in

UFC 226: Speltips huvudkortet

Huvudkortet

UFC 226 huvudkort

Nedan finner ni en genomgång av huvudkortet på lördagens gala. Trots bortfallet av ett fantastiskt co-main event är det ett underhållande matchkort. Åtminstone om man gillar underhållning i form av mma. Låt oss titta närmare på vad det har att erbjuda.

UFC 226 Daniel Cormier vs Stipe Miocic statistik

265 lbs. Stipe Miocic (20.00) vs. Daniel Cormier (3.00) Unibet 

Stipe Miocic (18-2) är 35 år och 193 cm lång. Han har ett UFC-record på 12 vinster och 2 förluster. I sin senaste match besegrade han Francis Ngannou. Miocic är en atletisk fighter har före sin mma-karriär ägnat sig åt en rad sporter – bl.a fotboll, brottning och amatörboxning.

Daniel Cormier (20-1) är 39 år gammal och 180 cm lång. Han har ett UFC-record på 9-1 (1 NC) och vann i sin senaste match mot Volkan Oezdemir via avslut. DC började med brottning i tonåren och det tog honom hela vägen till brottningsstipendium för Universitetet och möjligheten att representera USA i VM och OS. Han har alltså brottats på allra högsta nivå. Han började sent med mma men hade en mycket stabil grund.

Detta är en mer svårtippad fight än vad oddssättarna tror. De har Miocic som storfavorit men detta blir troligen jämnare än vad de tror. Mästaren är stor, snabb, stark och atletisk. Han har solida brottningskunskaper och utmärkt striking. Hans boxning är teknisk, kraftfull och han har bra rörelse.

DC är en duktig striker men inte på Miocic nivå. Han har dessutom kort räckvidd och måste utsätta sig för risker för att stänga avståndet. DC är å andra sidan en betydligt vassare brottare och grappler än Miocic. Om han lyckas ta ner Miocic och behålla topposition ökar DCs chanser avsevärt. Det är dock tveksamt om han lyckas ta ned mästaren så frekvent som det krävs för seger. Det mesta talar trots allt till Miocic fördel och därför tror vi att han plockar hem segern – men det kommer bli tufft. Miocic som vinnare – odds 20.00 Unibet.

Rygga här

Francis Ngannou och Derrick Lewis Statistik UFC 226

265 lbs. Francis Ngannou (1.22) vs. Derrick Lewis (3.95) Mobilebet

Francis Ngannou (11-2) är 31 år och mäter 193 cm. Hans UFC-record är 6-1 och i sin senaste fight förlorade han mot Stipe Miocic men innan dess hade han 6 raka segrar. Ngannou började sent med mma. Han hade viss erfarenhet av kampsport i form av sporadisk boxningsträning. Hans snabba resa till toppen beror till stor del på talang och överjävlig fysik. Han sägs slå hårdast i hela UFC.

Derrick Lewis (19-5) är 33 år och 191 cm lång. Han är en storvuxen man som bantar hårt för att komma ner till 265 lbs. Han har ett UFC-record på 10-3 och i sin senaste fight besegrade han Marcin Tybura via TKO. I matchen innan dess förlorade han mot veteranen Mark Hunt. Förlusten satte stopp för en sex matcher lång vinstsvit. Lewis är en något ojämn, men livsfarlig, fighter med 18 av 19 vinster via avslut.

Detta är en matchning mellan två jättar som slår galet hårt. Båda är aggressiva och avslutar sina motståndare. Räkna därför med att det kommer att smälla. Ngannou har sannolikt mer KO-kraft och mer teknisk striking. Därför har han ett övertag om matchen utspelas stående. Lewis är aningen mer wellrounded och har brutal ground-and-pound. Om han kan undvika att boxas med Ngannou och istället ta ned honom på marken (vilket inte är särskilt enkelt) så kan han skrälla. Men det mesta talar ändå för att Ngannou lyckas hålla det stående tillräckligt länge för att uträtta det som krävs. Han hittar troligen ett avslut inom 2 ronder. Vinnare Francis Ngannou – odds 1.22 Mobilebet.

Rygga här

155 lbs. Michael Chiesa (1.58) vs. Anthony Pettis (2.34) LeoVegas

Michael Chiesa (14-3) är 30 år och hela 185 cm lång. Han brottades i high school och började därefter träna mma. Han tog sig till UFC genom att vinna TUF 15. Hans record i UFC är på 7-3 och han har inte gått match sedan han, i juni 2017, förlorade mot Kevin Lee. Av hans 14 vinster har 10 kommit via submission.

Anthony Pettis (20-7) är 31 år gammal och 178 cm lång. Han har ett UFC-record på 7-6 och förlorade i sin senaste match mot Dustin Poirier. Pettis är f.d. lättviktsmästare och har en strikingbakgrund. Han har även ett opportunistiskt submissiongame och är en solid grappler.

Chiesa är lång för viktklassen. Trots sin gängliga kroppsbyggnad är han förvånansvärt stark. Han har ganska basic striking men har bra slagkraft. Han är bra på att använda sin striking för att stänga avståndet och implementera sin brottning och grappling. Han är en utmärkt pressfighter med bra nedtagningar och giftig grappling.

Pettis är en duktig striker, men en gång i tiden var han en fantastisk striker. Ingen vet riktigt vad som hände men han är inte längre samme fighter. Om Pettis kan göra detta till en striking-match i mitten av buren så har han ett övertag gentemot Chiesa. Han har tyvärr en ovana att låta sig pressas bakåt och fastna mot buren. Det är Chiesas värld och om inte Pettis lyckas hitta en vild submission så kommer Chiesa att ta hem ett domslut. Det mesta talar för att så blir fallet och därför har vi Michael Chiesa som vinnare – odds 1.58 LeoVegas. 

Rygga här

UFC 226 Gokhan Saki vs Khalil Rountree205 lbs. Gokhan Saki (1.72) vs. Khalil Rountree (2.10) Betfair 

Gokhan Saki (1-1) är 34 år gammal och 183 cm lång. Han har en mycket gedigen kickboxningsbakgrund med närmare 100 matcher på sitt record. Han är känd som en avslutare och har under över 10 års tid ställts mot samtliga i världstoppen. I sin UFC-debut besegrade han Henrique da Silva via KO. Det var hans andra mma-fight. Den första förlorade han 2004.

Khalil Rountree (7-3) är 28 år gammal och 185 cm lång. Han har ett UFC-record på 2-2 (1 NC). Han förlorade sin senaste match men det ändrades i efterhand till en No Contest när hans motståndare, UFC-debutanten Michal Oleksiejczuk, fastnade i ett dopingprov. Rountree började träna mma för att gå ned i vikt men fastnade för sporten och valde att satsa på en mma-karriär. Han är en opolerad men mycket kraftfull striker.

I sin enda UFC-seger visade Saki att han är en tuff och mycket giftig KO-striker. Han visade även att han är väldigt grön när det kommer till mma. Han blev träffad förvånansvärt mycket av den mediokre da Silva. Han tröttnade dessutom rejält halvvägs in i rond 1.

Som tur är för Saki så har han matchats mot en oerfaren och opolerad brawler med våldsam slagkraft och begränsad fight-IQ. Rountree är inte någon farlig brottare eller grappler. Men om han lyckas ta ned Saki så vinner han sannolikt. Frågan är om han mäktar med det. Han bör satsa på att clincha och söka nedtagningar. Han gillar dock att stå upp och utbyta bomber vilket vi som publik är tacksamma för. Jag tror att Saki också är tacksam för det och utnyttjar det till sin fördel. Vinnare Ghökan Saki – odds 1.72 Betfair.

Rygga här


Här hittar du alla betting sidor med odds bonusar
 

Här hittar du fler MMA speltips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *