UFC 249: Dominick Cruz som vinnare är det bästa spelet på galan

Speltips: Dominick Cruz vs Henry Cejudo

  • Spelstopp: 2020-05-10 05:30
  • Odds Spelat: 2020-05-09
  • Match: Dominick Cruz vs Henry Cejudo
  • Spel: Dominick Cruz som vinnare
  • Units: 5/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.75

Author: Johan Lorentzon

Published: 2020-05-09 1:33

Henry Cejudo (15-2-0) Vs. Dominick Cruz (22-2-0)

Statistik för henry cejudo och dominick cruz

Historia

Bantamvikt-klassen är lika kaotisk som den rådande pandemin. Den före detta fjädervikt mästaren Jose Aldo hoppade i kön och nu göra även Dominick Cruz en liknande omkörning trots att han kommer från en förlust.

Henry Cejudo har inte gått match på nästan ett år men har hållit sig aktiv i rampljuset genom att utmana folk till höger och vänster. Med det sagt har hans tre senaste vinster varit på Demetrious Johnson, TJ Dillashaw och Marlon Moares. Dessutom är han tvådivisionsmästare (och har ett OS-guld), så han kan väl i princip göra vad han vill.

Dominick Cruz är en av den mest dominanta mästaren bantamvikten har haft, men hans karriär har också kantats av skador. Hans senaste match gick så långt bak som i december 2016, då han mötte Cody Garbrandt. En match som också blev hans första förlust sedan 2007 då han blev utklassad stående av en snabbare och mer teknisk Garbrandt. Efter förlusten har det varit fler skador, bland annat en operation av axeln och han är tillbaka tidigare än förväntat när han ställs mot den regerande mästaren.

Matchbild

Cejudo har gått från klarhet till klarhet sedan sin förlust mot Demetrious Johnson i deras första möte. Han har nu två bälten och senaste matchen var mot Dillashaw, en match han avslutat tidigt. Det ska dock sägas att hans matcher inte varit problemfria då han både hade problem mot Johnson och Moraes i tidiga skedet av matcherna. Dock visar han också att han kan hantera motgångar för att sen komma tillbaka och vinna matchen. Detta är också något av Cejudos styrka och denna mentala styrka kan visa sig var nyckeln till vinst även mot ”The Dominator”.

Cruz har visat att han klarar långa uppehåll utan så kallad ringrost. Trots att han är tuff så borde ju alla skador han haft börja ta på kroppen och det handlar om vilken fysisk form han här i när han stiger in i oktagonen i helgen. Gissningsvis så kommer han ändå ha kvar större delen av sitt rörelsemönster och sin snabbhet. Cejudo har dessutom nackdel i räckvidd, något som även Moares utnyttjade innan hans kondition svek honom. Konditionen är också något Cruz aldrig har haft problem med. Det är tveksamt om han kan avsluta Cejudo, men däremot finns det stor chans att matchen går till domslut.

Vinnare: Dominick Cruz (Oddset 2,75 på Unibet)

Dominick Cruz som vinnare på 2.75
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS