Sista minuten tips – Khamzat Chimaev via KO/TKO är riktigt spelvärt

Speltips: Khamzat Chimaev vs. John Phillips

  • Spelstopp: 2020-07-16 01:45
  • Odds Spelat: 2020-07-14
  • Match: Khamzat Chimaev vs. John Phillips
  • Spel: Khamzat Chimaev via TKO/KO
  • Units: 5/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
5.50

Author: Jaser Davari

Published: 2020-07-15 8:47

Inatt kommer den svenske, obesegrade mellanviktaren Khamzat Chimaev att kliva in i UFC-buren för första gången. För motståndet står den mycket mer erfarne walesaren John Phillips.

Chimaev vs Phillips

Trots det faktum att Chimaev är mindre erfaren och att han tagit matchen på kort varsel, är han storfavorit hos William Hill på 1.25. Det är en fingervisning på hur stor talang denna kille verkligen är. Jag har dock hittat ett finare spel på denna match, nämligen att Khamzat ska lyckas avsluta Phillips via TKO/KO, som ger 5.50. Det är riktigt fint spel!

Analys

Trots att Chimaev tagit matchen på kort varsel så vet jag att han är i god form, då jag tränar på samma gym som Chimaev. Han tränar 2-3 ggr per dag, 5-6 dagar i veckan. Non stop, året runt. De enda gången jag ej sett Chimaev i gymmet är när han åker iväg för att coacha sina klubbkamrater eller när han besöker sin mor i Tjetjenien.

Den 26-årige Stockholmsfightern, äter, sover och andas MMA. Hans träningsmoral är något utöver det vanliga. Och när han väl tränar så kör han oftast med lätt-tungviktare och tungviktare. Och han är bättre än de flesta, trots att de är mycket tyngre än honom. Detta tack vare hans otroliga brottning. På grund av brottningen som grund har han förfinat sin striking och grapplingen är världsklass.

Phillips har gått hela 32 matcher där han vunnit 22 och förlorat 9 (en no-contest). Det är striker som är mer av en slugger, vilket man kan se på hans matcher i UFC. Han vann sin senaste match via KO, men innan dess så hade han tre raka förluster i organisationen. Hans brottning/grappling är inte alls bra, då han förlorat 7 matcher via avslut (fem via submission och två via TKO/KO).

På sina sex proffsmatcher har Chimaev besegrat alla sina motståndare innan den tredje ronden. Fyra av dem redan i första ronden. Tre har varit via TKO/KO och tre via submission. Och just detta anser jag ligga till grund för mitt speltips. För submissionvinst ger endast 1.83 gånger pengarna, medan TKO/KO ger hela 5.50.

Jag tror att Khamzat kommer att plocka ned Phillips och ground ´n pounda Phillips tills domaren bryter matchen. Detta är hans första match i UFC och han kommer vilja visa fansen det monster han är i buren. Vill man säkra upp det lite så kan man spela på avslut vilket ger 1.50 gånger pengarna, men jag väljer att köra på TKO/KO då jag anser att det är där värdet lligger.

Speltips: Khamzat Chimaev besegrar Phillips via TKO/KO på 5.50 hos William Hill.

Khamzat Chimaev via TKO/KO på 5.50
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS