UFC 244: Stephen Thompson vs. Vicente Luque

Speltips: Stephen Thompson vs. Vicente Luque

 • Spelstopp: 2019-11-03 03:45
 • Odds Spelat: 2019-10-31
 • Match: Stephen Thompson vs. Vicente Luque
 • Spel: Stephen Thompson som vinnare
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.77

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-11-01 12:00

UFC 244 bjuder på ett fullspäckat kort och en hel del av galans matcher har flugit lite under radarn. En av dessa matcher är den mellan den tidigare titelutmanaren Stephen Thompson och Brasiliens Vicente Luque.

Stephen Thompson

Jag tillhör en av få personer här i världen som fullkomligt älskade de två drabbningarna mellan den dåvarande welterviktsmästaren Tyron Woodley och Thompson. Missförstå mig rätt, jag skulle aldrig sätta mig ner och titta igenom dessa matcher igen utanför jobbet. Woodley och Thompson visade dock upp en otroligt fin förståelse för sporten och ett högt ‘fighting-IQ’. Matchningen var katastrofal för fansens nöje men ett stort steg framåt för att visa hur avancerad sporten blivit. Om Thompson kan visa på samma intelligens till helgen bör han betraktas som storfavorit.

Thompson har gått mindre matcher än sin motståndare men har definitivt större erfarenhet av absolut toppmotstånd. På pappret ser det ut som att Thompson har haft en tuff period under sina senaste matcher men om  man tittar tillbaka på drabbningarna i fråga visas en annan bild upp. Förlusterna mot Woodley och Darren Till var oerhört jämna matcher och den sistnämnda hade jag personligen gett till Thompson om jag suttit vid domarbordet. I sin senaste match, mot Anthony Pettis, låg Thompson i framkant under hela drabbningen fram till dess att Pettis fick träff från ingenstans och lyckades avsluta landsmannen med fem sekunder kvar av den andra ronden. Enligt min bedömning är det därför ingen ‘fighter’ på dekis som kommer ställas inför Luque.

Thompson är en bra ‘prickskytte’ inne i buren och tar hem vinster genom att träffa sina motståndare med slag och sparkar utan att sätta sig själv i farozonen. I vissa fall har motståndarna klivit ut ur buren relativt oskadda men har helt enkelt misslyckats med att komma tillräckligt nära Thompson för att få in slag och nedtagningar. Amerikanens försvar mot just nedtagningar är väldigt starkt och Luque har troligtvis inte så mycket att hämta på den fronten.

Vicente Luque

Luque har gått fram som en ångvält i UFC men har i ganska stor utsträckning lyckats göra detta under radarn. En anledning till att det varit relativt lite uppmärksamhet kring brasilianaren beror antagligen på att hans motståndare till stor del varit lågprofilerade UFC-‘fighters’.

Luque är en relativt teknisk ‘fighter’ som definitivt inte saknar kraft i slagen. Han är ‘all-round’ och kan hantera stående situationer, så väl som markkamp och ‘clinch’.

Om Luque har gjort sin hemläxa så vet han att Thompson är som svagast när han trycks mot burväggen med hjälp av slag och sparkar. I denna position har  amerikanen blivit sänkt vid flera tillfällen. Desto längre matchen går desto längre bort från vinsten kommer brasilianaren vara enligt min bedömning och han bör därför gå för ett tidigt avslut. Luque kommer troligen inte kunna hålla jämn takt med Thompson genom tre ronder oavsett hur mycket energi han försöker spara och gör därför bäst i att släppa ut den i ett tidigt skede.

Både Thompson och Luque har i regel haft ett fint räckviddsövertag på sina motståndare men inför denna drabbning är det relativt lika mellan de båda.

Tre faktorer som talar för Stephen Thompson

 • Hög intelligens inne i buren
 • Större erfarenhet av stora matcher
 • Kan hålla distans med sparkar

Tre faktorer som talar för Vicente Luque

 • Tunga slag
 • Farlig både stående och på marken
 • Sex raka segrar

Slutsatser: Enligt min mening är den tidigare titelutmanaren i grunden en bättre ‘fighter’ än motståndaren Luque. Vinnarspelet ger ett fint odds och känns väldigt lockande för mig. Stephen Thompson som vinnare till 1.77 gånger pengarna!

Stephen Thompson som vinnare 1.77
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS