFC på 11-6-1. Han kommer senast från en oavgjord match mot Beneil Dariush. Innan dess hade han 4 raka vinster.

Olivier Aubin-Mercier (11-2) är 29 år och 175 cm lång. OAM är främst en grappler och har ett UFC-record på 6-2. Han har samlat ihop 3 raka vinster och besegrade senast Tony Martin via enhälligt domslut. Aubin-Mercier är en stark och mycket kompakt byggd fighter med gedigen grappling. Han har svartbälte i Judo.

Aubin-Mercier kliver in på kort varsel och ersätter Mairbek Taisumov som inte fick något visum. Hans gameplan brukar gå ut på att stänga distansen, sätta press på motståndaren och jobba hårt för nedtagningar. Han vill helst dominera från topposition med sin grappling. Dunham har stabil, men ganska basic, boxning och brottning. Han är dock effektiv och jobbar med tempo och press. Han har hyfsad grappling och är väldigt svår att hålla fast på marken. Dunham har bättre striking och bör försöka hålla det stående. Aubin-Mercier kommer stänga avståndet och söka clinch. Därifrån kommer han använda sin fysik och starka clinch för att söka nedtagningar. Det räcker dock inte mot Dunham som gnetar till sig ett domslut – odds 1.66 Mobilebet

Rygga bettet här

125 lbs.: Bec Rawlings (2.60) vs. Ashlee Evans-Smith (1.50) Unibet

Bec Rawlings (7-7) är 29 år och 168 cm lång. Hon har ett UFC-record på 2-4 med 3 raka förluster. Senast förlorade hon mot debutanten Jessica-Rose Clark som hoppade in på kort varsel. Hon är främst en striker men hennes teknik lämnar en hel del att önska. Hon tog sig till UFC via TUF men har inte lämnat något avtryck i organisationen. Bytet av viktklass, till flugvikt, blev inte heller det någon succé. Det blev ytterligare en förlust – mot en motståndare som hoppade in och tog fighten på kort varsel.

Ashlee Evans-Smith (5-3) är 30 år och 173 cm lång. Hon har ett record på 2-3 i UFC och kommer från 2 förluster – senast mot Sarah Moras. Evans-Smith är en habil brottare med hyfsad ’stand up’ och har dessutom ca 8 cm längre räckvidd än Rawlings. Hon gör debut i flugvikt (125 lbs.) och är alltså stor för viktklassen.

Rawlings är en högst medioker brawler med uselt markgame. Hon har ett ihåligt nedtagningsförsvar och inte vunnit på länge. Vore det inte för att viktklassen är ny och tunn, skulle hon troligen vara arbetslös. Evans-Smith är sannerligen ingen stjärna men med hennes övertag i brottning och storlek ska det mycket till för att hon ska misslyckas med att ta hem denna. Evans-Smith tar hem ett domslut – odds 1.50 Unibet

Rygga bettet här

205 lbs.: Devin Clark (1.90) vs. Mike Rodriguez (1.90) Mobilebet

Devin Clark (8-2) är 27 år gammal och 183 cm lång. Han har ett UFC-record på 2-2 och i hans senaste match förlorade han mot den pånyttfödde polacken Jan Blachowicz. Clark har bakgrund inom amatörboxning och brottning – framförallt meriter från high school och college-brottning. Han är stark och väldigt explosiv.

Mike Rodriguez (9-2) är 29 år gammal och mäter hela 190,5 cm. Han gör UFC-debut efter att ha medverkat i DWTNCS där han besegrade Jamelle Jones via TKO i rond 1. Han började träna mma redan i high school och hade inte någon kampsportsbakgrund innan dess. Han är främst en striker med en thaiboxningsorienterad stil. Han är inte bara 7,5 cm längre än Clark, han har även 20 cm övertag i räckvidd. Rodríguez är en aggressiv fighter och alla hans 9 vinster har kommit via avslut – 7 av dessa i första ronden.

Clark hade svårt att hantera Blachowicz räckvidd i förlusten mot polacken. Det bådar inte gott mot den långe southpaw-strikern Rodríguez. Debutanten måste undvika att bli nedtagen och fastna på marken under den starkare brottaren. Lyckas han hålla detta stående plockar han hem segern tack vare sin bättre striking. Clark är ingen superbrottare och jag tror därför på Rodríguez som vinnare – odds 1.90 Mobilebet

Rygga bettet här
________________________

Frasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *