Fight Night 172: Alistair Overeem vs. Walt Harris

Speltips: Alistair Overeem vs. Walt Harris

 • Spelstopp: 2020-05-17 03:30
 • Odds Spelat: 2020-05-14
 • Match: Alistair Overeem Walt Harris
 • Spel: under 1.5 ronder
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.12

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-16 12:20

Nu laddar vi för den tredje galan inom loppet av åtta dagar. I helgens huvudmatch kommer vi få se ett tungviktsmöte mellan Alistair Overeem och Walt Harris. Nedan följer en ‘breakdown’, samt speltips inför galan.

Bakgrund

Sedan slutet av 90-talet har Overeem varit en MMA-utövare att räkna med på den internationella scenen. Under karriärens första årtionde var han dessutom en mycket framgångsrik kickboxare, med bland annat en mästerskapsvinst i ‘K1’ på meritlistan. Holländaren har även tagit hem tungviktsbältet i Strikeforce och Dream.

Under UFC-debuten 2011 besegrades Brock Lesnar och sedan dess har Overeem gått ytterligare 16 matcher för organisationen. 39-åringen har lyckats med konststycket att hålla sig relevant i den absoluta toppen av tungviktsdivisionen genom två årtionden. Overeems totala matchfacit lyder 45-18-1.

Harris genomförde sin professionella MMA-debut 2011 och har hunnit med 21 matcher sedan dess. Amerikanen står med ett matchfacit som lyder 13-7-0 (1) och han har gått över ett dussin matcher i UFC. Innan MMA-karriären tog sin började spelade Harris basket på collagenivå.

Under sina två matcher för organisationen, under det föregående kalenderåret, avslutade han båda sina motståndare på under minuten in i den första ronden.

I oktober förra året mördades Harris styvdotter och helgens match blir den första sedan tragedin ägde rum.

Matchbild

I helgen kommer vi få se två utövare som, generellt, gillar att kickboxas och som har ett bra försvar mot nedtagningar. Overeem har visserligen sjutton vinster via ‘submission’ men har inte avslutat en match på det viset sedan 2009(!). Holländaren tvingar aldrig fram markkamp eller försök till ‘submissions’ men kan kapitalisera på en motståndares misstag och fånga denna i exempelvis en ‘giljotin’.

Overeem är troligtvis den mer kompletta  MMA-‘fightern’ och har ett tekniskt övertag på sin motståndare, men Harris har ändå en solklar väg till seger enligt undertecknad. Någonting som talar starkt till amerikanens fördel är att Overeems haka har försvagats allt mer under årens gång. Holländaren har visserligen blivit bättre på att ‘fightas’ smart och undvika de stora slagen men det räcker med en bra träff för att Overeem ska sänkas till marken.

Harris har för vana att avsluta sina motståndare i ett tidigt skede av matchen och hans explosivitet och atletiska förmåga har öppnat upp för detta. Samtidigt har Harris endast blivit avslutad i den första ronden vid två tillfällen.

Överlever Overeem den första ronden misstänker jag att holländaren successivt kan vända matchen till sin egen fördel. Overeem är farlig genom hela matchen och om han ‘fightas’ defensivt och inväntar rätt läge kan han själv ta hem segern via avslut. Alternativt pricka Harris och plocka poäng fram tills ett domslut.

Tre faktorer som talar för Alistair Overeem

 • Har sett ALLT som tungvikts-MMA har ett erbjuda
 • Tekniskt vassare än sin motståndare både stående och på kanvasen
 • Utvecklas ständigt och har ett högt ‘fighting’-IQ

Tre faktorer som talar för Walt Harris

 • Har två raka avslut på under minuten
 • Elva avslut inom fem minuter
 • Explosiv och orädd ‘fighter’

Slutsats

Vi har en riktigt svårtippad match framför oss! Overeem är, enligt undertecknad, den bästa MMA-utövaren i världen som varit med sedan 90-talet. Mycket på grund av att holländaren fortfarande hittar nya sätt att förbättra sitt ‘game’ och utvecklas. Harris har dock sett riktigt bra ut i sina senaste matcher och jag misstänker att Overeem kommer få svårt att hålla sin haka borta när amerikanen exploderar och pressar under matchens första rond. Om Harris vinner misstänker jag att han gör det under matchens första 7.5 minuter och därför kommer jag att tipsa om ett rondspel. Då försäkrar vi också vårt spel, ifall Overeem skulle få in ett klockrent slag eller fånga Harris i en ‘submission’ under matchens första rond. Matchen pågår i under 1.5 ronder.

under 1.5 ronder - 2.12
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS