UFC 245: Jose Aldo kommer bli avslutad i bantamviktsdebuten

Speltips: Jose Aldo Vs. Marlon Moraes

  • Spelstopp: 2019-12-15 00:05
  • Odds Spelat: 2019-12-13
  • Match: Jose Aldo Vs. Marlon Moraes
  • Spel: Marlon Moraes via TKO/KO
  • Units: 7/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.75

Author: Johan Lorentzon

Published: 2019-12-13 7:00

Jose Aldo Vs. Marlon Moraes

Moraes+v+Aldo

Historia

Två av de mest publikvänliga fighterna i UFC kommer göra upp i buren under helgen. Det handlar om legenden Jose Aldo (28-5-0) och Marlon Moraes (22-6-1)

Moraes fick sin titelchans efter vinster mot Aljamin Sterling, Jimmie Rivera, Raphael Assuncao. Mötet mot mästaren Henry Cejudo började bra där Moraes var den som träffade sina slagserier, medan Cejudo hade problem att hitta in med sina tekniker. Moares kondition blev dock hans fall då bensinen i tanken redan tidigt började tryta. Detta ledde också till att Cejudo kunde kapitalisera och avsluta matchen på TKO.

Aldo har haft lite problem att hitta sin plats i UFC efter han förlorade mot McGregor, men att han går ned till bantamvikt är lite av en överraskning för många. Aldo såg redan ut att lida när han klippte vikt för fjädervikt och bantam känns nästan som om det skulle vara omöjligt för den före detta mästaren. Beslutet kom efter han förlorade på domslut mot Alexander Volkanovski, men många argumenterar att det hade varit smartare att gå upp till lättvikt istället men tanke på ålder, men även match-möjligheterna som finns där.

Matchbild

Denna match handlar till 98% om Aldos bantning och hur mycket den påverkat honom. Vi kan nog förvänta oss fyrverkeri oavsett, men om han kommer ut helt urlakad kommer nog de värsta smällarna komma från Moraes sida. Moraes har visat redan tidigare att han är snabb och explosiv, i alla fall i första ronderna.

Matchen kommer vara tekniskt och utspela sig på fötterna. Ingen av dem har dock lyxen att slarva då de båda besitter löd i nävarna att kunna knocka den andre. Om Aldo kommer in utan att bantningen påverkar honom nämnvärt kommer hans storlek och slagstyrka var det som vinner matchen. Om det däremot kommer in en urlakad Aldo kommer Moraes vara den som kliver segrande ur buren på lördagsnatt.

Vinnare: Marlon Moraes via KO/TKO (2.75 på Unibet)

Marlon Moraes via TKO/KO 2.75
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS