UFC 253: Underdogen Jan Blachowicz besegrar Dominick Reyes

Speltips: Jan Blachowicz vs. Dominick Reyes

 • Spelstopp: 2020-09-27 04:00
 • Odds Spelat: 2020-09-23
 • Match: Jan Blachowicz vs. Dominick Reyes
 • Spel: Jan Blachowicz vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
3.30

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-09-24 10:39

Jon “Bones” Jones har lämnat divisionen för lätt tungvikt och viktklassen behöver en ny mästare. Den tidigare titelutmanaren Dominick Reyes kommer nu ställas mot Polens Jan Blachowicz, för att göra upp om bältet 

Bakgrund

Divisionen för lätt tungvikt har öppnat upp sig ordentligt, sedan den obesegrade mästaren Jones har flyttat upp till tungviktsklassen. Nedanför Jones har det varit relativt jämnt, med topprankade ‘fighters’ som har besegrat varandra i jakt på en titelmatch. Jag misstänker att helgens vinnare kommer få svårt att genomföra flera lyckade titelförsvar på raken, med tanke på den nuvarande nivån i divisionen.

Reyes kommer senast från en titelmatch mot den tidigare mästaren Jones. “Bones” tog hem segern i en jämn match, där Reyes gick segrande ur flera ronder.

Polens Blachowicz har vunnit sju av sina senaste åtta matcher och kommer kliva in i buren med tre raka segrar i bagaget. I januari besegrades Corey Anderson, via slag i matchens första rond.

Matchbild

Reyes avvek från sin traditionella strategi, under matchen mot Jones. Reyes har tidigare gått ut väldigt hårt i den första ronden, medan det var tydligt att han konserverade energi i sin senaste match. En strategi som troligen slog fel ut, då Jones blev bättre och bättre desto längre matchen pågick. Helgens match är visserligen också fem ronder, men jag misstänker att vi kommer få se en offensiv Reyes redan i första ronden. Jag anar att att Reyes inte anser att Blachowicz utgör ett lika stort hot som Jones, i mästerskapsronderna.

Den tidigare titelutmanaren bör pressa sin motståndare, men aldrig gå så nära inpå att Blachowicz kan kapitalisera på sina styrkor – clinchen och grappling. Polacken kan genera oerhörd kraft i båda slag och sparkar, även i clinchen.

Blachowicz är ingen världsstjärna när det kommer till kamp på kanvasen, men polacken har ett tydligt övertag mot helgens motståndare. Trettiosjuåringen har nio vinster via ‘submission’ och om han lyckades ta ner Reyes känns det troligt att han kan få till ett avslut där. Reyes har dock ett fint försvar mot nedtagningar.

Med ovanstående faktorer i åtanke, är Reyes närmaste väg till segern att pricka sin motståndare från distans. Amerikanen kan sätta käppar i hjulen för polacken, genom att begränsa hans rörelseförmåga. Enklast genom ben- och kroppsspakar.

Jag ser en jämn match framför mig, där båda atleterna har en god chans att ta hem bältet, om de kliver in i buren med rätt strategi. Förhoppningsvis har Reyes tagit med sig lärdomar och utvecklats efter matchen mot Jones, men den imponerande insatsen kan även gjort amerikanen lite väl självsäker inför helgens match.

Tre faktorer som talar för Jan Blachowicz

 • Utvecklas ständigt
 • Övertag på kanvasen och i stående grappling
 • Endast en förlust på sina åtta senaste matcher

Tre faktorer som talar för Dominick Reyes

 • Kommer från en jämn match mot den tidigare mästaren
 • K:O-kraft i slag och sparkar
 • Har aldrig blivit avslutad

Slutsats

Jag ser som sagt en jämn match framför mig, men oddsmakarna har valt ut en tydlig favorit till att ta hem segern. Spelvärdet finns definitivt hos trettiosjuåringen från Cieszyn. ‘Underdogen’ Jan Blachowicz vinner – 3.30 gånger insatsen tillbaka.

Jan Blachowicz vinner - 3.30
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
24 Oct 20:30 Alexander Clausson Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje UFC 254 Under 4.5 ronder
1.53
William Hill
24 Oct 20:00 Alexander Clausson Robert Whittaker vs. Jared Cannonier UFC 254 Robert Whittaker vinner
1.90
William Hill
24 Oct 18:00 Alexander Clausson Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev UFC 254 Ion Cutelaba vinner
3.50
William Hill