Max Holloway

Max Holloway all info ufc fighter

Här hittar du alla nyheter om UFC stjärnan Max ”Blessed” Holloway samlat. Max som föddes 1991 i Oahu, Hawaii, USA satte igång sin UFC debut 2010 när han var 19 år gamal och hör till viktklassen fjädervikt.

Max Holloway

Max ”Blessed” Holloway, 27, är en amerikansk MMA-fighter som tävlar i UFCs fjäderviktsdivision. Han är mästare i sin viktklass sedan 2017. Hans fightingstil är en blandning av boxning och brasiliansk jui-jitsu. Han föddes i Honolulu på Hawaii och har samoisk och amerikansk härkomst.

Tidig karriär

En viktig händelse i Holloways tidiga karriär var vinsten mot den forne Strikeforce- och WEC-veteranen Harris Sarimento. Matchen ägde rum i mars 2011. Holloway vann i och med den vinsten X-1s lättviktsmästerskap och ett lättviktsbälte.

Han rankades som sjua på Bloody Elbow’s 2012 World MMA Scouting Reports lista över fighters med framtidsutsikter. När han senare övergick till UFC var han fortfarande obesegrad, med fyra vinster.

UFC

Som tjugoettåring började han tävla i UFC, och blev den yngsta dåvarande fightern i UFC. I hans första match mötte han Dustin Poirier på UFC 143 i februari 2012. Holloway förlorade matchen genom submission (mounted triangle armbar) redan i första ronden.

Hans andra match blev på The Ultimate Fighter 15 Finale, den första juni 2012, ställdes Holloway mot Pat Schilling. Efter en dominerande uppvisning där Holloway nästan avslutar Schilling flera gånger vinner Holloway istället via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27).

Holloway vann ytterligare två matcher innan han förlorade två matcher på raken, dels mot Dennis Bermudez och dels mot Conor McGregor. Efter de två förlusterna radade Holloway upp en mäktig vinstsvit på 10 matcher innan han fick chansen att gå match om fjäderviktsbältet.

UFC-titeln

På UFC 212, tredje juni 2017 mötte Holloway mästaren i fjädervikt, José Aldo. Holloway vann via en teknisk knockout i tredje ronden och blev därmed viktklassens nya mästare.

Nästa match blev en returmatch mot Aldo på UFC 218. Matchen liknade den första och slutade likadant: Holloway vann via tekniskt knockout i tredje ronden och fick behålla bältet i fjädervikt.

Den första april 2018 blev det känt att Holloway skulle ersätta den skadade Tony Ferguson i en match mot mästaren i lättvikt, Khabib Nurmagomedov. Matchen skulle ske på UFC 223. Om Holloway tagit hem segern skulle han då ha blivit den andra fightern i UFCs historia att inneha två titlar i två olika viktklasser samtidigt. Men Holloway fick bara sex dagar på sig att förbereda sig och under invägningen tog läkarna bort Holloway från matchkortet på grund av hans snabba och allvarliga viktnedgång.

Holloways senaste match var åttonde december 2018, på UFC 231. Då mötte Holloway Brian Ortega för att försvara sin titel i fjädervikt. Holloway vann via teknisk knockout i fjärde ronden och fick alltså behålla sin titel.

Lättvikt

Efter detta valde Holloway till slut att kliva upp till lättvikt där han ville ta revansch mot Dustin Poirier i april 2019. Herrarna möttes om interimtiteln och chansen om att utmana Nurmagomedov men efter 5 tuffa ronder var det Poirier som blev tilldelad segern via enhälligt domslut.

Tillbaka till fjädervikt

Holloway valde att försvara sitt fjäderviktsbälte en tredje gång i juli mot Frankie Edgar. Han stod då för ännu en imponerande insats och vann via enhälligt domslut.

Förlorar bältet

Holloway gick sitt fjärde titelförsvar mot Alexander Volkanovski vid UFC 245 i december 2019. Denna gång fick han dock det svårare då australiensaren lyckades med sin game plan till pungt och pricka. Holloway kom inte upp i intensitet tills de sista ronderna och det visade sig då vara försent då Volkanovski efter 5 ronder fick segern via enhälligt domslut.

Holloways nuvarande record är på 21-4, varav 16 av vinsterna har varit i UFC. För 5 av de matcherna har han fått bonus för kvällens bästa föreställning.

Max Holloway

UFC Vegas 42: Resultat – Holloway besegrar Rodriguez

Inatt ägde ännu UFC-gala rum i Las Vegas där vi fick se  tidigare fjäderviktsmästaren Max Holloway (23-6) möta mexi...

Läs mer

UFC Vegas 42: Holloway vs. Rodriguez – Matchkort, sändningstider och info

Denna kväll anordnar UFC en gala i Las Vegas där tidigare fjäderviktsmästaren Max Holloway (23-6) tar sig an mexika...

Läs mer

UFC Vegas 42 Free Fight: Se Max Holloway vs. Calvin Kattar

Nu har UFC publicerat fjäderviktsmatchen mellan den tidigare mästaren i divisionen Max Holloway och Calvin Kattar. ...

Läs mer

UFC Free Fight: Se Alexander Volkanovski vs. Max Holloway 2

Nu har UFC publicerat den andra fjäderviktstitelkampen mellan den regerande mästaren Alexander Volkanovski och en f...

Läs mer

Max Holloway vs. Yair Rodriguez klar för den 17 juli

Under UFC-galan planerad till den 17 juli kommer den tidigare fjäderviktsmästaren Max Holloway att kliva in i oktog...

Läs mer

UFC Fight Island 7: Resultat – Max Holloway besegrar Calvin Kattar

Under gårdagskvällen ägde UFC Fight Island 7 rum på Yas Island, Förenade Arabemiraten. Galan bjöd på flera underhål...

Läs mer

UFC Fight Island 7: Matchkort och Sändningstider

Denna kväll anordnar UFC deras första gala för 2021 där forne fjäderviktsmästaren Max Holloway möter den uppåtstiga...

Läs mer

UFC 251: Allt ni behöver veta om galan

Den 11 juli äger UFC:s första supergala på Det beryktade 'Fight Island' i Abu Dhabi rum. I galans main event får vi...

Läs mer

UFC 251: Max Sokolovs genomgång av alla matcher på Fight Island

Under lördagskvällen kommer den första av totalt fyra UFC-galor att äga rum på Fight Island. Det handlar självfalle...

Läs mer

UFC 251: Bästa speltipsen inför Fight Island

På lördag intar UFC den lilla ön Yas Island, mer känd som Fight Island, med ett fullspäckat matchkort som toppas av...

Läs mer

UFC 251: Embedded – Avsnitt 1

Denna helg är det tänkt att 'BMF'-mästaren Jorge Masvidal ska utmana welterviktsmästaren Kamaru Usman vid UFC 251 s...

Läs mer

UFC 245: Max Sokolovs genomgång av hela matchkortet

Inatt äger årets sista stora UFC-gala rum i Las Vegas, Nevada, där vi har tre titelmatcher; Amanda Nunes mot Germai...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/