UFC Vegas 45 – speltips: Derrick Lewis vinner enkelt mot Chris Daukaus

Speltips: Derrick Lewis vs. Chris Daukaus

  • Spelstopp: 2021-12-19 03:00
  • Odds Spelat: 2021-12-15
  • Match: Derrick Lewis vs. Chris Daukaus
  • Spel: Derrick Lewis vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.15

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2021-12-17 9:15

Årets sista UFC-gala närmar sig med stormsteg och natten till söndag kommer den tidigare titelutmanaren Derrick Lewis ställas mot Chris Daukaus.

Derrick Lewis lättaste motstånd på länge?

Veteranen Lewis ställs mot den hypade nykomlingen Daukaus. Den sistnämnda har varit professionell fighter sedan 2014, så han är ingen nykomling i buren, men han har endast fyra UFC-matcher under bältet. Fyra vinster och lika många avslut har det blivit för Daukaus. I sina tre senaste matcher har Daukaus tagit hem organisationens Performance of the Night-bonus. I sina två första matcher ställdes amerikanen mot relativt okända namn och besegrade därefter Alexey Oleynik och Shamil Abdurakhimov. Två duktiga – men relativt endimensionella – fighters.

Lewis är van vid desto tuffare motstånd. Amerikanen har tillhört UFC under en lika lång period som Daukaus har varit professionell fighter.  Tungviktaren har avslutat ett dussintal fighters i organisationen och har fightats för bältet. Lewis har ofta varit uträknade mot bättre fighters men hittar ofta en väg till seger med hjälp av två centrala faktorer i divisonen. Han är svåravslutad och han har knockoutpower genom hela matchen.

Daukaus har haft stört framgång mot brottare. Han rör sig snabbt för divisionen och är bra på att hålla sig stående. Han är en volymfighter och har inte släckt någon av sina motståndare i UFC, utan vinsterna har kommit via TKO.

Jag misstänker att vi kommer få se ett avslut tidigt i matchen, troligtvis redan i drabbningens första rond. Om Lewis ges möjlighet att helt fokusera sig på sin striking kommer det inte dröja länge innan han når fram till sitt mål. Daukaus kommer inte kunna stå och byta slag med Lewis och vad vi har sett hittills av nykomlingen så är det precis det som han kommer göra.

Slutsats

Derrick Lewis kommer ta hem segern i helgens match. Troligtvis via avslut, men vi garderar oss och spelet blir en rak vinst till 2.15 gånger insatsen tillbaka.

Derrick Lewis vinner - 2.15
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS