in

UFC 227: Speltips – Bantamviktsaction

Två intressanta underdogs

brett-johns-pedro-munhoz-ufc

Matchkortet för UFC 227 innehåller, inte mindre än, fem stycken matcher i bantamvikt. På underkortet på lördagens gala hittar vi två stycken som vi tycker är spelvärda. UFC-betting är spännande men inte helt enkelt. Det kan vara svårt att hitta bra spelvärde eftersom att oddssättarna ofta har bra koll. Denna vecka har vi dock hittat två intressanta matcher där oddsexperterna verkar ha slumrat till på jobbet.

135 lbs. Pedro Munhoz (1.33) vs. Brett Johns (3.15) Mobilebet

Pedro Munhoz (15-3) är en hårdslående herre med giftiga submissions. Framför allt hans giljotin är livsfarlig. Hans striking är väldigt basic och brottning ska vi inte ens tala om. Han hade fyra raka vinster när han åkte på en förlust mot John Dodson som plockade poäng i det stående mot den plattfotade brassen.

Brett Johns (15-1) åkte nyligen på sin första förlust när han åkte på en klar domslutsförlust mot Aljamain Sterling. Den duktige brottaren och grapplern hade ett övertag matchen igenom och det blev en tuff kväll för den dittills obesegrade Johns.

Brett “The Pikey” Johns har solid striking, han har bra grundteknik och kan ta en smäll. Han har bra brottning och stabil grappling. Han bör kunna undvika att hamna på rygg under Munhoz och i det stående har han ett övertag. Han är både snabbare och har längre räckvidd än brassen. Kan walesaren bara undvika att sticka in nacken i viktklassens bästa giljotin bör han ha riktigt goda möjligheter att skrälla. Åtminstone betydligt bättre möjligheter än vad oddset antyder. Därför är Johns spelvärd som underdog i denna fight.

Rygga här

Ricardo Ramos vs. Kyung Ho Kang
135 lbs.: Ricardo Ramos (1.44) vs. Kyung Ho Kang (2.70) Mobilebet

Ricardo Ramos (11-1) har två raka vinster i sin korta UFC-karriär. I sin senaste fight besegrade han Aiemann Zahabi via ’spinning back elbow’. Det var en underbar teknik men vi måste ändå vara ärliga och medge att den var aningen turlig. Ramos är en duktig grappler med skaplig stand up och bra räckvidd. Hans brottning är inte i nivå med hans grappling och han har svårt att styra matcher till sin fördel. Av hans 11 vinster är 3 KO’s och 6 submissions.

Kyung Ho Kang (14-7) kom nyligen tillbaks till oktagonen efter flerårig frånvaro pga militärtjänstgöring. I sin comeback besegrade han argentinaren Guido Cannetti via submission. Koreanen är extremt stor och kraftigt byggd för viktklassen. Han är atletisk och mycket stark. Han har ganska basic striking men han har hyfsade nedtagningar och stabil grappling. Han bör ha goda möjligheter att använda sig av brottning och hård press för att göra detta till en utdragen clinchfight. I en sådan match bör han ha ett övertag på brassen. Vi ger Kang en hyfsad chans att motbevisa oddssättarnas bedömning.

Rygga här


Här finns alla MMA spelsidor med odds bonusar

Se alla MMA bettingtips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *