UFC 249: Greg Hardy vs. Yorgan De Castro

Speltips: Greg Hardy vs. Yorgan De Castro

 • Spelstopp: 2020-05-10 04:00
 • Odds Spelat: 2020-05-09
 • Match: Greg Hardy vs. Yorgan De Castro
 • Spel: Under 1.5 ronder
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.15

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-09 8:44

Låt oss titta närmare på ett intressant tungviktsmöte, som kommer äga rum under UFCs återkomst natten till söndagen. Den tidigare NFL-spelaren Greg Hardy kommer ta sig an Yorgan De Castro, som erbjöds kontrakt med organisationen efter sin medverkan i ‘Dana White Tuesday Night Contender Series’.

Matchbild

Två relativt oerfarna herrar kommer kliva in i buren under UFC 249. Hardy sadlade om till kampsport så sent som 2018 och de Castro har visserligen mer kampsportserfarenhet, men har endast sex professionella MMA-matcher att stoltsera med. Hardy har, till en följd av sin låga erfarenhet, haft en del bekymmer med att följa regelverket under sina inledande matcher i UFC. Vid ett tillfälle har han blivit diskvalificerad och vid ett tillfälle har fått sin vinst omvandlad till en ‘no contest’.

Eftersom Hardy är ny inom sporten har han ännu inte utvecklat något komplett MMA-‘game’, utan förlitar sig på de styrkor han tog med sig in i sporten. Närmare bestämt storlek, råstyrka och tunga nävar. 31-åringen har för vana att avsluta sina matcher i ett tidigt skede och har gått offensivt fram och pressat sina motståndare från att matchen sätter igång. Hardys senaste match gick visserligen till domslut, men då ställdes amerikanen mot Alexander Volkov. En ‘fighter’ med erfarenhet av olika matchupplägg och som har över tio domslut på sitt matchfacit.

De Castro däremot har endast gått femton minuter ut vid ett tillfälle i karriären. 33-åringen ser som bäst ut under matchens första rond och tappar därefter ork och energi. Inte nödvändigtvis på grund av att han går in och vevar hej vilt, utan för att han ger allt i sina slag och sparkar när han väl ser en chans att träffa sin motståndare.

Jag ser två scenarior framför mig i denna matchning och både dessa scenarior beskriver en någorlunda fördomsfull bild av vad en tungviktsmatch inom sporten är för något. Antingen får vi se två offensiva ‘strikers’ gå fullt ut och hitta ett snabbt avslut, eller så kommer vi få se en relativt händelselös drabbning på femton minuter. Jag tror dock mer på det förstnämnda, mycket på grund av att båda kombattanterna generellt är offensiva i sin ‘striking’-stil samt saknar erfarenhet.

Tre faktorer som talar för Greg Hardy

 • Den fysiskt större ‘fightern’
 • Fördel gällande ‘reach’
 • Ställdes mot toppmotstånd i sin senaste match

Tre faktorer som talar för Yorgan De Castro

 • Obesegrad inom proffs-MMA
 • Fem vinster via avslut
 • Van vid ‘underdog’-status

Slutsats

Jag misstänker att vi inte kommer få se de båda herrarna spendera 15 minuter inne i buren och jag anser även att oddsen mellan de båda utövarna borde ligga närmare varandra. De både har tio förluster och vinster mellan sig som har kommit inom matchernas första 7.5 minuter. Under 1.5 ronder – 2.15 gånger pengarna.

För den som är sugen på ett rakt vinnarspel i en, på förhand jämn matchning, rekommenderar jag ett spel på drabbningens ‘underdog’. Yorgan De Castro vinner – 2.65 gånger insatsen tillbaka.

Under 1.5 ronder - 2.15
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS