UFC 258: Den hypade talangen Maycee Barber besegras av Alexa Grasso

Speltips: Alexa Grasso vs. Maycee Barber

 • Spelstopp: 2021-02-14 04:55
 • Odds Spelat: 2021-02-10
 • Match: Alexa Grasso vs. Maycee Barber
 • Spel: Alexa Grasso vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.79

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-02-11 5:29

UFC 258 närmar sig med stormsteg och i den delade huvudmatchen kommer ett intressant möte i kvinnlig flugvikt äga rum. Alexa Grasso kommer ta sig an den hypade talangen Maycee Barber.

Bakgrund

Barber fick kontrakt med UFC via sitt deltagande i DWCS och har som uttalat mål att bli den yngsta bälteshållaren i organisationens historia. Amerikanskan inledde sin UFC-karriär med tre raka vinster och avslut via slag. Inför sin senaste match stod hon med ett totalt matchfacit på åtta vinster och noll förluster. I januari 2020 ställdes Barber mot Roxanne Modafferi och blev dominerad i samtliga tre ronder. Barber och hennes team hävdar att allt negativt med insatsen berodde på en korsbandsskada, som amerikanskan ådrog sig under ett tidigt skede av matchen.

Grasso har tillhört UFC sedan 2017 och har hunnit med sju matcher i organisationen. Fyra vinster och tre förluster har det blivit. Mexikanskan klev nyligen upp till flugviktsklassen och tog hem sin första match i divisionen. Ji Yeon Kim besegrades via enhälligt domslut.

Matchbild

När det kommer till striking ger jag mexikanskan en klar fördel. Hon är en bättre boxare och är flera nivåer över Barber när det kommer till teknik. Den sistnämnda är dock bra på att ta ett slag och pressar ständigt framåt. Grasso har under karriärens senare matcher börjat implementera sparkar mer och mer i sitt game. Någonting som Barber saknar i stor utsträckning.

Grasso har under karriärens gång haft det svårt inne i buren, när hon ställs mot brottningsorienterade motståndare. Hennes försvar mot nedtagningar och förbättrats under årens gång, men har svårt att hålla sig på fötter om motståndaren kommer för nära. När Grasso väl hamnar på marken har hon en tendens att försöka neutralisera sin motståndares offensiv, istället för att ta sig upp i en stående position. Motståndarna befinner sig då oftast i en position där dom inte kan tillfoga någon skada på Grasso, men de vinner ändå matchen för att de befinner sig i topposition.

Barber är desto bättre på marken. Hon har lyckats ta ner de motståndare hon försökt få in nedtagningar på, bortsett från hennes senaste match. Hon har en helt okey topposition och föredrar att vara offensiv genom ground and pound.

Barbers väg till seger är att ta ner matchen på kanvasen redan i ett tidigt skede och demoralisera Grasso. Om mexikanskan ges utrymme att få igång sin boxning och hamna i ett bra flyt kommer hon troligtvis pocka isär den unga amerikanskan.

Jag ser Grasso som den bättre fightern. Hon är mer erfaren, har ställts mot betydligt tuffare motstånd och befinner sig – åldersmässigt – på toppen av hennes karriär. Att oddsmakarna ser detta som en relativt jämn drabbning har jag svårt att köpa.

Tre faktorer som talar för Alexa Grasso

 • Klar fördel när det kommer till striking
 • En fighter i sina bästa år
 • Använder sig mer av bensparkar

Tre faktorer som talar för Maycee Barber

 • Avslutningsorienterad
 • Ständigt offensiv
 • Fördel på kanvasen

Slutsats

Alexa Grasso vinner – 1.79

Alexa Grasso vinner - 1.79
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
07 Mar 04:00 Filip Kosovac Petr Yan vs Aljamain Sterling UFC 259 Över 3.5 ronder
1.85
Betsson