UFC Köpenhamn: Gunnar Nelson är för bra för Gilbert Burns

Speltips: Gunnar Nelson vs Gilbert Burns

  • Spelstopp: 2019-09-28 20:00
  • Odds Spelat: 2019-09-25
  • Match: Gunnar Nelson vs Gilbert Burns
  • Spel: Gunnar Nelson via domslut
  • Units: 4/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.95

Författare: Johan Lorentzon

Publicerad: 2019-09-26 7:00

Gunnar Nelson vs. Gilbert Burns

Historia

Det var egentligen tänkt att Gunnar Nelson (17-4-1, 1NC) skulle möta Thiago Alves, men den matchen blev inställd då Alves var tungen att dra sig ur. Istället blev det Gilbert Burns (16-3-0) som antog sig utmaningen att möta islands fightingstjärna.

Nelson är en av de bästa grapplerna i UFC vilket står som svart på vitt i hans fight record. Den enda som riktigt kunna matcha honom på marken är Damien Maia. Efter en imponerande submissionvinst mot Alex Oliviera förlorande han nästa match på ett delat domslut mot Leon Edwards.

Burns ska credd för att han väljer att kasta sig på flyget till Europa och ta matchen på kort varsel. Nelson har inte bara en farlig grappling, han har även en gedigen karatestil som han lyckats få att funka i MMA. Med det sagt är inte Burns någon duvungen på varken marken eller stående. Han rider nu på tre raka vinster och gav senaste Alexey Kunchenko sin första förlust i karriären

Matchbild

Den här matchen kan vara en farligare match för Nelson än hans egentligen tänkta motstånd. På marken kommer det bli en jämn match där båda är på toppen av näringskedjan vad gällande jiu-jitsu. Vad som högst troligt kommer hända är att matchen istället kommer utspela sig stående. Det är här deras stilar också kommer skilja sig markant. Burns kommer försöka stänga avståndet medan Nelson kommer använda sitt fotarbete och hoppa in och ut i väntan på att kontra.

Det hela kommer att sluta med att Nelson kommer kunna kontrollera matchen och tack vare bättre kondition så kommer han kunna ta hem matchen via domslut.

Vinnare: Gunnar Nelson via domslut 2.95 på Betsafe

Få 100% upp till 500kr och tippa Nelson på 2.95
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS