TID KVAR:

Dominick Reyes vs. Chris Weidman

UFC Fight Night: Reyes vs. Weidman

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Max Holloway

Max Holloway all info ufc fighter

Här hittar du alla nyheter om UFC stjärnan Max “Blessed” Holloway samlat. Max som föddes 1991 i Oahu, Hawaii, USA satte igång sin UFC debut 2010 när han var 19 år gamal och hör till viktklassen fjädervikt.

Max Holloway

Max “Blessed” Holloway, 27, är en amerikansk MMA-fighter som tävlar i UFCs fjäderviktsdivision. Han är mästare i sin viktklass sedan 2017. Hans fightingstil är en blandning av boxning och brasiliansk jui-jitsu. Han föddes i Honolulu på Hawaii och har samoisk och amerikansk härkomst.

Tidig karriär

En viktig händelse i Holloways tidiga karriär var vinsten mot den forne Strikeforce- och WEC-veteranen Harris Sarimento. Matchen ägde rum i mars 2011. Holloway vann i och med den vinsten X-1s lättviktsmästerskap och ett lättviktsbälte.

Han rankades som sjua på Bloody Elbow’s 2012 World MMA Scouting Reports lista över fighters med framtidsutsikter. När han senare övergick till UFC var han fortfarande obesegrad, med fyra vinster.

UFC

Som tjugoettåring började han tävla i UFC, och blev den yngsta dåvarande fightern i UFC. I hans första match mötte han Dustin Poirier på UFC 143 i februari 2012. Holloway förlorade matchen genom submission (mounted triangle armbar) redan i första ronden.

Hans andra match blev på The Ultimate Fighter 15 Finale, den första juni 2012, ställdes Holloway mot Pat Schilling. Efter en dominerande uppvisning där Holloway nästan avslutar Schilling flera gånger vinner Holloway istället via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27).

Holloway vann ytterligare två matcher innan han förlorade två matcher på raken, dels mot Dennis Bermudez och dels mot Conor McGregor. Efter de två förlusterna radade Holloway upp en mäktig vinstsvit på 10 matcher innan han fick chansen att gå match om fjäderviktsbältet.
På UFC 212, tredje juni 2017 mötte Holloway mästaren i fjädervikt, José Aldo. Holloway vann via en teknisk knockout i tredje ronden och blev därmed viktklassens nya mästare.

Nästa match blev en returmatch mot Aldo på UFC 218. Matchen liknade den första och slutade likadant: Holloway vann via tekniskt knockout i tredje ronden och fick behålla bältet i fjädervikt.

Den första april 2018 blev det känt att Holloway skulle ersätta den skadade Tony Ferguson i en match mot mästaren i lättvikt, Khabib Nurmagomedov. Matchen skulle ske på UFC 223. Om Holloway tagit hem segern skulle han då ha blivit den andra fightern i UFCs historia att inneha två titlar i två olika viktklasser samtidigt. Men Holloway fick bara sex dagar på sig att förbereda sig och under invägningen tog läkarna bort Holloway från matchkortet på grund av hans snabba och allvarliga viktnedgång.

Holloways senaste match var åttonde december 2018, på UFC 231. Då mötte Holloway Brian Ortega för att försvara sin titel i fjädervikt. Holloway vann via teknisk knockout i fjärde ronden och fick alltså behålla sin titel.

Holloways nuvarande record är på 20-3, varav 16 av vinsterna har varit i UFC. För fyra av de matcherna har han fått bonus för kvällens bästa föreställning.

Max Holloway

Max Holloway: Det finns en framtid för mig i tungviktsdivisionen

UFCs regerande fjäderviktsmästare, Max Holloway, provade tidigare under året på lyckan i divisionen för lättvikt. D...

Läs mer

UFC 245: Här är oddsen för de tre titelmatcherna

UFCs stora decembergala är för året placerat till den 14 december och organisationen slår på stort med hela tre sty...

Läs mer

Dan Hardy: Henry Cejudo bästa dubbelmästaren i UFCs historia

Analytikern, kommentatorn och den tidigare titelutmanaren Dan Hardy menar att Henry Cejudo är den bästa dubbelmästa...

Läs mer

UFC 242: Khabib Nurmagomedov kommer tjäna över 60 miljoner sek

Senast vi såg UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov inne i buren besegrades Conor McGregor i matchens fjärde ro...

Läs mer

UFC 245: Max Holloway ryktas försvara titeln mot Alexander Volkanovski

Max Holloway besegrade för inte länge sedan Frankie Edgar i sitt tredje titelförsvar. Nu kan han redan vara klar fö...

Läs mer

UFC 240 Holloway vs Edgar: Resultat och statistik

UFC 240 ägde rum under lördagsnatten i Edmonton, Kanada, där huvudmatchen var ett titelmöte i fjäderviktsklassen me...

Läs mer

UFC 240: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik

Inatt kommer UFC återvända till Edmonton, Kanada. Galan kommer bjuda oss på en fjäderviktstitelmatch mellan regeran...

Läs mer

UFC 240: Holloway vs Edgar – Dan Hardys gedigna genomgång

På lördag möts Frankie Edgar och Max Holloway i en titelmatch om fjäderviktsbältet, ett bälte som varit i Holloways...

Läs mer

Khabib Nurmagomedov storfavorit mot Dustin Poirier

Vid helgens UFC 236 fick vi se Dustin Poirier besegra UFC:s fjäderviktsmästare Max Holloway i en match om interim...

Läs mer

UFC 236: Resultat, Statistik och bonusar

Under natten till söndagen ägde UFC 236 rum i Atlanta, Georgia, där två interimbälten stod på spel. I co-main eve...

Läs mer

UFC 236: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik

Denna helg kommer UFC att bjuda oss på årets tredje supergala som denna gång äger rum i Atlanta, Georgia. I huvu...

Läs mer

Veckans bomb: Dustin Poirier chockar alla och vinner på submission

Vi har väldigt många bra matcher att blicka fram mot i helgen. Många fina odds och en hel del att jobba med vad g...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

 

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/