in

UFC 224: Fight Pass Prelims – Kort genomgång

Fight Pass Prelims – UFC 224

Fight Pass Prelims – UFC 224 

170 lbs.: Sultan Aliev (2.87) vs. Warlley Alves (1.4) Betfair

Warlley Alves (12-2) är en explosiv och mycket atletisk fighter med solid striking och bra slagkraft. Han har även ett farligt submissiongame – framför allt hans giljotin är blixtsnabb och mycket effektiv. Det gäller alltså för Sultan Aliev (14-2) att vara försiktig när han går för nedtagningar, vilket är vad han huvudsakligen ägnar sig åt. Aliev är den bättre brottaren av de två och kommer försöka ta ned Alves och etablera toppkontroll. Alves är den bättre strikern och tjänar därför på att hålla det stående. Hans dåliga kardio kan dock bli ett problem om matchen går längre än 8-10 minuter. Jag tror att Alves, även om han inte hittar ett avslut, lyckas plocka tillräckligt med poäng för att de brasilianska domarna ska ge honom segern. Alves som vinnare – odds 1.40 Betfair.

RYGGA BETTET

185 lbs.: Jack Hermansson (12.0) vs. Thales Leites – Ohmbet

Jack Hermansson (16-4) ställs här mot den mycket erfarne brassen Thales Leites (27-8). Brassen är 36 år och nära slutet av karriären. Han är en mycket duktig grappler med skaplig ’stand up’. Jack är mer rörlig och något snabbare. Han har dessutom bättre brottning och kardio. Om han utnyttjar detta så är det sannolikt tillräckligt för att kunna ta hem segern.

Det är alltså en jämn matchning där vi ändå ger Hermansson ett litet övertag. Det han måste göra är att undvika att fastna på marken med Leites. Det tror jag han kan. Ungdomlig hunger och en smart gameplan bör räcka för Jack.

Ohmbet erbjuder nya spelare ett boostat odds på Jack Hermansson som vinnare. Till 12.0 gånger pengarna på Ohmbet finns det inget att tveka på. Kör!

RYGGA BETTET

170 lbs.: Ramazan Emeev (1.46) vs. Alberto Mina (2.60) LeoVegas

Ramazan Emeev (16-3) kliver ned från 185 lbs. och kommer att vara stor för viktklassen. Han är en wellrounded och lugn fighter utan några tydliga svagheter. Han använder ofta en pressorienterad och grinding stil. I sin UFC-debut besegrade han Sam Alvey via enhälligt domslut.

Alberto Mina (13-0) bakgrund inom judo och bjj. Han är obesegrad och har tre raka vinster i UFC. Hans vinster är dock inte helt färska. Han har gått en match per år 2014, 2015 och 2016. Minas vinster har kommit mot mediokert motstånd och han har inte gått match sen 2016 så det är svårt att veta var han står. Han är ursprungligen en grappler men han har bra slagkraft och är mycket aggressiv. Hans kondition är ett problem då han är dålig på att hushålla med sin energi.

Totalt sett tror jag att Emeev, tack vare lugn och fight-IQ, kan ordna ett domslut. Han är tillräckligt vass inom alla delar av gamet för att kunna stå upp mot brassen. Efter att ha uthärdat en tidig anstormning tror jag att vi får se ryssen ta över. Emeev som vinnare – odds 1.46 LeoVegas.

RYGGA BETTET

185 lbs.: James Bochnovic (3.40) vs. Markus Perez (1.29) Mobilebet 

Markus Perez (9-1) klev in på kort varsel och tog sig an den duktige Eryk Anders. Han förlorade matchen men visade ändå att han är en hyfsat kompetent fighter. James Bochnovic (8-2) har precis som Perez ett UFC-facit på 0-1. Han blev fullständigt överkörd av Trevin Giles i sin debut. Bochnovic kliver ned från lätt tungvikt och kommer att vara stor för mellanvikten.

Perez är en mer wellrounded fighter. Han har skaplig striking och tillräckligt bra defensiv grappling. Om han kan undvika att fastna i en submission har han alla möjligheter att besegra den ensidige Bochnovic. Perez som vinnare – odds 1.29 Mobilebet.

RYGGA BETTET

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *