in

UFC 224: Speltips på underkortet

UFC 224

185 lbs.: Cezar Ferreira (2.00) vs. Karl Roberson (1.77) Unibet 

Cezar Ferreira (13-6) är en mycket atletisk och fysiskt stark mellanviktare. För några år sedan sågs han som en het prospect i UFC men en rad motgångar (tre KO-förluster) bromsade hans karriär. På den tiden var han en explosiv, aggressiv och vild striker. Hans haka höll dock inte för att fightas på det sättet så han tvingades göra en del förändringar. Hans nya fightingstil bygger på mer välavvägd och defensivt medveten striking. Han fokuserar även mer på sitt fina markgame. Han jobbar hårt för nedtagningar och har inget emot att kontrollera motståndare från topposition.

Karl Roberson (6-0) är en mycket duktig striker som har gått professionella matcher i kickboxning. I sin UFC-debut besegrade han Darren Stewart i en underhållande match. Stewart är dock en dålig värdemätare. Roberson har utöver sin fina striking även skaplig brottning. Frågan är om det är tillräckligt för att stoppa Ferreiras nedtagningar. Om brassen lyckas etablera kontroll på marken har han goda chanser att ta hem segern. Roberson är den bättre strikern och har dessutom rejäl kraft vilket är risky med tanke på Ferreiras opålitliga haka. Amerikanen är ung i sin mma-karriär och relativt oerfaren. Jag tror att Ferreira använder sin erfarenhet och gör detta till en grinder. Med domarna på sin sida bör det räcka till en domslutsseger – odds 2.00 Unibet.

RYGGA BETTET

170 lbs.: Elizeu Zaleski dos Santos (1.75) vs. Sean Strickland (2.08) betsafe

Elizeu Zaleski dos Santos (18-5) kommer in med fint momentum efter fyra raka vinster. Dessa vinster har gett honom tre bonusar för “Fight of the Night”. Av hans 18 vinster har 12 kommit via KO och 2 submissions. Dos Santos är en aggressiv och underhållande fighter som gillar att kliva in och byta slag. Han är orädd och tuff och har dessutom en solid haka. Tyvärr för Dos Santos så har han luckor i sin defensiva brottning som kan utnyttjas av fighters med grundläggande nedtagningskunskaper. Sådana kunskaper har hans motståndare i denna fight. Amerikanen Sean Strickland (19-2) är en wellrounded och kompetent fighter. Han är stor för viktklassen och är ganska bra på att utnyttja sin längd och räckvidd. Han är en metodisk, noggrann och ganska tråkig fighter som jobbar effektivt med sin jabb. Han tar få risker och är bra på att utnyttja motståndarens svagheter. Han har skaplig brottning och kommer troligen ta ned Dos Santos och etablera toppkontroll.

Strickland har tät defensiv och har dessutom hyfsad haka. Dos Santos är inte heller känd för KO-kraft så vi kan nog räkna med att få se amerikanen i toppkontroll på marken. Det räcker sannolikt till en frustrerande poängseger – odds 2.08 betsafe. 

RYGGA BETTET

265 lbs.: Junior Albini (1.61) vs. Aleksei Oleinik (2.25) Betfair

Junior Albini (14-3) är oerfaren men ung, explosiv och hungrig. Han har hyfsad striking och bra slagkraft. Det räcker mot gamle Aleksei Oleinik (52-11-1). Albini som vinnare – odds 1.61 Betfair.

RYGGA BETTET

155 lbs.: Nick Hein (2.20) vs. Davi Ramos (1.64) Mobilebet 

Nick Hein (14-2) tar sig an Davi Ramos (7-2) som är en excellent grappler och bl.a har vunnit ADCC. Skador har hållit Hein borta från action sen i september 2016.

Ramos är brutalt muskulös och har ganska dålig kardio. Det är högst tveksamt om han lyckas ta ned judokan Hein. Det finns risk att detta blir en strikingmatch mellan två mediokra strikers. Tysken är mer erfaren och aningen bättre i det stående. Han har dessutom bättre kardio och bättre på att hushålla med orken. Det bör räcka till en skräll för Hein – han vinner via domslut till oddset 2.20 Mobilebet.

RYGGA BETTET

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *