UFC Vegas 17: Stephen Thompson vs. Geoff Neal

Speltips: Stephen Thompson vs. Geoff Neal

  • Spelstopp: 2020-12-20 02:00
  • Odds Spelat: 2020-12-15
  • Match: Stephen Thompson vs. Geoff Neal
  • Spel: Stephen Thompson vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.00

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-12-17 12:54

Den ursprungliga tanken var att Sveriges Khamzat Chimaev skulle gå huvudmatch i samband med årets sista UFC-gala. COVID-19 satte käppar i hjulet för drabbningen och istället kommer den tidigare titelutmanaren Stephen Thompson ställas mot landsmannen Geoff Neal.

Bakgrund och matchbild

Thompson är SVÅR att besegra. Bortsett från en domslutsförlust mot Matt Brown har amerikanen förlorat vid tre tillfällen. Han förlorade mot Tyron Woodley och Darren Till via extremt jämna domslut och blev avslutad från ingenstans när han ställdes mot Anthony Pettis.

På rak arm kan jag inte komma på någon MMA-fighter som är bättre på att hålla distans till sina motståndare än Thompson. Med hjälp av sin karatestil och sina sparkar är det svårt att komma åt amerikanen. Thompson har utvecklat sin offensiv utifrån sin förmåga att hålla avstånd och kommer sällan tillräckligt nära för att få eller pressa fram ett avslut. Amerikanen har vunnit sin matcher genom att pricka från distans och ta hem poängdomarnas röster i slutet av drabbningen. Thompson undviker gärna marken men har ett tillräckligt bra försvar mot nedtagningar för att undvika att matchens förflyttas till kanvasen.

Neal har fem raka segrar i UFC och är obesegrad i organisationen. Två förluster har det blivit utanför UFC och en av dessa kom mot Kevin Holland. Amerikanen sysslar ännu inte med MMA på heltid, utan arbetar på restaurang vid sidan av sin träning.

Neal har många fina egenskaper som fighter och kan placerar i en kategori där få utövare återfinns. Neal har explosivitet och styrka i kombination med teknik och uthållighet. Amerikanen kan hitta avslutet snabbt och brutalt om tillfället ges, men kommer inte kämpa sig trött i onödan. Likt Thompson uppskattar Neal en stående fight.

Drabbningen kommer troligen utspela sig på fötter och tittaren kommer få se en teknisk drabbning mellan två duktiga fighters. Thompsons väg till seger är plocka poäng från distans och ta hem en seger via domslut. Neal bör försöka hitta ett avslut, då det är svårt att ta hem domslutvinster över Thompson. Neal kommer dock troligtvis inte bli trött i första taget och kan via sin explosivitet stjäla ronder från Thompson via press eller möjligtvis en knockdown eller två. Den närmaste vägen till seger är dock att avsluta motståndaren via K:O/TKO. Någonting som är lättare sagt än gjort.

Tre faktorer som talar för Stephen Thompson

  • Större vana av motstånd i världsklass
  • Svåravslutad
  • Motståndaren sysslar inte med MMA på heltid

Tre faktorer som talar för Geoff Neal

  • All-round (stående) MMA-fighter
  • Explosivitet
  • Uthållighet

Slutsats

Den högre rankade Thompson kommer kliva in i buren som knapp underdog. Vi kommer få se en teknisk match med fokus på striking och där ser jag helt enkelt Thompson som den bättre fightern. Neal kan absolut hitta avslutet men för dubbla insatsen tillbaka är det raka vinnarspelet på Thompson taget. Stephen Thompson vinner – 2.00 gånger insatsen tillbaka.

Stephen Thompson vinner - 2.00
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS