in

UFC 226: Michael Chiesa och Anthony Pettis får en andra chans

Den 7:e juli är det dags för UFC 226, på pappret en av de bästa galorna i år. I huvudmatchen får vi se mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, kliva upp en viktklass och utmana Stipe Miocic om tungviktstiteln. Som comain event har vi en titelfajt i fjäderviktsklassen mellan mästaren Max Holloway och utmanaren Brian Ortega.

Utöver dessa två fantastiska matcher är kortet fullt av andra intressanta matchningar. Lite längre ned på huvudkortet har vi till exempel en intressant match i lättvikten mellan #9 Michael ”Maverick” Chiesa och #12 Anthony ”Showtime” Pettis. De båda skulle egentligen ha möts på UFC 223, men Chiesa var en av de olyckliga som blev skadade i Conor McMcgregors beryktade bussattack och matchen ströks således från kortet. Men nu får de alltså chansen igen.

Chiesa har ett record på 14-3 och har vunnit 71 % av sina matcher via submission. Han har vunnit fem av sina sju senaste matcher och kommer senast från en förlust mot #5 Kevin Lee i juni förra året. Chiesa är känd för att vara en bra grappler och det var därför extra jobbigt för “Maverick” att Lee dominerade honom på marken och vann via submission. Chiesa har aldrig i sin karriär förlorat två matcher i rad, så det ska bli intressant om han lyckas förhindra det även denna gång.

Anthony Pettis har ett record på 20-7 och har vunnit 50 % av sina matcher på knockout. Pettis har förlorat fem av sina sju senaste matcher och kommer senast från en förlust mot #4 Dustin Poirier i april. ”Showtime” är en kreativ fighter som är farlig var än fajten hamnar. Han har en teknisk, varierad striking och giftiga submissions som sammantaget producerat 16 avslut på 20 segrar. Den före detta lättviksmästaren har dock bara två segrar sedan han framgångsrikt försvarade sitt bälte mot Gilbert Melendez för fyra år sedan.

Pettis som underdog är alltid värd att överväga med tanke på hans historia och höga högsta nivå. Hans tuffhet gör att han oftast är med i matchen hela vägen till slutet och därför aldrig går att räkna ut. Lägg till att Chiesa inte såg särskilt vass ut i sin senaste match mot Lee. Chiesa har dock storleken på sin sida vilket kommer att ge honom fördel i grapplingen. Jag tror att det kommer att bli en extremt jobbig match för Pettis, där han konstant kommer att behöva försvara sig mot Chiesas nedtagningsförsök och konstanta press.

Chiesa på domslut ger 1.65 på Unibet.

RYGGA HÄR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *