FAME MMA 6: Najman Marcin Najman vs. Bestia Piotr Piechowiak

Speltips: Najman Marcin Najman vs. Bestia Piotr Piechowiak

  • Spelstopp: 2020-03-28 20:00
  • Odds Spelat: 2020-03-26
  • Match: Najman Marcin Najman vs. Bestia Piotr Piechowiak
  • Spel: Najman Marcin Najman vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.73

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-03-28 11:06

På grund av den rådande krisen med COVID-19 är det ont om MMA-galor runt om i världen till helgen. En gala som däremot kommer gå av stapeln är ‘FAME MMA’. Den polska organisationen kommer anordna sina inbokade matcher som planerat, dock inför tomma läktare i en TV-studio.

Spelvärde på mindre galor

Veckans ‘breakdown’ kommer skilja sig en aning från hur den brukar vara upplagd. I regel går undertecknad in på djupet i en eller ett par matcher och utifrån en god tillgång till bakgrundmaterial kommer jag fram till en kvalificerad bedömning av den kommande drabbningens utgång.

‘FAME MMA’ är en mindre organisation med ‘fighters’ som, mestadels, befinner sig i början av sina karriärer. Därför finns det i regel inte så mycket bakgrundsinformation att ta del. Vi kommer, med anledning av detta, framförallt ta oss en titt på vad som kan vara bra att tänka på när man spelar på matcher med oetablerade ‘fighters’. Därefter kommer jag försöka mig på att tippa en av galans matcher.

På flera sätt är detta mycket svårare än att tippa på etablerade utövare men om man gör sin ‘research’ ordentligt kan man hitta riktigt fina spelvärden på dessa drabbningar.

Detta bör man tänka på

Sociala medier: Har utövaren konton på sociala medier? Sociala medier är bra källor för att få information om nedanstående punkter men det är också vanligt att ‘fighters’ lägger ut bilder på träning, sparring och kroppslig fysik. Om man tittar igenom gamla inlägg kan tipparen också få en ‘input’ om tidigare skador eller annan information som är behjälplig inför ett spel.

Gym: Tränar utövaren på ett etablerat gym och känner tipparen till några tränare på gymmet ifråga? Vilka tränare en MMA-‘fighter’ har kan avgöra både vilken nivå av träning utövaren får men kan också säga något om vilken stil man kan förvänta sig inne i buren. Vissa gym har ett större fokus på kickboxning medan andra gym är kända för att lära ut effektivt försvar på kanvasen.

Träningspartners: Känner tipparen till några av utövarens träningspartners? Här kan man ta del av vilken nivå av träning spelobjektet är van vid och om personen ifråga är van vid att pressas på gymmet. Det är stor skillnad på att vara stjärnan på sitt gym eller att vara den atlet som hela tiden sätts på prov av sina träningspartners.

Tidigare kampsportserfarenheter: Vilken erfarenhet och eventuella meriter har utövaren från andra kampsporter. En ‘fighter’ kan ha noll matcher inom MMA men över femton års erfarenhet av att tävla på elitnivå.  Här kan tipparen få information om atletisk förmåga och vilka styrkor och svagheter utövaren, troligen, kommer ta med sig in i sin nya sport.

Här gäller det också att ha koll på utövarens erfarenhet av matcher inom A-klass/amatör-MMA.

‘Fight Week’: Även mindre organisationer försöker, i regel, marknadsföra sina ‘fighters’ under veckan som leder fram till matchkvällen. Via bilder och videos kan tipparen ta del av sinnesstämning, attityd och dagsaktuell fysik hos spelobjektet.

Invägning/’Stare down’: Invägning och ‘stare down’ är alltid en bra källa för information inför en match. Ser utövaren ut som att han eller hon har haft en enkel väg till matchvikt? Hur ser storleksskillnaden ut mellan atleterna ifråga?

Helgens match

Najman Marcin Najman 1.73 vs. Bestia Piotr Piechowiak 2.01 

Najman har nyligen gjort comeback inne i buren efter en paus på flera år. Mellan 2009-2014 gick polacken fyra matcher och tog endast hem segern i en av dessa. Samtliga tre förluster kom via avslut. Under det föregående kalenderåret gick Najman två matcher och han vann en av dessa. Senast kommer polacken från en seger över Piotr Witczak, som han besegrade via slag i matchens första rond. Polacken har många år av kampsport i ryggen och står med ett matchfacit i professionell boxning som lyder 15-6-0.

Motsåndaren Piechowiak är en ‘bodybuilder’, ‘strongman’ och kändis som, så vitt jag kan se utifrån min ‘research’, går in i kvällens drabbning utan någon tävlingserfarenhet av kampsport överhuvudtaget. Jag har tagit del av en video där polacken tränar på sin ‘striking’ och i den gav han både ett stelt och långsamt intryck. Jag misstänker att kändisskapet har dragit ner oddsen för Piechowiak och därför känns spelet på ‘underdogen’ Najman väldigt lockande.

Najman har visserligen ett matchfacit som inte imponerar och vinsterna har kommit mot svagt motstånd. Polacken har dessutom blivit avslutad i samtliga av sina förluster, både inom boxning och MMA. Om vi ser till polackens sociala medier märker vi dock att Najman lever kampsportslivet och verkar till synes vara en person som ser sig som kampsportare först och främst. Motståndaren Piotrs sociala medier ser annorlunda ut. Om man bortser från några inlägg som marknadsför helgens match skulle man inte kunna ana att polacken är en kampsportare överhuvudtaget.

Najman är 41 år fyllda och Piotr är tre år yngre. 38 år är en hög ålder, sett till att genomföra sin professionella MMA-debut.  Sammantaget ser jag inte mycket som tyder på att oddsen borde ligga så nära varandra som dom gör och ett spel på den knappa ‘underdogen’ är logiskt, enligt min mening.

Najman Marcin Najman vinner – 1.73

Najman Marcin Najman vinner - 1.73
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS