UFC Vegas 20: Ronnie Lawrence vs Vince Cachero

Speltips: Ronnie Lawrence vs Vince Cachero

  • Spelstopp: 2021-02-27 23:00
  • Odds Spelat: 2021-02-26
  • Match: Ronnie Lawrence vs Vince Cachero
  • Spel: Ronnie Lawrence via domslut
  • Units: 1.25
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.25

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-02-26 2:52

Vi vänder våra blickar mot UFC Vegas 20 och galans andra fight – den mellan jänkarna Ronnie Lawrence och Vince Cachero. Matchen som utspelar sig i UFC:s bantamvikt förutspås kunna bjuda på fina och dueller både på golvet och på fötterna. Låt oss kika lite närmre på dessa två herrar och försöka hitta en ett bra spel. 

Ronnie Lawrence vs Vince Cachero – duellen mellan två färska UFC-bantamviktare

Ronnie Lawrence vs Vince Cachero stats

Ronnie Lawrence (6-1-0)

Lawrence gör sin officiella UFC debut efter att ha vunnit sitt kontrakt via Dana White Contender Series som gick på samma arena och i samma oktogon som denna match. Just därför ser jag inte detta som är riktig debut för honom.

Hans stil på fötterna är lite ovanlig då Lawrence gärna skiftar mellan southpaw och ortodox – med sparkar mot både ben, överkropp och huvud som hans specialitet. Han är även väldigt avslappnad och bitvis nonchalant på fötterna vilket ibland har resulterat i att han tar emot ett slag mer än nödvändigt. Som tur är så har han visat upp en väldigt stabil haka och har aldrig blivit avslutad i en match.

Trots fin teknik på fötterna så är Ronnies starka sida brottningen – närmre bestämt nedtagningar. I sin Contender Sereis match fick han till hela 10 nedtagningar – i en fight som han tog på kort varsel dessutom. Väl nere på golvet verkar han fokus på att samla på sig kontrolltid och få in något slag här och där istället för submissions.

Vince Cachero (7-3-0)

Cachero som går sin 11 proffsmatch fick på kort varsel göra sin UFC-debut i en viktklass upp – mot Jamall Emmers. UFC behövde snabbt en ersättare och hittade den första bästa fighter som var redo, känns det som. Debuten vill Cachero helst lägga bakom sig då han blev ordentligt dominerad i 3 ronder.

Kollar vi på Cacheros striking så är just den hans starka sida. Till skillnad från sin motståndare skippar han gärna bensparkar och kör helst ren boxning. Han vill också vara den som sätter press och försöker hellre få in färre, men bra, träffar än att gå på volym – vilket kan påverka antalet utdelade slag varje rond till det negativa. Trots att han försöker få till kraft bakom varje varje slag så har inte många avslut på sin meritlista.

Om striking är Cacheros starka sida så är brottningen den raka motsatsen. Han har både lätt för att bli nedtagen och periodvis även kontrollerad nere på marken. Cachero är heller inte den som försöker få ner fighten till golvet och just den biten ska försöka undvika så mycket som möjligt mot Lawrence. Lättare sagt än gjort då han inte har visat upp bra försvar mot nedtagningar i sin karriär.

Slutsats & spel

På fötterna är båda herrarna ganska jämlika och har stabila hakor. Ser dock Lawernce som den mer kompletta MMA-fightern som har en viktig komponent som Cachero saknar – nämligen brottningen. Att Ronnie Lawrence vinner via domslut blir därför det självklara spelet till 2.25 gånger degen – hos Bet365.

Ronnie Lawrence via domslut - 2.25
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS