in

UFC Fight Night 123: Cub Swanson på avslut är spelvärd

Cub Swanson 1.93x vs Brian Ortega 1.87x Betsafe

Cub Swanson öppnade som favorit inför denna match. Detta till ett odds på runt 1.60x pengarna. Det var inte helt orimligt med tanke på förutsättningarna. Sedan dess har oddset förändrats och just nu står Swanson i 1.93x medan Brian Ortega spelas till oddset 1.87x. Jag anser därför att det finns spelvärde till nuvarande odds.

Detta är en jämn match det ska man ha klart för sig. Det är två ytterst kompetenta fighters och båda har vad som krävs för att, inte bara för att vinna utan även, avsluta den andre. Om man jämför de två kämparna finns det dock några faktorer som enligt min mening väger över till Swansons fördel.

Han är betydligt mer erfaren än sin motståndare och har dessutom ställts mot betydligt tuffare motstånd. Hans fightingstil – som är strikingbaserad – är dessutom sådan att han är en tuff nöt att knäcka för de allra flesta i viktklassen – detta bör vara ännu svårare för en förhållandevis oerfaren fighter (striker) som Ortega. Ynglingen är en mycket giftig grappler och har ett övertag på marken. Swanson är dock svartbälte i bjj och har troligtvis vad som krävs för att undvika att bli submittad av den bättre grapplern. Ortega har i tidigare matcher haft svårt att få ned fighten på marken. Detta pga att hans brottning har varit alltför dålig. Om han inte har gjort massiva framsteg, vilket är högst tveksamt, kommer han även i denna match få svårt att ta ner sin motståndare.

Swanson har på det hela taget en bredare repertoar och bör kunna hitta motmedel mot de hot Ortega erbjuder, både i det stående och på marken. Ortega har bra kraft i slagen – vilket även Swanson har – men Swanson är den tekniskt överlägsne strikern av dessa två. Ortega är dessutom relativt enkel att träffa vilket är vanskligt mot en kreativ striker som Cub. Det enda egentliga frågetecknet jag ser beträffande Swanson är hans tendens att blanda briljanta insatser med plattmatcher. Han är alltså en aning ojämn i sina prestationer. Om han har en bra, eller åtminstone okej, dag bör han ta hem detta. Har han en lite sämre dag kommer Ortega, som är en mycket talangfull och farlig fighter, att straffa honom. För om det är något man kan säga om Ortega så är det att han är en opportunistisk fighter som tar vad som bjuds. Man ska inte underskatta ungdomlig hunger.

Men Swanson har ändå mitt förtroende och jag tror att han fixar detta. Han har gett ett harmoniskt intryck i de intervjuer jag har sett med honom på senaste tiden. Det är ett gott tecken för en djupsinnig och reflekterande kille som Cub. Således är 1.93x ett bra odds, klart spelvärt. Det är mest troligt att han vinner via domslut men han har bra tryck i nävarna och räds inte att kliva in och avlossa. Han är den bättre strikern av de två och Ortega är, även om han har stabil haka, relativt enkel att träffa. Därför kan även avslut via TKO/KO vara av intresse då det ger hela 7.90x i odds.
Cub Swanson som vinnare – 1.93x betsafe

Cub Swanson via TKO/KO – 7.90x betsafe

Cub Swanson (1.93) vs Brian Ortega (1.87)

  • SPELTIPS: Swanson via avslut
  • ODDS: 7.90 gånger pengarna
  • SPELSTOPP: 10 december 05.00
  • Bästa MMA utbudet. Dubbla din första insättning upp till 2000kr

________________

Text: Frasse på MMABetz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *