Cage Warriors 113: Paddy Pimblett vs. Decky Dalton

Speltips: Paddy Pimblett vs. Decky Dalton

 • Spelstopp: 2020-03-20 22:00
 • Odds Spelat: 2020-03-19
 • Match: Paddy Pimblett vs. Decky Dalton
 • Spel: Paddy Pimblett vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.29

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-03-20 1:44

UFC, Bellator, KSW, Brave, AKFC, WFP m.fl. organisationer har ställt in sina kommande galor till följd av COVID-19. Cage Warriors 113 kommer däremot gå av stapeln under fredagskvällen, dock i Manchester och inte i London som var den ursprungliga planen. I en av matcherna återvänder Liverpools Paddy “The Baddy” Pimblett till buren. Lättviktaren kommer ställas mot nordirländaren Decky Dalton.

Pimblett var ursprungligen tänkte att möta en annan motståndare och fjäderviktaren Dalton har klivit in på kort notis.

Paddy Pimblett

Pimblett var under flera år en av de hetaste talangerna på den europeiska scenen men intresset för 25-åringen har svalnat lite under de senaste åren. Delvis på grund av att Pimblett åkt på två förluster på sina tre senaste matcher men även för att engelsmannen inte befunnit sin inne i buren sedan september 2018.

Under åren 2014-2016 tog Pimblett hem nio raka segrar, varav sex kom via avslut. Totalt sett står Liverpoolsonen med ett matchfacit som lyder 14-3-0. Under karriärens gång har han ställts mot flera utövare som vid något tillfälle befunnit sig i UFC.

Pimblett är extremt kreativ inne i buren och kan hota med, eller hitta, ‘submissions’ från okonventionella positioner. Man kan därför aldrig räkna ut engelsmannen ur en match och han har vid flera tillfällen vänt ett tydligt underläge till seger. “The Baddys” ‘striking’ är underskattad och han använder ofta slag och slagkombinationer för att förbereda nedtagningar.

Engelsmannen bör respektera sin eventuella ringrost och sakta men säkert ta sig in i matchen under fredagskvällens drabbning. Den absolut säkraste vägen till seger, enligt undertecknad, är att hålla matchen stående och plocka poäng eller avsluta sin motståndare. Samtidigt ger jag Pimblett en stor chans till seger, även om matchen helt och hållet skulle utspela sig på marken.

Decky Dalton

Dalton hade inte en enda ‘submission’-seger efter sina tolv första professionella matcher men har tagit hem sina senaste tre vinster på detta vis. En seger via ‘armbar’ och i hans senaste två matcher har han avslutat sina motståndare via ‘rear-naked choke’. Om man tittar på Daltons senaste tre motståndare har ingen av dessa ett positivt matchfacit. Det vill säga fler vinster än förluster.

Totalt sett står Dalton med ett matchfacit som lyder 11-4-0.

Nordirländaren är ingen vårdlös ‘fighter’ inne i buren och tycker om att svara på sina motståndares offensiva framryckningar. Dalton klarar sig fint såväl stående som på marken, sett till de motståndare han hittills har ställts mot. Med det sagt så är Pimblett en eller ett par nivåer över de övriga på Daltons matchfacit.

Jag ser ingen ‘gameplan’ som kommer vara effektiv för Dalton, då Pimblett generellt sett är en duktigare ‘fighter’. Jag ser inte framför mig att nordirländaren kommer fånga Pimblett i en ‘submission’ eller hota med sin striking stående. Den närmaste vägen till seger är möjligtvis att kapitalisera på det faktum att Pimblett varit borta från sporten sen 2018. Att Dalton inte låter engelsmannen komma in i matchen utan stormar sin motståndare i ett försök att plocka hem ett tidigt avslut. Detta är dock inte riktigt Daltons stil inne i buren.

Tre faktorer som talar för Paddy Pimblett

 • Van vid tuffare motstånd
 • Tränat för match den 20/3
 • Den större ‘fightern’

Tre faktorer som talar för Decky Dalton

 • Svåravslutad
 • Varit aktiv under de senaste åren
 • Fyra raka vinster (varav tre kom via avslut)

Slutsats

Två svåravslutade ‘fighters’, varav den ena med betydligt  mer erfarenhet än den andra. 25-åringen från Liverpool kommer dessutom vara den större utövaren för kvällen har har ett ordentligt camp bakom sig med fokus på kvällen ifråga. Paddy Pimblett vinner 1.29 gånger pengarna. Ett spel som jag dock ser mer värde i är ett fint rondspel. Över 1.5 ronder – 1.85 gånger insatsen tillbaka.

Paddy Pimblett vinner - 1.29
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS