UFC 248: Israel Adesanya kommer att behålla bältet mot Yoel Romero

Speltips: Israel Adesanya vs Yoel Romero

  • Spelstopp: 2020-03-08 05:00
  • Odds Spelat: 2020-03-04
  • Match: Israel Adesanya vs Yoel Romero
  • Spel: Israel Adesanya som vinnare
  • Units: 8/10
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.36

Author: Johan Lorentzon

Published: 2020-03-05 7:53

Israel Adesanya (18-0-0) Vs. Yoel Romero (13-4-0)

Statistik för Israel Adesanya vs Yoel Romero

Historia

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya är inte rädd av sig och har plockat ut Yoel Romero som utmanare för sitt första titelförsvar.

Adesanya, som bar interim-titeln, tog den riktiga titeln efter att ha knockat den dåvarande mästaren Robert Whittaker på UFC 243 i Melbourne. Det var dessutom en dominant seger där han utklassade Whittaker innan han kunde avsluta honom i andra ronden. Världen ligger för Adesaynas fötter och då valde han att utmana Romero, en fighter som de flesta nog håller sig så långt ifrån som möjligt.

Romero har förlorat tre av sina senaste fyra matcher, vilket också inkluderar två domslutsförlust mot Whittaker. Han tog sig tillbaka till vinnarbordet efter första förlusten mot Whittaker genom att knocka Luke Rockhold och har efter det två raka förluster. Det må vara förluster, men motståndet har inte varit att leka med. Den ena förlusten är en andra domslutsförlust mot Whittaker och sen har ”The Soldier of God” en förlust mot Paulo Costa, som även den gick till domslut.

Matchbild

Romero må vara över 40 år gammal, men är en av de mest skrämmande utmanarna i mellanviktsdivisionen. Han är atletiskt, har slagstyrka och backar sedan upp allt med en brottning på OS-nivå. Adesayna däremot är en av de bästa stående fighterna i UFC som kommer in med både längd- och distans- fördel. På papper är det en klassisk grappler mot striker matchning.

Romeros explosivitet är något som gör honom så farlig, vilket även kan ge Adesanya problem. Han kan utnyttja explosiviteten och snabbt stänga distansen, pressa upp sin motståndare mot buren för att sen utnyttja brottningen och ta matchen till marken. Om Romero klarar att ta ned Adesanya på marken kommer nog matchen också stanna där.

Adesanya är dock inte ny i gemet och kommer antagligen försöka hålla sig på utsidan och leta efter något att träffa Romero med när han är på väg in. Vi har sett ”The Last Stylebender” tidigare kunna avfyra sina vapen när han blir satt på hälarna och ändå ha kvar slagkraft nog att släcka sin motståndare. Vi har också sett Adesanyas rörelser och även om Romero är atletiskt kommer han antagligen få svårt att komma åt Adesanya om han spelar det mer defensiva spelet. Romeros haka är dock testad och ett domslut är inte helt omöjligt över de fem ronderna dessa herrar går till krig.

Vinnare: Israel Adesanya via domslut (oddset 1.36 på William Hill)

Israel Adesanya som vinnare på 1.36
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
14 Feb 00:00 Filip Kosovac Kamaru Usman vs Gilbert Burns UFC 258 Kamaru Usman
1,42
Betsson