UFC 263: Carlos Felipe vs Jake Collier

Speltips: Carlos Felipe vs Jake Collier

  • Spelstopp: 2021-06-13 00:00
  • Odds Spelat: 2021-06-11
  • Match: Carlos Felipe vs Jake Collier
  • Spel: Matchen kommer ha fullt antal ronder
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.73

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-06-11 2:06

UFC 263 öppnar upp med en fight mellan två relativt unga tungviktare som mer har fokus på taktik och teknik än kraft. Syftar givetvis på drabbningen mellan brasilianerna Carlos Felipe och Jake Collier som påminner mig mycket om den mellan Boser och Latifi förra veckan – där jag tippade på att vi skulle få se matchen gå tiden ut. Tror starkt på att bedriften kan upprepas även här.

Felipe vs Collier – en superjämn duell

Carlos Felipe vs Jake Collier stats

Carlos Felipe

Brasilianaren Felipe, blott 26 år gammal, gör sin fjärde match i UFC:s tungviktsklass och har hittills både blandat och gett. Sett till hans längd så bör han definitivt gå ner åtminstone ner en viktklass men hans vikt verkar sätta stopp för det.

Felipe är en boxare i grunden och det märker man snabbt när man studerar hans dueller på fötterna. Han har trots sin massiva vikt bra kondis, bra fotarbete och är därför ständigt i rörelse. Ungefär vartannat av hans slag landar på motståndet men har hittills inte visat upp KO-kraft i sina nävar. Felipe har å andra sidan visat upp en bra haka rent defensivt och har visat sig vara väldigt svåravslutad i oktogonen.

Kollar man på brottning/grappling aspekten så finns det faktiskt inte mycket värt att nämna då Felipe är en renodlad striker. Frågan är om vi ens kommer får se ett enda nertagningsförsök i denna drabbning.

Jake Collier

Collier, 32, är den äldre och mer erfarne fightern i denna drabbning – med sina 17 proffsmatcher varav hela 8 i UFC. Det intressanta är att han gjorde sin första match i oktogonen i mellanvikt för att sedan kliva upp till lättvikt, och efter ett 3 års uppehåll göra en comeback i UFC som tungviktare!

Likt sin motståndare föredrar Collier att hålla duellerna på fötterna. Han är väldigt rörlig för viktklassen och matar ut slag i relativt hög volym. Amerikanaren använder sig gärna av jabbar och krokar som han mixar med sparkar mot kroppen. Det han inte visat är att han kan hålla samma tempo tiden ut. Även avsluten har uteblivit för Collier när han mött motståndare i de högre viktklasserna.

Även för Collier så är brottning och grappling något han inte använder sig av i oktogonen så ofta. Tror att även hans plan kommer att vara att hålla duellerna på fötterna. Men om någon ska försöka sig på nedtagningar så är det troligtvis jänkaren.

Slutsats & spel

Detta är på förhand en jämn match mellan två unga tungviktare och därför lägger jag idag inte fokus på vem vinnaren kommer att vara.

Igen av dessa två herrar agerar som äkta tungviktare i oktogonen och avsluten har uteblivit allt för många gånger. Felipe kommer med sin boxning troligen vara den som håller de snäppet högre tempot över tre ronder. Medan Collier bör vara den mer kompletta MMA-fightern. Därför ser jag matchen utspela sig likt den mellan Boser och Latifi (minus brottningen) där domarna får avgöra vem segraren blir.

Har redan ett litet spel på Collier-vinst till oddset 3.00 som man kunde få tidigare i veckan. Spelet idag blir att matchen kommer ha fullt antal ronder till fina 1.73 gånger insatsen – hos Betfair.

Matchen kommer ha fullt antal ronder - 1.73
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS