UFC 254: Ion Cutelaba oförtjänt underdog mot Magomed Ankalaev

Speltips: Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev

 • Spelstopp: 2020-10-24 18:00
 • Odds Spelat: 2020-10-21
 • Match: Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev
 • Spel: Ion Cutelaba vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
3.50

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-10-23 9:06

Under lördagskvällen går UFC 254 av stapeln och en av matcherna är det efterlängtade returmötet mellan Ion Cutelaba och Magomed Ankalaev. Nedan följer en ’breakdown’ och ett speltips inför matchen.

Bakgrund och matchbild

Fjärde gången gillt? Re-matchen mellan Cutelaba och Ankalaev har bokats om vid fyra tillfällen men nu ser den ut att bli av.

Deras första möte slutade på ett dråpligt vis, efter att matchdomaren klev emellan när Cutelaba använda sig av en form av rope-a-dope strategi.  Cutelaba lät sig bli träffad av Ankalaev och när den förstnämnda fejkade att han blev skakad av dessa träffar, valde matchdomaren att bryta drabbningen.

Inför det andra mötet har oddsen skiftat ganska mycket, till Ankalaevs fördel, vilket undertecknad anser är väldigt underligt.  Trots att Cutelaba tekniskt sett förlorade den första matchen fick vi aldrig ett genuint svar på vem av dessa herrar som är den bättre fightern.

De båda kombattanterna representerar två olika typer av strategier när det kommer till striking. Cutelaba är farlig från matchens första sekund och saktar därefter ner successivt under de nästkommande femton minuterna. Moldoviern är extremt kraftfull och explosiv, med förmåga att avsluta med båda slag och sparkar. Cutelaba pressar framåt och beredd att själv ta ett antal slag, för att komma åt sin motståndare.

Ankalaev föredrar att pricka från distans och succesivt bryta ner sin motståndare över tid. Desto längre matchen fortgår, desto större fördel kommer ryssen få. Även fast Ankalaev också har ett antal avslut redan i matchens första rond.

Kamp på kanvasen då? Ingen av dessa herrar är särskilt förtjusta i ’grappling’-disciplinerna. Ankalaev har helt okej kasttekniker och Cutelaba är en klart godkänd BJJ-utövare. Fördelen gällande markkamp ger jag till Cutelaba och möjligtvis kan han använda sig av detta för att ta hem en jämn rond på poäng. Något avslut där, ser jag dock som otroligt.

Cutelabas största chans till seger är att avsluta sin motståndare i matchens första rond, vilket jag också ser som den troligaste utgången för den här drabbningen. Om Ankalaev lyckas ta sig igenom första ronden relativt oskadad, ser jag det som troligt att ryssen tar hem drabbningen via domslut.

Ankalaev har sett bra ut ut under sina första UFC-matcher men har aldrig ställts mot motstånd av Cutelabas kaliber. Moldaviern har ställts mot några av divisionens bästa och är van vid ett annat tempo och tuffare motstånd.

Tre faktorer som talar för Ion Cutelaba

 • Kraftfullare än Ankalaev
 • Fördel när det kommer till explosivitet
 • Större erfarenhet av toppmotstånd

Tre faktorer som talar för Magomed Ankalaev

 • Den mer tekniska av de båda
 • Duktig på att hålla distans
 • Bättre kondition

Slutsats

Något av en ’Pick-em’ match i mina ögon, därför känns oddsen på ’underdogen’ Cutelaba väldigt tilltalande. Ion Cutelaba vinner – 3.50 gånger insatsen tillbaka.

Ion Cutelaba vinner - 3.50
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS