UFC 244: Derrick Lewis vs. Blagoy Ivanov

Speltips: Derrick Lewis vs. Blagoy Ivanov

 • Spelstopp: 2019-11-03 03:15
 • Odds Spelat: 2019-10-31
 • Match: Derrick Lewis vs. Blagoy Ivanov
 • Spel: Derrick Lewis som vinnare
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
2.09

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-10-31 10:55

Till helgen går UFC 244 av stapeln och vilket matchkort UFC tillhandahåller för årets PPV-gala på ‘Madison Square Garden’! I en av huvudkortets drabbningar kommer den topprankade tungviktaren Derrick Lewis ta sig an den ‘hypade’ Blagoy Ivanov.

Derrick Lewis

Lewis har under de senaste åren utvecklats till en av tungviktsdivisionens allra största profiler. Till viss del beror det på hans personlighet utanför buren men till stor del grundar sig intresset i ett antal brutala avslut innanför buren. Tio K:Os har Lewis samlat på sin under UFC-karriären och sex av dessa har kommit efter matchens första rond. Lewis har mött de flesta stora namnen och insatserna inom organisationen gav honom en titelchans i november 2018. För motståndet stod Daniel Cormier, som avslutade Lewis i matchens andra rond.

Tunga nävar är två ord som beskriver Lewis stil inne i buren på ett bra sätt. Amerikanen vill gärna hålla matchen stående och har ett klart godkänt försvar mot nedtagningar. Motståndaren vill inte hamna på rygg i en ‘scramble’ då Lewis nävar är minst lika effektiva på marken. Lewis har ett godkänt försvar från slag och sparkar ståendes men inte mer än  så. Han kan dock ta en hel del slag och hakan hänger med bra än så länge.

Lewis har enligt mig ett av sportens största hjärtan och han räknar aldrig ut sig själv innan domaren går emellan efter fem gångna minuter in i drabbningens sista rond. Denna egenskap har vid flera tillfällen gett honom segern efter det att amerikanen befunnit sig i tydligt underläge tidigare under matchen.

Blagoy Ivanov

En av Bulgariens största MMA-stjärnor har varit ett välkänt namn inom sporten under en längre period men har endast gått tre matcher för världens största MMA-organisation. I sin UFC-debut drog Ivanov det kortare strået mot Junior dos Santos men har sedan dess plockat hem en vinst mot Ben Rothwell och därefter besegrades den ‘hypade’ talangen Tai Tuivasa.

Ivanov bör betraktas som en ‘all-round’-atlet med en god förståelse för helheten inom sporten. Ett tydligt tecken på detta är hans matchfacit. Bulgaren har lika många vinster vardera på TKO/K:O, ‘submission’ och domslut. Ivanovs bästa strategi inför helgens match är enligt mig att göra den så teknisk som möjligt. Genom att undvika vilda slagväxlingar, ‘scrambles’ och slarviga ‘clinch’-positioner skulle han avväpna Lewis alla styrkor inne i buren.

Tre faktorer som talar för Derrick Lewis

 • Förmåga att avsluta matchen närsomhelst
 • Kan vända markant underläge till seger
 • Övertag gällande räckvidd

Tre faktorer som talar för Blagoy Ivanov

 • Den mer tekniska atleten
 • Sex segrar via domslut
 • Aldrig blivit avslutad via K:O

Slutsatser

Min slutsats är att Lewis kommer dra det längsta strået och ta hem matchen via avslut eller domslut. Ivanov är i grunden den bättre atleten och har ett stort tekniskt övertag på amerikanen. Det är dock MMA det handlar om och teknik är långt ifrån allt, fråga Lewis tidigare motståndare. Derrick Lewis som vinnare 2.09!

Derrick Lewis som vinnare 2.09
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS