in

UFC 223: Bettingtips huvudkortet

Barclays Arena i Brooklyn är platsen för lördagens gala som bjuder på riktigt bra matchkort trots alla missöden. För oss spelare är det ett ganska knepigt kort. Oddsmakarna förefaller ha gjort sin hemläxa och bjuder på få riktigt intressanta underdogs. Det finns dock några matcher där vi tror oss kunna se visst spelvärde.

Rose Namajunas (2.05) vs. Joanna Jedrzejczyk (1.77) Betsafe

Det kom för många som en stor överraskning när Namajunas lyckades besegra polskan i den förra fighten. Att hon vann tack vare sin striking var en än större överraskning. Namajunas visade upp kraftigt förbättrad striking och bra slagstyrka. Hon visade även att hon inte räds Jedrzejczyks striking utan att hon känner sig bekväm i det stående mot viktklassens främsta striker. Hon visade även upp ett psyke av stål när hon stod emot polskans upprepade försök att provocera och störa henne inför matchen.

Jedrzejczyk själv har efter förlusten visat sig vara aningen instabil. Man skulle tom kunna säga att hennes något uppblåsta attityd och ”trash talk” till sist bet henne i arslet. Hon hanterade inte förlusten bra och pressen är stor på henne inför returen. Hon måste vinna, inte enbart av idrottsliga skäl, utan för att återupprätta sig själv som person. Det är vanskliga förutsättningar. Om hon förlorar vore det dessutom ett hårt slag mot hennes karriär – hon skulle hamna i något av ett ingenmansland likt Wonderboy Thompson.

Det är inget snack om att Jedrzejczyk är en fantastisk fighter. Det är dock även Namajunas – en mer wellrounded fighter med momentum och stärkt självförtroende. Mästarinnan har ett klart övertag om fighten skulle hamna på marken och hon har hela 25 minuter på sig att ta den dit. Det blir inte enkelt men med hennes förbättrade striking bör hon kunna skapa och hitta öppningar för sin grappling.

Till oddset 2.05x gånger pengarna hos Betsafe ser jag spelvärde i Namajunas.

Rygga bettet här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *