UFC 262: Shane Burgos vs Edson Barboza

Speltips: Shane Burgos vs Edson Barboza

  • Spelstopp: 2021-05-16 04:00
  • Odds Spelat: 2021-05-11
  • Match: Shane Burgos vs Edson Barboza
  • Spel: Shane Burgos
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.80

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-05-11 10:47

Den kommande helgens huvudkort öppnas upp av en drabbning som förutspås bjuda på härlig striking-action. Amerikanen Shane Burgos tar sig an legenden från Brasilien Edson Barboza i UFC:s fjärdevikt. En av dessa herrar har en stil som inte brukar passar den andre – jag synar gärna detta. 

Shane Burgos vs Edson Barboza – stilmässigt övertag för amerikanen

Shane Burgos vs Edson Barboza stats

Shane Burgos

Detta blir Burgos 9 framträdande i UFC och har sedan sin senaste match hunnit fylla 30 och bli pappa. Han kommer från en grym drabbning med Josh Emmet där han förlorade en jämn match. Burgos kommande motståndare är ett toppnamn som har en stil som borde passa honom rätt bra.

Burgos som håller hus hos Tiger Schuleman är, precis som många av hans teamkamrater, en underbar striker. Han har förmågan att hålla både en hög volym och ett högt tempo uppe i fulla 15 minuter. Jabben är ett av hans finaste vapen tillsammans med äckligt precisa slag mot kroppen. Ett minus som Burgos har är hans defensiv då hans gärna slåss med händerna nere. Men detta är något han ofta kompenserar upp med en stark haka, press och massiv offensiv.

Kolla vi på grapplingen så är det inget Burgos gärna vänder sig till. Måste dock nämna att hans defensiv mot nedtagningar har vistats sig vara riktigt bra. Om det är någon som ska försöka sig på nedtagningar i denna drabbning så är det Burgos – men allt som allt så tror jag inte vi se många dueller på golvet.

Edson Barboza

Barboza är en sann legend som har huserat i UFC sedan 2010 och har hunnit med 30 proffsmatcher i sin karriär. Faktorer som att han har hunnit bli 35 år gammal och gått ner till fjädervikt är tecken som tyder på att han inte är sin bästa version längre. Med det sagt så är han fortfarande en fighter som tillhör eliten och som kan bjuda på dueller i världsklass.

Sparkar är Barbozas absolut strakaste vapen i en oktogon och han kan bara så effektiv om han ges utrymme till det. Får han det så attackerar Barboza genast med flera år gången. Stöter han på motstånd som sätter press på honom är blir han dock inte lika effektiv och har då en tendens att sakta ner med fotarbetet ju längre matchen går. Så det finns en klar väg till vinst för hans motståndare.

Precis som hans motståndare så söker Barboza inte nedtagningar och vill istället hålla kvar duellerna på fötterna. Försöker sig någon på nedtagningar mot honom så har han en riktigt bra defensiv grappling och är svår att få ner.

Slutsats & spel

Vi kommer troligtvis att bjudas på en striking-affär där Barbozas chans är att han ges utrymme och får till ett par bra sparkar som knockar Burgos. Detta är lättare sagt än gjort då Burgos troligtvis inte kommer tillåta sin motståndare få det utrymmet han behöver för att andas – genom att vara den som sätter press, landar fler slag och tröttar ut brasilianaren. Burgos har helt enkelt en stil som hittills varit Barbozas kryptonit.

Jag synar brasilianarens svagheter i denna drabbning och passar på att hugga till innan oddset droppat för mycket. Spelet blir därför att Burgos vinner till fina 1.80 – hos Betsson.

Shane Burgos - 1.80
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS