UFC Vegas 26: Diego Ferreira vs Gregor Gillespie

Speltips: Diego Ferreira vs Gregor Gillespie

  • Spelstopp: 2021-05-09 01:00
  • Odds Spelat: 2021-05-06
  • Match: Diego Ferreira vs Gregor Gillespie
  • Spel: Gillespie genom domslut
  • Units: 1.25
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.40

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-05-06 10:18

Dags för veckans spelanalys nummer två där vi vänder våra blickar mot huvudkortet i en ”brottare vs BJJ-grappler” duell. Det är lättvikt som står i fokus i denna drabbning och två herrar som har har nosat på en topp-10 placering divisionen ett tag nu. Syftar givetvis på drabbningen mellan brasilianaren Diego Ferreira och jänkaren Gregor Gillespie. 

Diego Ferreira vs Gregor Gillespie – duellen mellan två grymma grapplers 

Diego Ferreira vs Gregor Gillespie UFC Stats

Carlos Diego Ferreira

Brasilianaren gör till helgen sin 21: a proffsmatch i karriären. Han har varit uppe och nosat på en topp-10 placering på sistone men förlusten senast mot Beniel Dariush har satt käppar hjulet för avancemang. Med 36 år fyllda och med senaste insatsen i åtanke så är frågan om hans bäst före datum håller på att passera.

Ferreira som är en BJJ-grappler i grunden har faktiskt på senaste åren förbättrat sin striking. Han är inte den som har det hårdaste slaget i viktklassen men är väldigt aktiv om han ges utrymme att gå loss med nävarna. Ferreira tenderar också att vara de som sätter press i dueller och när han väl lyckas så är han svårstoppad.

Precis som hos Gillespie så är grapplingen Ferreiras starka sida – fast i detta fall BJJ – där han håller absoluta världsklass. Han har dock inte alltid den bästa defensiva brottningen och blir nedtagen lite för enkelt mot toppbrottarna. Grapplers som har bra defensiv mot BBJ kan vinna minuter mot honom, precis som Dariush har gjort två gånger om.

Gregor Gillespie

Gillespie kommer senast från en förlust via spark mot huvudet mot den eviga talangen Kevin Lee, vilket också var hans första förlust som proffs. Det var en nyttig erfarenhet för Gillespie och han har haft gott om tid att återhämta sig för att kunna hitta tillbaka till vinnarspåret.

Hans striking är inget att hurra för men Gillespie är absolut inte usel på fötterna. Jänkaren fokuserar hellre på att marschera framåt och använda kraft i slagen istället för teknik. Allt för att närma sig sin motståndare och komma till nedtagningar.

Går vi över till brottningen så är det där Gillespies styrka och dominans ligger. Han är flerfaldig amerikans mästare i brottning och har lycktas överföra den biten väl till oktogonen. Gillespie snittar hela 7 nedtagningar per fight – med vartannat försök lyckat – vilket tyder på att hans kedjebrottning också är elit. Väl nere på golvet så är hans kontroll av motståndet minst lika vasst och han försöker konstant få in slag om inte hans försök till submissions funkar. Allt som allt så är han en mardrömsmotståndare att möta på golvet.

Slutsats & spel

Gillespie är en MMA-brottare av absoluta världsklass där bara ett par fighters i UFC kan matcha hans skills på den punkten. Lyckas han implementera detta mot Ferreira kommer kan vinna minuter relativt lätt. Pausen han gjort sedan förra matchen – som också var hans första förlust i karriärer – kan nog ha gjort honom gott.

Brasilianarens bästa väg till vinst är via avslut på fötterna då Gillespie är för bra på golvet defensivt för att det ska ske där. Sannolikheten till avslut värderar jag därför inte högt – speciellt inte om majoriteten av duellerna utspelar sig på golvet där båda herrarna är väldigt svåravslutade. Gillespies brottning, tempo och aggressivitet i oktogonen kommer ge Ferreira déjà-vu känsla från Dariush matchen senast. Oddset är bara för spelvärt för att jag inte syna det med en liten insats.

Spelet blir att Gillespie vinner via domslut till 2.40 gånger insatsen – hos Bet365

Gillespie genom domslut - 2.40
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS