UFC 247: Jon Jones vs. Dominick Reyes

Speltips: Jon Jones vs. Dominick Reyes

 • Spelstopp: 2020-02-09 05:30
 • Odds Spelat: 2020-02-08
 • Match: Jon Jones vs. Dominick Reyes
 • Spel: Jon Jones vinner via avslut
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.80

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-02-08 1:01

UFC är tillbaka efter ett kortare uppehåll och natten till söndag går UFC 247 av stapeln i Houston, Texas. I huvudmatchen ställs Jon Jones mot landsmannen Dominick Reyes.

Jon Jones

Jones har tillhört den absoluta MMA-eliten i över ett decennium. “Bones” största hinder under karriärens gång har varit honom själv och möjligtvis hade han stått som obesegrad idag, om han hållit sig till sportens regelverk. Med 13 lyckade titelmatcher och ett totalt matchfacit som lyder 25-1-0 1NC räknas han, av många, som sportens främsta i skrivandes stund.

“Bones” är en MMA-‘fighter’ i ordets rätta bemärkelse. Det finns ingen situation, inne i buren, som mästaren inte behärskar. Jones kan dominera matchen från distans, i clinch, från topposition och från ryggen. Med sitt, i regel, stora räckviddsövertag kan han pricka sina motståndare från distans och gå in i ‘clinch’ eller gå för nedtagningar när han känner för det. Jones kan pressa framåt men även agera offensivt när han trycks bakåt.

I sin senaste match stod Jones upp och gav sig in i en kickboxningsmatch med ‘strikern’ Thiago Santos. Amerikanens taktik räckte till en seger via delat domslut, men matchen hade troligtvis inte behövt vara fullt så spännande, om Jones försökt ta ner ‘fighten’ till kanvasen. Jag misstänker att Jones kommer vilja dominera sin motståndare under helgens gala och flytta matchen dit Reyes är som mest obekväm.

Jones bör, enligt undertecknad, hålla distansen till Reyes under matchens första rond. Kommer “Bones” oskadd in i den andra ronden så ser jag inte hur han skulle gå förlorande ur matchen. Han kan gå för en ‘submission’ eller nöta ut sina motståndare ståendes.

Dominick Reyes

Reyes genomförde sin professionella MMA-debut 2014 och har tillhört UFC sedan 2017. Amerikanen har tagit hem sex segrar i organisationen och har ett totalt ‘record’ som lyder 12-0-0 (sju vinster via KO/TKO, två via ‘submission’). En av Reyes vinster kom mot Volkan Özdemir, via delat domslut. Personligen gav jag den matchen till Özdemir och ser drabbningen som Reyes klart svagaste insats i karriären.

Reyes går, i regel, ut snabbt och explosivt i första ronden och pressar sina motståndare bakåt. 30-åringen har ‘KO-power’ men det är framförallt volymen av slag som gör honom farlig. Desto längre matchen fortgår, desto mer slagkraft och volym tappar amerikanen. Reyes har i regel oftast ett räckviddsövertag på sina motståndare men mot Jones befinner han sig i underläge, i det avseendet.

Amerikanen har aldrig gått fem ronder och det jag har sett av hans kondition över 15 minuter talar inte till hans fördel, om matchen skulle gå in i mästerskapsronderna.

Den obesegrade 30-åringen bör, enligt undertecknad, gå för ett avslut från matchens första sekund. Om Reyes ska ta hem segern behöver han avsluta Jones inom drabbningens första minuter. Jones kommer bara bli bättre desto längre matchen fortgår och Reyes kommer tappa mer och mer av sin ork. Den värsta strategin, för Reyes, vore att försöka spara på sin energi till eventuella mästerskapsronder.  Amerikanen kommer inte ta hem en domslutsvinst mot Jones och bör därför inte utföra sin ‘gameplan’ därefter.

Tre faktorer som talar för Jon Jones

 • Har aldrig blivit besegrad
 • Har sett allt i divisionen/stor erfarenhet
 • Kan diktera matchbilden utifrån Reyes svagheter

Tre faktorer som talar för Dominick Reyes

 • Nio avslut i första ronden
 • Ett självförtroende som bara obesegrade har
 • ‘Underdog’-effekt

Slutsats

Jones imponerar som mest när han kommer från en svagare insats. Amerikanen har redan ställts mot allt som Reyes har att erbjuda och  han har ett klart tekniskt övertag, både stående och på marken. Jag misstänker att Reyes ork kommer ta slut totalt och över fem ronder kommer “Bones” hitta avslutet, mot den relativt oerfarne motståndaren. Jon Jones vinner vi avslut – 1.80

Jon Jones vinner via avslut - 1.80
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS