in ,

UFC Fight Night 129: Speltips på underkortet

Nu till helgen är det dags för UFC att inta Chile för en gala i huvudstaden Santiago. I sedvanlig ordning har vi tagit fram det absolut bästa spelvärdet till helgens evenemang och nedan hittar ni de bästa speltipsen för underkortet.


155 lbs. Felipe Silva (1.30) vs. Claudio Puelles (3.30) Unibet

Silva (8-1) är en tuff brasse med ett ganska allround game. Han är dock primärt en striker. Han förlorade i sin senaste match via KO mot Mairbek Taisumov. Det är inget att skämmas över. Med sina 183 cm är Silva lång för viktklassen. Han kommer dessutom att ha ett påtagligt övertag i räckvidd. Som striker kan han troligen dra fördel av detta.

Den unge och oerfarne Puelles (8-2) tog sig till UFC via TUF Latin America. Han är talangfull och har skaplig grappling men är alltför grön för att kunna störa Silva. Han har inte gått match sedan förlusten mot Martin Bravo i november 2016. Kombinationen av ringrost och bristfällig erfarenhet är ingen höjdare. Nä, såvida han inte har gjort magiska framsteg i sin utveckling kommer han inte ha mycket att hämta mot Silva. Vinnare Felipe Silva – odds 1.30 Unibet


145 lbs.: Enrique Barzola (1.50) vs. Brandon Davis (2.45) Unibet

Enrique ”El Fuerte” Barzola (14-3-1) är en 29-årig peruansk fighter som har ett UFC-record på 4-1. Förlusten mot Kyle Bochniak var dock ytterst tveksam och vore det inte för några usla domare skulle ”El Fuerte” vara obesegrad i fem raka matcher. Nu står han istället på tre raka vinster. Han är i grunden en hyfsat kompetent brottare som, sedan han började träna på American Top Team, har förbättrat sin striking avsevärt. Han är fysiskt stark och har bra kardio.

Brandon Davis (9-4) är träningskompis till Jason Knight och är även han en aggressiv och underhållande fighter. Han är en utpräglad striker med en hel del luckor i sin brottning och grappling. Även Davis har en förlust mot Kyle Bochniak på sitt record. I sin senaste match besegrade han debutanten Steven Peterson i en underhållande match som vann “Fight of the Night”.

Om Barzola fightas smart och inte enbart vill visa upp sin förbättrade striking så vinner han detta. Han är betydligt mer wellrounded och hans brottning ger honom ett klart övertag. Davis har inte direkt våldsam KO-kraft utan är snarare en tempostark volymstriker. Det räcker inte mot Barzolas intensiva press och nedtagningar. ”El Fuerte” tar hem detta utan alltför stora bekymmer – odds 1.50 Unibet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *