in

UFC Fight Night 124: Underdogs och No-No’s

Speltips UFC Fight Night 124

Underdogs and No-No’s

Vi har hittat några matcher på underkortet med spelvärde på underdogs. Matcher där oddsmakarna har varit lite väl generösa i sina bedömningar. Men vi klagar inte!

Underdogs!

145 lbs.: Mads Burnell (2.40) vs. Mike Santiago (1.57) – Betsafe

Mads Burnell (8-2), vår nordiske granne, är 23 år ung och en lovande fighter. Han gjorde professionell debut 2013 och är svartbälte i bjj. Burnell är tämligen normalbyggd och 175 cm lång. Han förlorade i sin UFC-debut när han klev in på kort varsel och tog sig an den betydligt större Michel Prazeres i lättvikt. Brassen missade dessutom vikten och vägde in på 159 lbs.

Burnell har 5 vinster via submission – bl.a 2 ‘Japanese necktie’. Han har dessutom gått en boxningsmatch, som han vann.

Mike Santiago (21-10) är 28 år och tog sig till UFC efter att ha medverkat i Dana White’s “Tuesday Night Contender Series”. Han vann inte kontraktet men erbjöds att hoppa in på kort varsel mot en viss dagestanier vid namn Zabit Magomedsharipov, vilket slutade som väntat – förlust via submission.

Santiago är en aggressiv och hyfsat well-rounded fighter. Vad som talar mot honom i denna fight är att 8 av hans 10 förluster har kommit via submission. Mot en duktig grappler som Burnell kan det bli kostsamt. Santiagos vårdslösa stil gör honom mottaglig för nedtagningar. Det räcker sannolikt för att dansken ska hitta ett avslut. Vi ser spelvärde i Burnell – odds 2.40 Betsafe.

Mads Burnell (2.40) vs. Mike Santiago (1.57)

  • Speltips: Mads Burnell som vinnare på oddset 2.40
  • MOTIVERING: Burnells grappling kommer vara det avgörande faktorn
  • Conor McGregors sponsor. Dubbla din första insättning upp till 2000kr

155 lbs.: Matt Frevola (1.45) vs. Marco Polo Reyes (2.75) – Betsafe

Polo Reyes (7-5) inledde sin UFC-karriär med tre raka vinster. I sin senaste match tog det stopp mot den mycket farlige James Vick. Det är dock inte någon katastrof då Vick gång på gång visat att han är en riktigt giftig fighter – en som flertalet rankade fighters har vägrat möta. Reyes är en stabil stående fighter med ganska medioker brottning och grappling.

Matt Frevola (6-0) är en nykomling som gör sin första match i UFC. Han gillar att pressa i högt tempo, är tuff och slår hårt. Han söker gärna nedtagningar men hans brottning är inte överdrivet teknisk. Även hans striking brister i teknik.

Reyes är mer erfaren och har ställts mot tuffare motstånd än Frevola. Han har KO-kraft och bättre stående teknik än Frevola. Lyckas han undvika den initiala pressen och försvara nedtagningarna är det hans fight. Reyes som vinnare – odds 2.75 Betsafe

Matt Frevola (1.45) vs. Marco Polo Reyes (2.75)

  • Speltips: Marco Polo Reyes som vinnare till oddset av 2.75
  • MOTIVERING: Reyes erfarenhet och KO-kraft
  • Conor McGregors sponsor. Dubbla din första insättning upp till 2000kr


No-No!

125 lbs.: Kalindra Faria (1.90) vs. Jessica Eye (1.90) Betsafe

Kalindra Faria (18-6-1) är en mycket erfaren fighter men har inte visat på nämnvärd utveckling av sitt game. Hon är en hyfsat farlig och orädd slugger. I sin UFC-debut förlorade hon överraskande via submission mot italienskan Mara Romero Borello som klev in på kort varsel. Faria är alltså minst sagt svårbedömd.

Jessica Eye (11-6) har pga två inställda matcher inte gått upp i buren sedan september 2016. Hon har ett record på 1-5 i UFC och har 4 raka förluster. Eye har hyfsad boxning och okej nedtagningsförsvar, men inte mycket mer än så. När hon tävlade i bantamvikt var hon oftast betydligt mindre än sina motståndare. Det slipper hon sannolikt i flugvikten.

Mot bakgrund av det långa uppehållet på ca 16 månader, samt hennes record i UFC, ligger det nära till hands att avfärda henne. Hon är dock inte riktigt så dålig som hennes UFC-record antyder. Hon har förlorat mot bra motstånd och har viss potential.

Detta är en jämn matchning och utifrån rådande odds ser vi inte något direkt spelvärde – detta är närmast en slantsingling. Vi väljer därför att avstå från att spela på denna match.

——————————

Frasse på MMABetz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *