UFC Vegas 33: Nicco Montano vs Wu Yanan

Speltips: Nicco Montano vs Wu Yanan

  • Spelstopp: 2021-08-01 01:00
  • Odds Spelat: 2021-07-28
  • Match: Nicco Montano vs Wu Yanan
  • Spel: Matchen har ställts in
  • Units: 3.5
  • Odds & spelbolag:
-

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-07-28 11:23

Dags för fösta spelet denna veckan som vi hittar i damernas bantamvikt. Amerikanskan Nicco Montano tar sig an kinesiskan Yanan Wu – och det är lite av upp till bevis för båda två. Kollar vi närmare på drabbningen kan vi dock hitta viktiga skillnader och faktorer som talar för den ena av damerna.

Montano vs Wu – jänkaren bör visa vart skåpet ska stå!

Nicco Montano vs Wu Yanan stats

Nicco Montano

Montano gör här sin efterlängtade återkomst till oktogonen efter två års frånvaro. Efter att ha vunnit TUF samt flugviktsbältet fick hon en svår bantamviktmotståndare i Julianna Pena. Hon bör nu mot betydligt enklare motstånd kamma hem sin första vinst i viktklassen.

Amerikanskans styrkor på fötterna bör helt klart vara hennes aggressivitet och fotarbete – blandat med bra sparkar. Klinchen är också något hon gärna initierat med framgång och kan komma att vara ett bra vapen just mot Wu. En liten svaghet kan vara defensiven då det periodvis kan vara lite för lätt för hennes motståndare att få in träffar. Denna brist han hon dock lyckats motverka hittills genom att hålla ett högt temo och ha fler antal slag landade.

Kollar vi på Montanos brottning och grappling märker vi att hon hittills lyckats vinna på denna front mot betydligt bättre fighters än Wu. Hon har segrat i brottningdueller mot bland annat och Montana De La Rosa, samt vunnit en rond mot Pena via sin brottning. Det hon bör ha jobbat på och förbättrat sen sist vi såg henne är toppkontrollen väl nere på kanvasen som hittills inte varit den bästa.

Wu Yanan

Kinesiskan gör sin femte UFC-match men har hittills inte imponerat alls med blott en vinst och tre förluster. Hon är 25 år gammal och kan ha förbättrats något sedan sin senaste match i januari. Jag kan inte utgå från det och ser därför helt enkelt inte hur Wu ska kunna vinna denna kamp.

Wu har i grunden sanda som sin bas stående, vilket också märks när utdelar sina raka slag. Hon försöker hålla volymen uppe och har inte emot att vara den blir pressad i duellerna. Problemet här blir att hennes tempo inte alltid är det högsta och att hon saknar bra huvudrörelse, vilket har resulterat i att hon i många matcher tagit emot fler betydelsefulla slag än hon utdelat. Detta mot sämre strikers. Bjuder Wu in sin motståndare till klinchen som hon har en tendens av att göra kan det sluta riktigt illa för henne.

Brottning och grappling är inget Wu verkar initiera under matchens gång. När hon väl mött motståndare med någorlunda bra brottning har hon både blivit nertagen och kontrollerad. Något som inte bådar gott inför duellen mot Montano.

Slutsats & spel

Stilmässigt tror jag att Montano helt enkelt blir en för svår nöt att knäcka för Wu. Så länge vi får se den bästa versionen av amerikanskan ska hon bara vinna duellerna varthän de utspelar sig.

Montano kan användas som dubbelvirke (med exempelvis Rafa Garcia) eller som ett singelspel – jag kör på båda alternativen. Spelet blir att Nicco Montano vinner till 1.45 gånger insatsen – hos Betsson.

Nicco Montano vinner - 1.45
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS