UFC 257: Dan Hooker får det tufft när han välkomnar Michael Chandler till UFC

Speltips: Michael Chandler vs. Dan Hooker

  • Spelstopp: 2021-01-24 05:00
  • Odds Spelat: 2021-01-21
  • Match: Michael Chandler vs. Dan Hooker
  • Spel: Michael Chandler vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.05

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2021-01-22 9:50

Bellators tidigare lättviktsmästare – Michael Chandler – har kommit till UFC för att ta sig an världens bästa fighters i viktklassen. Först ut är Dan Hooker. Nedan följer en breakdown och speltips inför matchen.

Matchbild

Chandler är den mer kompletta fightern av de båda men är i grunden en brottare. Amerikanen tränade, i sin ungdom, tillsammans med Ben Askren och Tyron Woodley. Sedan MMA-debuten har Chandler dock vuxit in i rollen som MMA-utövare och hans striking har gett honom vinsten vid flera tillfällen.

Hooker är – likt många av sina kamrater på City Kickboxing – en fighter med fokus på sportens stående discipliner. Han är en teknisk striker med K:O-power och har avslutat majoriteten av sina motståndare via slag. Han har även ett antal avslut via submission men ingen av dessa kom mot någon av Chandlers kaliber, när det kommer till kamp på kanvasen. Hooker har själv blivit avslutad via TKO/KO vid flera tillfällen, och slag samt sparkar mot kroppen har varit ett vinnande koncept för nyzeeländarens motståndare.

Båda dessa fighters har en tendens att tappa ork och energi när matchen går in i mästerskapsronderna, men eftersom helgens drabbning endast är tre ronder bör konditionen inte påverka matchbilden i någon större utsträckning.

Chandlers väg till seger är att stänga distansen till den längre Hooker och hitta korta slag i clinchen eller ta ner drabbningen på marken. Hooker har ett bra försvar mot nedtagningar men har haft det tufft väl nere på marken, när han tidigare ställts mot duktiga brottare. Får chandler in en nedtagning och en eller flera minuter av topposition redan i den första ronden, ger jag honom stor chans att ta hem matchen. Dels på grund av skadan han kan åstadkomma via ground and pound, men även för att han kan dränera Hooker på energi. Har Chandler svårt att få in en nedtagning i ett tidigt skede kan han blanda grappling med striking, så att Hooker inte kan fokusera lika mycket på sitt försvar mot nedtagningar.

Om Hooker vill ta hem matchen bör han använda sig av den omvända strategin. Hålla distansen och pricka från avstånd. Nyzeeländaren bör inte gå för avslutet, så vida han inte dominerar Chandler helt och hållet. Amerikanen är ständigt farlig och kan generera ett avslut från väldigt dåliga förutsättningar. Istället bör nyzeeländaren satsa på att ta hem segern via poäng.

Hooker kan mycket väl ta hem den här matchen, men jag ser fler möjligheter och chanser för den tidigare Bellator-mästaren.

Tre faktorer som talar för Michael Chandler

  • Fördel på marken
  • Avslutsmaskin
  • Har förmåga att avsluta både stående och på kanvasen

Tre faktorer som talar för Dan Hooker

  • En mer teknisk fighter
  • Fyra år yngre än Chandler
  • Bra försvar mot nedtagningar

Speltips

Vi har en jämn matchning framför oss men jag ger den tidigare Bellator-fightern en fördel i helgens drabbning. Michael Chandler vinner – 2.05 gånger insatsen tillbaka.

Michael Chandler vinner - 2.05
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS