UFC 254: Robert Whittaker borde vara favorit mot Jared Cannonier

Speltips: Robert Whittaker vs. Jared Cannonier

 • Spelstopp: 2020-10-24 20:00
 • Odds Spelat: 2020-10-20
 • Match: Robert Whittaker vs. Jared Cannonier
 • Spel: Robert Whittaker vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.90

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-10-22 7:59

En PPV-gala som går av stapeln på kvällstid, svensk tid? Det hör inte till vanligheten men till helgen är det precis det som kommer ske. I den delade huvudmatchen kommer den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker ställas mot Jared Cannonier.

Matchbild

En stående match över fem ronder? Det är i alla fall vad jag ser framför mig till helgens gala.

I regel vill jag inte stirra mig blind på statistiken över nedtagningar, eftersom den inte tar hänsyn till nivå eller typ av motståndare. Cannonier har endast 45-51 % takedowndefence, beroende på vilket statistiksida man väljer att lita på. Detta är missvisande och amerikanen har visat sig vara betydligt svårare än så att flytta till marken, om man ser till hans senaste matcher.

Whittakers är duktig på marken men känner sig även bekväm i stående situationer och är svåravslutad. Därför misstänker jag att den tidigare mästaren inte kommer vara beredd att sätta sig själv i tuffa situationer för att tvinga fram en nedtagning. Således ser jag en kickboxningsmatch framför mig.

Hälften av Cannoniers förluster har kommit via domslut och hälften via avslut genom slag. Amerikanen har haft störst framgång mot fighters som primärt kommer från grappling-disciplinerna och har haft det jobbigare när han ställts mot strikers som Dominick Reyes och Jan Blachowicz.

Om man ska generalisera är Whittaker den tekniska och Cannonier mer explosiv, även om båda kombattanterna besitter bägge av dessa egenskaper. Båda är offensiva och är duktiga på att använda sig av bensparkar, för att sakta ner sina motståndare. Whittaker tillhör organisationens bästa när det kommer till att svara på offensiv press, vilket jag misstänker kommer bli en stor fördel i helgens drabbning.

Whittakers tidiga karriär är fylld av avslut men i takt med att motståndet har blivit tuffare har fler och fler matcher slutat i domslut. Det är också via ett domslut jag ger australiensaren störst chans till seger. Särskilt i en drabbning på fem ronder. Cannoniers närmaste väg till seger är ett avslut i matchens första eller andra rond.

Tre faktorer som talar för Robert Whittaker

 • Större vana vid absolut toppmotstånd
 • Övertag på kanvasen
 • Motståndaren har haft svårt mot strikers

Tre faktorer som talar för Jared Cannonier

 • Explosiv och kraftfull
 • Kommer bli svår att ta ner på kanvasen
 • Sett fenomenal ut i mellanvikt

Slutsats

Cannonier öppnade upp som favorit mot den tidigare mästaren, men nu har oddsen utjämnats till en ‘pick-em’ situation. Whittaker har endast förlorat en av sina elva senaste matcher och har ställts mot absolut toppmotstånd längst med vägen. Cannonier har sett övertygande ut men i den här matchen bör han betraktas som ‘underdog’. Robert Whittaker vinner 1.90 gånger insatsen tillbaka.

Robert Whittaker vinner 1.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
06 Dec 01:00 Alexander Clausson Jack Hermansson vs. Marvin Vettori UFC Vegas 16 Jack Hermansson vinner
2.10
William Hill