in

UFC Fight Night speltips 133: Junior Dos Santos vs. Blagoy Ivanov

Den 14:e juli är det dags för UFC Fight Night 133 i Boise, Idaho. Som huvudmatch har vi ett tungviktsmöte mellan brasilianaren “Cigano”, Junior dos Santos och bulgaren Blagoy “Baga” Ivanov.

Junior dos Santos har ett record på 18-5 och har vunnit 72 % av sina matcher via knockout. Brasilianaren har gått 4-4 på sina åtta senaste matcher och kommer senast från en förlust mot mästaren Stipe Miocic i maj 2017.

Dos Santos har varit inblandad i en härva med USADA och har därför varit borta från Oktagonen i över ett år. Nu hoppas han kunna ta sig tillbaka i vinstkolumnen med en vinst över bulgaren Ivanov. Skulle dos Santos förlora blir det första gången i karriären som han förlorar två matcher i rad.

Dos Santos har en boxningsbakgrund och har ovanligt snabba händer för att vara en tungviktare. När han tillåts kliva fram och pressa är han direkt livsfarlig med sina kombinationer. Den nu 34-årige ”Ciganos” haka är dock inte vad den brukade och han har blivit knockad i sina tre senaste förluster, så att byta slag med Ivanov skulle kunna bli ödesdigert.

Blagoy Ivanov har ett record på 16-1-1 och har vunnit 6 av sina matcher via knockout och 6 via submission. Ivanov har vunnit fem matcher i rad och kommer senast från en vinst över Caio Alencar i november förra året. Matchen mot dos Santos blir Ivanovs UFC-debut, men bulgaren är knappast någon duvunge. Han har en historia i Bellator och kommer senast från PFL, där han försvarat tungviktstiteln vid ett flertal tillfällen. Ivanovs senaste förlust kom 2014 mot Alexander Volkov i finalen av Bellators tionde tungviktsturnering. ”Baga” har, precis som dos Santos, en bakgrund i boxning och föredrar att stå upp även om hans sex submissionvinster skvallrar om att hans grappling ej bör underskattas.

Dos Santos bör dock vara den vassare strikern av de båda, och med en tio centimeter längre räckvidd och en högre KO-procent blir det svårt att betta mot ”Cigano”.

Seger för Junior dos Santos ger 1.58 hos bet365.

SEGER FÖR “CIGANO”


Här hittar du alla betting sidor med odds bonusar

Här hittar du fler MMA speltips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *