in

UFC Calgary: Sistaminutentips – gammal är äldst

Aldo vs. Stephens

jose aldo ufc

Sistaminutentips

Här kommer ett bettingtips i sista stund inför matchen mellan Aldo och Stephens. UFC har satt ihop en riktigt intressant fight mellan två veteraner. Den ene är den bäste fjäderviktaren genom tiderna, om än med dalande formkurva. Den andre är en hårding som utvecklats på ålderns höst till att bli en högst tänkbar titelutmanare. Frågan är om Aldo fortfarande har vad som krävs för att besegra topprankade motståndare.

145 lbs. Jose Aldo (1.94) vs. Jeremy Stephens (1.80) Unibet

Jose Aldo (26-4) har hunnit bli 31 år gammal och befinner sig nära slutet av sin karriär. I sina två senaste matcher har han förlorat mot den regerande mästaren Max Holloway.

Jeremy Stephens (28-14) är en 32-årig amerikan som visat prov på fin utveckling på senaste tiden. Han kommer in med 3 raka vinster och besegrade i sin senaste fight Josh Emmett via brutal KO.

Det största frågetecknet inför denna match måste sägas vara Aldos motivation. Han har meddelat att han inte tänker förnya sitt kontrakt med UFC efter att det går ut. Frågan är om en vinst mot Stephens är tillräcklig motivation för en man som har vunnit allt. En sak som är säker är att amerikanen kommer att vara riktigt hungrig när han kliver in i oktagonen.

Jose Aldo har alltid varit en explosiv, snabb och mycket teknisk fighter. Förmågor som han hade kvar i sina senaste matcher. I matcherna mot Holloway kunde man se att Aldo inte längre är fullt lika stryktålig som tidigare i sin karriär. Att han förlorade mot Max Holloway som var i sitt livs form är dock inte något anmärkningsvärt.

Stephens är en typ av fighter som borde passa Aldo ganska väl. Amerikanen vandrar framåt, pressar och avlossar stenhårda svingar. Han är dock aningen förutsebar. Aldo som har bra fotarbete och viktklassens bästa jabb bör kunna straffa Stephens och hindra honom från att komma in på honom. Den f.d. mästaren har dessutom brutala bensparkar som har bromsat upp åtskilliga strikers.

Holloway visade hur och att det är möjligt att besegra Aldo. Superbt fotarbete, teknisk boxning och och konstant press var den framgångsrika strategin. Det är tveksamt om Stephens kan kopiera den strategin. Han är en helt annan typ av fighter och måste nog finns en annan väg till seger. Stephens slagkraft gör att man aldrig kan räkna ut honom, men hans fotarbete lämnar en del att önska. I en trerondersmatch bör den gamle mästaren kunna använda sin erfarenhet, överlägsen rörelse och tekniskt prickskytte för att plocka hem ett domslut.

Vi tror att Aldo lyckas uppbringa den drivkraft som behövs för att besegra Stephens. Vi vet att han har kunskapen som krävs. Vinnare Jose Aldo – odds 1.94 Unibet. 

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Rygga här


Här finns alla MMA spelsidor med odds bonusar

Se alla MMA bettingtips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *