UFC 249: Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik

Speltips: Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik

 • Spelstopp: 2020-05-10 05:00
 • Odds Spelat: 2020-05-09
 • Match: Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik
 • Spel: Under 1.5 ronder
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.83

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-09 11:54

UFC är tillbaka med en fullspäckad gala och en toppmatch, bland många andra, är den mellan Francis Ngannou och Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik. Nedan följer en ‘breakdown’ och ett par speltips inför drabbningen.

Francis Ngannou

Hypen kring Ngannou var väldigt stor efter hans första matcher i UFC, men den fick sig sedan en ordentlig törn i samband med hans första (och hittills enda) titelmatch för organisationen. Ngannou blev då dominerad av viktklassens regerande mästare Stipe Miocic. I matchen därpå ställdes han mot amerikanen Derrick Lewis. En drabbning som amerikanen tog hem via enhälligt domslut, efter femton händelselösa minuter.

Bortsett från de ovanstående två matcherna har 33-åringen avslutat samtliga av sina UFC-motståndare (nio stycken) via avslut. Sina sju senaste motståndare har fransmannen avslutat via slag i matchens första rond.

Jairzinho Rozenstruik

Rozenstruik genomförde sin professionella MMA-debut redan 2012, men gick endast två matcher innan han tog en längre paus. Under 2017, samt 2018, gick 32-åringen ytterligare fyra matcher och erbjöds därefter, som obesegrad ‘fighter’, ett kontrakt med UFC.

I sina första tre matcher för organisationen imponerade Rozenstruik stort och lyckades avsluta samtliga motståndare via slag eller sparkar under drabbningarnas inledande sex minuter. I sitt senaste framträdande erbjöds han sin första huvudmatch för UFC och för motståndet stod ingen mindre än Alistair Overeem. Drabbningen ägde rum i december förra året och Rozenstruik såg länge ut att dra det kortare strået mot den erfarna Overeem. Nederländaren tröttnade dock rejält i matchens slutskede och Rozenstruik lyckades kapitalisera på sin motståndares orkeslöshet. Med endast fyra sekunder kvar av matchen fick “Bigi Boy” in en träff på Overeems haka och matchdomaren avbröt drabbningen omedelbart.

Matchbild

Ngannou och Rozenstruik tillhör definitivt kategorin “naturliga tungviktare” och det är två massiva muskelpaket som kommer kliva in i buren till helgen. Båda är svåravslutade och båda har en slagkraft som är svårslagen inom MMA-världen 2020.

Ngannou är troligtvis den mer flexibla MMA-fightern och har skrapat ihop fyra vinster via ‘submission’ under karriärens gång. Att han är flexibel bör dock inte förväxlas med att han är en teknisk ‘fighter’. Oavsett vilken situation fransmannen befinner sig i så hittar han sina lägen och tar sig loss från svåra lägen genom råstyrka. Ngannou går sällan frivilligt in i  ‘grappling’-situationer men kan hantera dessa både defensivt och offensivt när han är tvungen. Fransmannen är en boxare i grunden och har inte lyckats (eller behövt?) arbeta in sparkar som en naturlig del i sitt MMA-‘game’.

Rozenstruik är dock en mer komplett utövare gällande sportens ‘striking’-delar och har riktigt fina bensparkar till sitt förfogande. Han har gått närmare 100 kickboxningsmatcher men i den sporten har han dock blivit avslutad vid åtminstone två tillfällen.

Jag förväntar mig att båda utövarna kommer pressa framåt redan från ett tidigt skede i matchen, då det är den stilen och strategin de är vana vid. Möjligtvis bör Rozenstruik försöka cirkulera ut från direkta konfrontationer under matchens första minuter, då Ngannou har lyckats extremt väl under dessa i sina tidigare drabbningar. Ngannous väg till seger är att hitta fram till Rozenstruik haka och sänka honom. Rozenstruik enklaste väg till seger är att hålla en något större distans för därifrånt bryta ner eller trötta ut fransmannen med hjälp av sina bensparkar.

Jag tror mer på fransmannens i ett inledande skede men om drabbningen skulle fortgå efter matchens första rond misstänker jag att Rozenstruik kommer kunna växa in i matchen mer och mer. I hans drabbning mot Overeem visade han att han kan hantera motgångar och fortsätta kontra och pressa efter att han själv blivit pressad. Ngannou har tidigare visat sig vara sårbar för frustration och rädslor när en match inte går som planerat. Fransmannen har dock jobbat på de mentala biten och har sett självsäker ut i hans senaste matcher.

Tre faktorer som talar för Francis Ngannou

 • Svåravslutad
 • Otrolig slagkraft med nävarna
 • Förbättrat sin mentala inställning

Tre faktorer som talar för Jairzinho Rozenstruik

 • Svåravslutad
 • Otrolig slagkraft med nävar och ben
 • Två avslut på under minuten i UFC

Slutsats

Ngannou har kommit länge i sin MMA-karriär och har ställts inför svårare utmanare än sin motståndare. Att Rozenstruik inte har blivit avslutad tidigare, inom MMA-sporten, behöver inte nödvändigtvis säga så mycket när han ställs mot kraftpaketet Ngannou. Ett rondspel känns mest lockande inför helgens gala. Under 1.5 ronder ger hela 1.83 gånger pengarna hos Betsafe. Ett spel som har suttit i Ngannous sju senaste vinster och i tre av Rozenstruiks fyra UFC-matcher.

För den som är sugen på ett rakt vinnarspel misstänker jag starkt att Ngannous hand kommer lyftas av matchdomaren efter drabbningens slut. Francis Ngannou vinner – 1.35 gånger insatsen

Under 1.5 ronder
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS