UFC 253: Paulo Costa tar över bältet från Israel Adesanya

Speltips: Israel Adesanya vs. Paulo Costa

 • Spelstopp: 2020-09-27 04:45
 • Odds Spelat: 2020-09-22
 • Match: Israel Adesanya vs. Paulo Costa
 • Spel: Paulo Costa vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-09-24 12:32

Det hör inte till vanligheten att två obesegrade UFC-‘fighters’ ställs mot varandra i en titelmatch. Till helgen kommer dock en sådan drabbning äga rum, när den regerande mästaren Israel Adesanya möter Paulo Costa

Bakgrund

Två obesegrade ‘fighters’ kommer kliva in i buren, natten till söndagen. Adesanya och Costa tillhör två av organisationens främsta ‘strikers’, även fast deras styrkor i de stående diciplinerna skiljer sig åt.

One-punch-knockout-power är inte ett helt främmande koncept för Adesanya, men det är med hjälp av volym som mästaren har nått den framgång han har gjort. Adesanya är extremt tekniskt och har en god förmåga att pressa, pricka från distans, samt hålla distans helt och hållet om det behövs.

Costa är mindre teknisk än Adesanya i sin ‘striking’, men har desto mer kraft i sina slag och sparkar. Brasilianaren är bra på att pressa framåt och har själv inte tagit särskilt mycket stryk i sina tidigare UFC-drabbningar.

Matchbild

Varken Adesanya eller Costa kommer vara intresserade av att förflytta kampen till kanvasen. Det är i alla fall en slutsats vi kan dra, utifrån deras tidigare matcher. Titelhållaren bör dock ha ett eventuellt nedtagningsförsök i åtanke, endast på grund av att Costa troligtvis har ett övertag där. Brasilianaren har  tränat BJJ och är möjligtvis stark nog för att hålla ner Adesanya. Jag ser dock inte hur mästaren skulle få ut någonting alls av en nedtagning.

Adesanya hade för två år sedan en jämn drabbning mot Marvin Vettori, som slutade i delat domslut. Allting som Vettori kan göra, kan Costa göra ett par snäpp bättre. Någonting som inte talar till Adesanyas fördel.

De båda kombattanterna kommer senast från en vinst över samma motståndare – Yoel Romero. Periodvis agerade Adesanya passiv i sitt möte med Romero. En förhållningssätt som inte kommer spela väl ut, om mästaren går in med en liknande strategi mot Costa. Brasilianaren pressade bättre mot Romero och samlade poäng på ett effektivare sätt, i jämförelse med Adesanya. Den regerande mästaren har haft svårt med slagkraftiga muskelpaket tidigare och har vid flera tillfällen skakats av slag från dessa.

Över fem ronder kommer Adesanya troligtvis vara den bättre ‘fightern’ en majoritet av tiden, med sitt tekniska övertag och förmåga att hålla distans. Costa har däremot tjugofem minuter på sig att hitta avslutet. Undertecknad menar att Costa, troligtvis, kommer hitta Adesanyas haka under den perioden och att en K:O då kommer vara väldigt nära tillhands. Ifall avslutet inte kommer har utmanaren ändå goda chanser till att ta hem en seger, enligt mig. Costa kommer kunna stjäla ronder genom ‘knockdowns’ och perioder av offensiva slagserier.

Tre faktorer som talar för Israel Adesanya

 • Tekniskt överlägsen
 • Obesegrad
 • Bra på att hålla distans

Tre faktorer som talar för Paulo Costa

 • K:O-kraft
 • Konstant press
 • Svåravslutad

Slutsats

Två otroligt skickliga MMA-utövare kommer kliva in i buren natten till söndag, men värdet hittar vi hos utmanaren. Costa besegrar Adesanya – 2.40 gånger insatsen tillbaka. 

Paulo Costa - 2.40
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
24 Oct 20:30 Alexander Clausson Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje UFC 254 Under 4.5 ronder
1.53
William Hill
24 Oct 20:00 Alexander Clausson Robert Whittaker vs. Jared Cannonier UFC 254 Robert Whittaker vinner
1.90
William Hill
24 Oct 18:00 Alexander Clausson Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev UFC 254 Ion Cutelaba vinner
3.50
William Hill