in

UFC Fight Night Boise: Speltips – Två underdogs som kommer överraska

Speltips UFC Fight Night 133

Myles Jury och Chad Mendes

Här kommer speltips från MMABetz till våra läsare. Vi har hittat två intressanta underdogs på helgens UFC-kort från Boise Idaho. Dessa tänkte vi dela med er. Den första matchen är den mellan Chad Mendes och Myles Jury. Den andra matchen är den mellanDarren Elkins och Alexander Volkanovski.

145 lbs. Chad Mendes (1.50) vs. Myles Jury (2.45) Unibet

Chad Mendes (17-4) är en veteran och har under många år tillhört toppen i fjädervikt. Han har vinster mot bl.a Ricardo Lamas, Cub Swanson och Clay Guida. Mendes, som har hunnit bli 33 år, har pga dopingavstängning inte gått match sen i december 2015. Han kommer dessutom från 2 raka KO-förluster. Detta gör honom aningen svårbedömd.

Myles Jury (17-2) är 29 år gammal, rankad 12:a och en talangfull fighter. Han tävlade tidigare i lättvikt men valde att kliva ner en viktklass. Han har 2 raka segrar och i sin senaste fight tog han en imponerande seger mot Rick Glenn.

Mendes är i grunden en mycket vass brottare – Division 1 All-American. Han har grym fysik och sätter stenhård press på sina motståndare. Han har dessutom bra slagkraft och förlitar sig gärna på sin överhandshöger. Frågan är hur han kommer att se ut nu – efter 2,5 års doping-frånvaro och USADAs intåg i UFC.

Jury är en teknisk och wellrounded fighter. Han har bra teknisk striking och gillar att kontra sin motståndare. Han har ett stabilt markgame och är farlig från topposition. Han har haft vissa problem när han blir hårt pressad. Mendes är en fighter som jobbar med hård press. För att Jury ska gå vinnande ur denna fight krävs att han bromsar Mendes press när denne är på väg in. Jury vet vad som väntar honom i denna fight. Det är tveklöst en tuff matchning men den är långt ifrån omöjlig. Mendes är fortfarande ett stort namn men att sätta honom som relativt klar favorit efter över 30 månaders frånvaro är lite skevt. Vi ser därför spelvärde på Myles Jury till oddset 2.45 hos Unibet.

Rygga här

145 lbs.: Darren Elkins (3.40) vs. Alexander Volkanovski (1.28) Unibet

Darren Elkins (25-5) har samlat ihop hel 6 raka vinster och är nu rankad som nummer 10 i den tuffa fjäderviktsdivisionen. I sina tre senaste matcher har han besegrat Mirsad Bektic, Dennis Bermudez och Michael Johnson. Det är alltså inga dussinlirare han har ställts mot.

Alexander Volkanovski (17-1) är en talangfull och mycket kraftfull fjäderviktare. Han har 4 raka segrar i UFC. Av hans vinster har 13 kommit via avslut – 10 KO och 3 submissions. I sin senaste match besegrade han kanadensaren Jeremy Kennedy via brutal ground-and-pound.

Volkanovski är explosiv och mycket stark. Han slår hårt, har bra kondition och ett livsfarligt toppgame. Han är en wellrounded fighter utan några uppenbara svagheter. Han har kört över allt motstånd så här långt i UFC. På pappret är han bättre än Elkins i de flesta delar av mma. Problemet är bara att detsamma kan sägas om Elkins 4-5 senaste motståndare och de har alla fått erkänna sig besegrade av ”The Damage”. Volkanovski ska vara favorit i denna match up, men med tanke på Elkins tidigare prestationer verkar det som att oddssättarna underskattar honom. Han är otroligt tuff och stryktålig. Han ger aldrig upp utan kämpar in i det sista. Han är dessutom bra på att utnyttja de möjligheter han får i en fight, det har många duktiga fighters fått erfara. Sett till förutsättningarna är oddset 3.40 på Elkins som vinnare spelvärt.

Rygga här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *